Bouchardové nepomohly ani odvrácené mečboly, první čtvrtfinále od září si nezahraje

6. 4. 2023, 11:16
Aktuality 7
WTA BOGOTÁ - Eugenie Bouchardová uzavřela své první turnajové vystoupení od lednového Australian Open ve druhém kole a více než půlroční čekání na čtvrtfinálovou účast neukončila. Bývalé světové pětce nepomohly k postupu ani dva odvrácené mečboly v tie-breaku druhé sady, s Kamillou Rachimovovou nakonec po téměř dvouapůlhodinovém boji prohrála.
Eugenie Bouchardová

Eugenie Bouchardová patřila k nejlepším hráčkám sezony 2014, když uhrála semifinále na Australian Open a French Open, probojovala se do finále ve Wimbledonu a v Norimberku ukořistila svůj jediný dosavadní titul z turnajů WTA.

Bývalá světová pětka se poté začala i kvůli častým zdravotním potížím propadat a od roku 2019 marně usiluje o návrat do elitní stovky. Od začátku sezony 2021 odehrála jen 28 zápasů s negativní bilancí 13-15 a moc si ji nevylepšila ani v kolumbijské Bogotě.

Ve vysokohorské metropoli sice začala hladkým vítězstvím nad Ylenou In-Albonovou, ale na nasazenou čtyřku Kamillu Rachimovovou už recept nenašla a do svého prvního čtvrtfinále od září nepostoupila. Od Rusky schytala "kanára" a v tie-breaku druhé sady čelila dvěma mečbolům. V rozhodujícím dějství se k žádné brejkbolové příležitosti nedostala a v závěrečném gamu ztratila čistou hrou podání.

Jednadvacetiletá Rachimovová bude usilovat o své druhé semifinále na nejvyšším okruhu, jediné předchozí absolvovala loni právě v Bogotě. Na jméno další soupeřky čeká, rozhodne se o něm ve čtvrtek po skončení souboje mezi Emilianou Arangovou a Sarou Sorribesovou.

Ve své premiérové obhajobě triumfu na turnajích WTA pokračuje Tatjana Mariaová. Pětatřicetiletá Němka stále neztratila set, po Katrině Scottové si snadno poradila i s Carolinou Alvesovou. První jmenované povolila pouhých pět her a Brazilce jen o jednu více.

Nasazená dvojka a senzační semifinalistka loňského Wimbledonu bude o svou první letošní účast mezi nejlepším kvartetem na hlavním okruhu bojovat s Nurií Brancacciovou, nebo Sinjou Krausovou. Také proti vítězce tohoto duelu bude jasnou favoritkou.

Svou jedinou finálovou účast na této úrovni stále obhajuje Laura Pigossiová. Osmadvacetiletá Brazilka vyhrála 7-5 5-7 6-4 více než tříhodinovou večerní bitvu s kvalifikantkou Natalijí Stevanovičovou. V dalším kole se střetne s 22letou Britkou Francescou Jonesovou, která figuruje až na 817. místě pořadí a nastoupí ke svému premiérovému čtvrtfinále na akcích WTA.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 259.303 dolarů
středeční výsledky (5. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mariaová (2-Něm.) - Alvesová (Braz.) 6-2 6-4
Rachimovová (4-) - Bouchardová (Kan.) 6-0 6-7(7) 6-4
Pigossiová (6-Braz.) - Stevanovičová (Srb.) 7-5 5-7 6-4
Jonesová (Brit.) - Zhaová (Kan.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pavlis
Na Bouchard též vzpomínám. Byly to skvělé časy. Co se jí stalo v roce 2015, to je velká škoda. Kdyby dokázala čelit po boku Petry dnešním mladicím, bylo by to super.
Reagovat
Blondie
já se omlouvám, ale kde bereš tu jistotu, že by čelila (třeba ve špičce) dnešním mladicím? Pokud se nepletu, povedla se jí jedna sezóna, pak už nic. Jasně, byla zraněná, měla tu smůlu s pádem, ale... jedná se o tenistku, která zazářila, v kapse má jeden titul, jinak už žádný, ne? Kdy naposledy hrála něco zajímavého?
Reagovat
Pavlis
Poslední věta samozřejmě odkazuje na rok 2014, dále na to, že se Bouchard pokouší vrátit k tenisu. Není ale příliš pravděpodobné, pokud jí píle a odhodlání i trénink příliš dlouho nevydrží, že by znovu do té špičky nahlédla. Jak zmiňuješ. Nezbývá jí, než se o to snažit.

Ještě jsem koukl na bilanci s Petrou a Karolínou. A ten za ten titul z Norimberku může být Eugenie ráda.
Reagovat
tommr
Bouchardový je škoda. Byla to poslední zajímavá hráčka v Bogotě ...
Reagovat
Nola
:D
aspon nebudu damy od Petry musiet spamovat diskusiu, bo je preferovana na soc. sietach - co je fakt pri jej vysledkoch iba nadpraca establishmentu

panom, ktorym sa paci, ukapne slzicka, ale tak ona ma uz davno o pracu postarane vdaka svojmu vzhladu a musim priznat, ze jej tenis v dobe naj slavy nebol vobec jalovy, ale aj Masha bola kocka a asi v jej zivotopise boli ine priority, lebo pochadzala z uplne ineho prostredia.....
Reagovat
Krisboy
Petra to tenkrát asi trochu přehnala smile
Ale líto mi jí rozhodně není.
Reagovat
Blondie
Jako traumíčko jí asi způsobila slušný... :/
Si to představ - životní sen, životní šance a někdo ti dá před miliony lidí neskutečně na zadek.

Docela by mě zajímalo, zda takhle trochu nezametla Iga s psychikou Karo Plíškové po tom Římě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist