Bouzková se po Číně musela restartovat. Týmovou atmosféru mám ráda, byla opravdu super, usmívala se

8. 11. 2023, 09:24
Rozhovory 10
Marie Bouzková si užívá na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové nečekaný závěr sezony. Poté, co nahradila v týmu kapitána Petra Pály zraněnou Karolínu Muchovou, porazila v úterý v Seville Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:4 a v roli 'suplující' české jedničky zajistila Češkám proti Švýcarsku rozhodující druhý bod.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© Profimedia)

"Je to super pocit takhle vyhrát druhý bod," řekla novinářům Bouzková, která napodobila předchozí triumf jiné debutantky v soutěži Lindy Noskové. "Chtěla jsem na ni navázat a také to vybojovat. Začala jsem nervózněji, ale poté se vrátila ke své hře. Atmosféra byla super. Je to tady hodně týmové," uvedla 34. hráčka světa.

Vyrovnané utkání rozhodla Bouzková v koncovkách setů. V prvním získala od stavu 3:4 tři gamy po sobě, ve druhém využila první mečbol za stavu 5:4. "Ani jsem necítila, že by se někde něco zlomilo. Bylo to hodně těžké dohrát. Ona to také nechce dát zadarmo. Zlomilo se to až mečbolem," podotkla Bouzková.

V roli české jedničky nahradila světovou sedmičku Markétu Vondroušovou, která po příletu z Turnaje mistryň v Cancúnu do duelu nezasáhla. Přesun z náhradnice do role jedničky označila Bouzková za hodně nečekaný.

"Byla jsem proto strašně ráda, že přede mnou Linda vyhrála. Nechtěla jsem tam jít za stavu 0:1. Nemohlo to dopadnout líp," řekla Bouzková. "Já nastupuju strašně ráda za svoji zem. Ze začátku roku jsem ještě hrála v Austrálii United Cup, to bylo taky super. Mám ráda týmovou atmosféru. Za Česko jsem předtím hrála asi ve dvanácti letech v Prostějově," doplnila.

Se spoluhráčkami a trenéry se i hecovala. "Všichni si ze mě dělali legraci, že když Linda hrála zápas dvě a půl hodiny a já jsem známá tím, že mám taky ráda dlouhé zápasy, tak tam klidně můžu být čtyři hodiny. Pak ale byla poznámka o tom, kdo že měl dnes nejkratší zápas," vyprávěla s úsměvem.

Musela se znovu restartovat

Díky Poháru Billie Jean Kingové si prodloužila sezonu. Turnajovou část ukončila v Nanchangu, kde prohrála ve finále s Kateřinou Siniakovou. "Taky jsem si říkala, že jsem ani nevěděla, že budu ještě letos nastupovat do důležitého zápasu. Jsem ráda, že jsem se tak nějak restartovala. Na kurtu jsem se cítila dobře," uvedla česká tenistka.

Účinkování v reprezentaci si užívá o to více, že dříve v týmových soutěžích sbírala míčky. "Já jsem sbírala fakt hodně. Bylo to v Brně, Ostravě, Praze, Davis Cupu nebo Federerovi. Největší zážitek byl asi Federer a pak na Štvanici na turnaji WTA Báře Strýcové," dodala Bouzková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
drabona
Z naší fanouškovské pozice je těžké tipovat koho Pála vybere,věřím že se rozhoduje až na místěsamém podle momentální situace.
Reagovat
misa
Po US Open jsem měl obavy, jestli tehdy zraněná Marie bude ještě do konce sezony hrát - a dopadlo to výborně. Z každého ze tří podzimních turnajů si odvezla trofej a včera si konečně zahrála BJK Cup, navíc úspěšně. Se závěrem sezony může být spokojená.

Loni byla na konci roku Maruška tak vyčerpaná, že dokonce odmítla i nominaci na finále BJKC, letos se cítí dobře i v listopadu. To je dobré znamení pro nadcházející rok.
Reagovat
tommr
Marie odehrála proti nebezpečné soupeřce dobrej zápas ...
Doufám že bude hrát i v pátek proti USA. Vypadá v lepší formě než Bára Krejčíková a navíc je u ní jistota že nic nevypustí jak už psal Otmar ...
Reagovat
misa
Podle mě Pála nasadí dvě hráčky top 10. Byl by luxus nechat Krejčíkovou hrát jen debl. Navíc to bude mít Markéta hodně těžké - není vůbec jisté, že svou dvouhru vyhraje.
Reagovat
Serpens
Při vší úctě k Báře, Fed Cup jí nejde, minimálně singl. Ta zodpovědnost ji hodně svazuje.
Reagovat
Serpens
Mám pro to děvče slabost. Maruška byla vždycky takové sluníčko
Reagovat
Otmar
Mám to stejně a to nejsem vyznavačem tenisu, který ona hraje. Ale u ní mám pocit, že to neodflákne a hraje maximum toho, na co momentálně má. To pro mně není málo!
Reagovat
Serpens
To ano, hodně lidí ji předhazuje, že je víc Američanka než Češka, ale ona je ve skutečnosti velký srdcař
Reagovat
Jan
Reagovat
misa
Maruška Bouzková smile

Takových nás bude asi víc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist