Bouzková odstartovala pouť v Nanchangu suverénně, roli favoritky zvládla i Siniaková

17. 10. 2023, 14:26
Aktuality 15
Marie Bouzková (25) neměla v úvodním kole na turnaji WTA 250 v Nanchangu žádné potíže s potvrzením role favoritky. Nasazená trojka deklasovala 6:1, 6:1 kvalifikantku Kathinku von Deichmannovou (29) z Lichtenštejnska a zahraje si o své třetí letošní čtvrtfinále. Do čínské akce úspěšně vstoupila také Kateřina Siniaková (27), která si poradila s domácí outsiderkou Yuhan Wang (16).
Marie Bouzková (© Profimedia)

Marie Bouzková se v letošní sezoně velmi dlouho trápila. Na nejvyšším okruhu dosáhla na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích až v květnu, a na čtvrtfinálovou účast dokonce až v srpnu. V posledních měsících se však loňská šampionka Livesport Prague Open výrazně zvedla a teď si může zahrát už třetí čtvrtfinále během posledních dvou měsíců.

Po nečekaném čtvrtfinálovém nezdaru před týdnem v Soulu proti Yue Yuan má na dosah postup mezi nejlepší osmičku také na dalším asijském podniku kategorie WTA 250 v Nanchangu. V čínském městě začala drtivým vítězstvím nad 306. hráčkou pořadí a kvalifikantkou Kathinkou von Deichmannovou.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Česká favoritka neměla s potvrzením role favoritky žádné potíže. Na jasnou výhru potřebovala jen 62 minut a soupeřce dovolila pouze jednou v utkání uhájit servis. Bouzková využila šest z osmi brejkbolů a na returnu získala 27 z 37 bodů.

Na dosavadní vývoj turnaje v Nanchangu si členka nejlepší třicítky žebříčku rozhodně nemůže stěžovat. V dalším kole totiž potká lucky losera a až 424. ženu hodnocení Aminu Anšbovou. S Ruskou změří síly poprvé.

Bouzková je navíc nejvýše nasazenou přeživší. Hned v prvním kole se s čínským podnikem rozloučily nasazená jednička i dvojka. Beatriz Haddadové Maiaové se v sezoně asijských betonů vůbec nedaří a na třech turnajích dohromady vyhrála jen jeden zápas. Turnajová jednička nestačila 6:7, 3:6 na Nao Hibinovou.

Po Haddadové Maiaové nezvládla úvodní duel ani dvojka Magda Linetteová. Polka odvrátila v rozhodujícím dějství čtyři mečboly, tři v řadě, ale utkání nedopodávala a s Valerií Savinychovou figurující až na 146. místě pořadí nakonec prohrála 5:7, 6:3, 6:7.

 

Wang –⁠ Siniaková 3:6, 3:6

Kateřina Siniaková měla ještě před pár týdny na kontě sérii sedmi prohraných zápasů, která odstartovala ve Wimbledonu a krátce po jejím čtvrtém kariérním triumfu na nejvyšším okruhu. Na oblíbených asijských betonech se však bývalá 31. hráčka pořadí zvedla a zažehnala vypadnutí z elitní stovky žebříčku.

Už na třetím z posledních čtyř turnajů může projít do čtvrtfinále. Na konci září se probojovala mezi nejlepší osmičku v Ningbu a v neděli usilovala o titul v Hongkongu, kde finálový souboj s Leylah Fernandezovou dohrávala s obvazem na obou stehnech.

V úterý úspěšně vstoupila do probíhající akce v Nanchangu. Svůj debut na tomto čínském podniku WTA 250 odstartovala očekávanou výhrou nad domácí 16letou nadějí Yuhan Wang, která dostala divokou kartu od pořadatelů a prohrála ve dvou setech i své třetí kariérní utkání na profesionální úrovni.

Favorizovaná Češka ztratila v obou setech jednou podání a spáchala celkem devět dvojchyb. Pokaždé však disponovala náskokem dvou brejků a postup do dalšího kola měla od začátku zápasu pod kontrolou. Hladkou výhru zapsala za hodinu a 24 minut a vylepšila svou letošní bilanci na 21:19.

Na dosah má svou pátou letošní čtvrtfinálovou účast. V cestě jí stojí nasazená sedmička Varvara Gračovová, která si poradila ve dvou setech s Kamillou Rachimovovou a už skoro čtyři měsíce čeká na vítěznou sérii. S ruskou rodačkou reprezentující Francii sehrála zatím jen jeden souboj, předloni na trávě v Bad Homburgu jí povolila pouhých pět gamů.

Výsledky turnaje WTA 250 v Nanchangu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
turista
Dobře! tak!
Reagovat
SydneyOpen
Marie ale kromě toho všeho hraje i o start na LOH. Zatím je v tom rankingu 5. a na Petru s Bárou které jsou téměř shodně na 3. a 4. místě ztrácí necelých 300 bodů. Je hlavně otázka co Petra, jestli je vůbec ještě schopná na nějaké konkurence schopné úrovni hrát a jestli se ještě bude moct kousnout, ale Marušce bych ten start i přál, Petra už má odpracováno, byla na čtyřech OH, což je v tenisovém (ale nejen v něm) světě naprosto famózní číslo. Více startů mezi tenistkami má už jen Venus a na stejno je Serena...
Reagovat
misa
Marie to bude mít nesmírně těžké, přeskočit ji lehce může i Nosková. U Petry není jisté, co vlastně ještě bude chtít příští rok hrát.
Reagovat
lvicek
Kdeze je k nalezeni ten zebricek race to OH? Uz jsem to nekde mela, ale odkaz jsem ztratila a nejak se mi to nedari najit.
Reagovat
misa
https://www.openerarankings.com/WTAHome?Race=6
nebo
https://live-tennis.eu/en/olympics-race-women-singles
Reagovat
lvicek
Jeee, na live tennis ty kruhy! Tech jsem si vubec nevsimla ;). Nebo to tam snad jeste nebylo driv ;). Na live tennis koukam normalne. Diky!
Reagovat
lvicek
Btw. Pises o Linde Noskove, ale je tam i Kacka, dokonce vys, a u ni taky clovek nikdy nevi, kdy se "zblazni" a uhraje neco vetsiho, viz minuly tyden treba. Dalsi nase se nezdaji, ze by mely sanci, snad jedine, kdyby Karolina P. prosla nejakou totalni obrodou...
Reagovat
frenkie57
Já myslím, že i kdyby Karo P. prošla nějakou obrodou a kvalivikovala se na LOH, tak se na to vykvyjzne a přepustí to náhradnici. U ní neměly OH nikdy žádnou reputaci.
Reagovat
lvicek
No, to asi jo...
Reagovat
PetaM
Pokud vím, Petra LOH v Paříži skoro zavrhla. Sama si je vědoma, že jí antuka úplně nevoní ...
Reagovat
lvicek
Holky to zvladly obe dve, tak to je super. Takove podzimni sbirani bodu nezaskodi ;).
Reagovat
R01316
Zvlast u Marie. Ta se ted pekne propadla v zebricku a potrebovala by to cely vyhrat, aby se dostala zpatky tam, kde byla minuly tyden, tj. do tricitky. Mela by zabojovat o nasazeni na AO
Reagovat
lvicek
Nojo, tak Kacenka se propadla jeste vyrazneji, takze ono by to potrebovaly vyhrat obe dve ;). Ale urcite pro Marusku by nasazeni na AO bylo skvele, tak uvidime.
Reagovat
misa
Teď je 45., to není taková hrůza. Letos byla nasazená na Australian a French Open a skončila hned v 1. kole. Jako nenasazená na AO bude mít příští sezonu třeba větší úspěch.
Reagovat
tommr
Marie potvrdila roli favoritky ... smile
Hratelnou soupeřku má i v dalším kole ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist