Bouzková do 2. kola nepostoupila ani v Acapulku, prohrála s Mariaovou

25. 2. 2020, 07:04
Aktuality 12
WTA ACAPULCO - Jednadvacetiletá Marie Bouzková skončila i na čtvrtém letošním turnaji WTA hned v prvním kole. V Acapulku třetí nasazená Češka podlehla 4-6 6-1 2-6 Němce Tatjaně Mariaové, na níž nestačila ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí. V úvodním kole vypadla i čínská obhájkyně titulu Yafan Wang.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková na začátku sezony prošla tříkolovou kvalifikací turnaje WTA v australském Brisbane a před dvěma týdny se dostala do čtvrtfinále podniku ITF v americkém Nicholasville.

V hlavních soutěžích podniků WTA ale vypadla zatím pokaždé hned v prvním kole. V Brisbane prohrála s Keysovou, v Hobartu s Bellisovou, na Australian Open s Ósakaovou a včera v Acapulku nestačila ani na Němku Tatjanu Mariaovou.

Jednadvacetiletá Češka se proti o jedenáct let zkušenější soupeřce trápila na podání a nasbírala celkem jedenáct dvojchyb. Přesto se po prvním ztraceném setu zdálo, že má nakročeno k obratu. Druhý set hladce získala za 32 minut a ve třetím šla po brejku do vedení 2-1.

Pak už ale nedokázala udržet podání a aktuálně 90. hráčka světa Mariaová zvítězila 6-4 1-6 6-2. Němka tak vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas a dočkala se první výhry na okruhu WTA od loňského října.



"Stále se snažím vyhrát svůj první zápas v nádherném Acapulku. Zítra zkusím štěstí ve čtyřhře," napsala na twitteru Bouzková, jež si před pěti leti v Acapulku odbyla svou premiéru na okruhu WTA a prohrála se Sesil Karatančevovovou. Loni vypadla s Yafan Wang, předtím skončila dvakrát v kvalifikaci.

Ještě než se 57. tenistka světového žebříčku Bouzková přesune na další podnik WTA International v Mexiku do Monterrey, čeká ji v Acapulku čtyřhra. Do té je přihlášena s krajankou Renatou Voráčovou.

V prvním kole neuspěla ani druhá nasazená Yafan Wang, která loni v Acapulku získal svůj jediný titul na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Číňanka prohrála 4-6 6-7 s osmnáctiletou krajankou Xiyu Wang a utrpěla tak již pátou porážku v řadě.

Nasazenou jedničkou v Acapulku je americká šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová, která bude v úvodním kole čelit domácí Renatě Zarazúaové a usilovat o první letošní výhru.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
pondělní výsledky (24. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mariaová (Něm.) - Bouzková (3-ČR) 6-4 1-6 6-2
Xiyu Wang (Čína) - Yafan Wang (2-Čína)
Watsonová (7-Brit.) - Vandewegheová (USA) 4-6 6-4 6-4
Hibinová (8-Jap.) - Rusová (Niz.) 6-3 6-1
Zidanšeková (Slovin.) - Kalinská (Rus.) 6-3 6-4
Potapovová (Rus.) - Schmiedlová (SR) 4-6 7-5 6-1
Bondarenková (Ukr.) - Koviničová (Č. Hora) 6-7(7) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
Marie je v civilu určitě inteligentní dívka, ale na kurtu bohužel působí jako nemyslící třeštidlo. Němka si jí tam vodila jako slepýho koně. V závěru zápasu navíc kompletně odešla fyzicky i psychicky ...
U Markéty Vondroušový a Karolíny Muchový věřím, že jejich současná krize bude jen přechodná a že se časem zase vzpamatujou a budou to stabilní hráčky top-100, ale u Marie tomu nevěřím ...
Reagovat
misa
Udržet stovku bude pro Marii letos velice obtížné.
Reagovat
FulnekUltras
MouBouVou se teď jenom dívají pravdě do očí.
Reagovat
rybicka
Maruška mi asociuje Šafinku. A vzpomínka na Mallorku s Marií - dodnes si ani nechci vybavovat. Moc jsem tehdy Lucce přála úspěšnější končení.

Němka holt tyhle naše holky dala.
Reagovat
ttopi
To nám nová sezona hezky začíná. Vondroušová furt prohrává, Bouzková taky, Muchová zatím taky nic moc, Siniaková už nestojí za řeč... :(
Reagovat
Elip13
Tak Bouzková kromě Toronta nevyhrála 2 zápasy na wta po sobě pokud se nepletu.
Reagovat
turista
Doufám, že se zase chytí. Tenis na to Maruška má. O tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Aky tenis ma? Sak len beha a vracia. Sice boli hracky ako Wozniacka,Radwanska a pdoobne ktore s tym boli uspesne,ale tie aspon mali nieco navyse vdaka comu vyhravali...Bouzkova nema nic,ak sa superka nevyhadze tak nema sancu
Reagovat
turista
Praktikuje precizní obranný taktický systém stejně jako Wozniacki a Radvaňska. Proti hráčkám hrajícím na riziko to může být účinné.
Reagovat
misa
Není to ono. Výborné obranářky vrátí mnohem víc míčů, údery mají důraznější a dělají méně chyb. Rozhodně mají skvělý return, což se o Marii nedá říct.
Reagovat
sojka1
Maruska potrebuje i lip podavat, vyse zminene na svem servisu taky hodne zapracovaly. Jinak ja jsem optimista a v dalsi jahody stale verim.... :-) Kdyz si holky predstavim a porovnam, tak jedina "bez hry" je pro me Terezka Martincova, tam nevidim absolutne zadny rukopis, fakt ne....
Reagovat
misa
Zlepšení podání je nezbytné. Příští týden má zase šanci posbírat nějaké jahody v Monterrey :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist