Bouzková se přibližuje elitní stovce. V Kazachstánu prolétla do čtvrtfinále

18. 7. 2019, 11:59
Aktuality 4
ITF NUR-SULTAN - Marie Bouzková na akci ITF W80 v kazašském Nur-Sultanu potvrdila roli favoritky i ve druhém kole, v němž za pouhých 49 minut deklasovala domácí Žibek Kulambajevovou. Ve čtvrtfinále narazí 20letá Češka, která si může díky finálové účasti zajistit debut v elitní stovce žebříčku WTA, na nasazenou Caglu Büyükakcayovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková se dva týdny po premiérovém vystoupení na trávě ve Wimbledonu, kde se dostala do druhého kola, přesunula do Kazachstánu. Na turnaji ITF s dotací 80 tisíc dolarů na tvrdém povrchu v Nur-Sultanu startuje třetím rokem po sobě a letos z pozice nasazené jedničky obhajuje semifinále.

Na úvod si vítězka juniorky US Open 2014 poradila s domácí Annou Danilinovou a v souboji o čtvrtfinále za pouhých 49 minut deklasovala další domácí hráčku Žibek Kulambajevovou.

Bouzková domácí outsiderce jen jednou dovolila udržet si servis. Zatímco v úvodním dějství musela likvidovat dva brejkboly, ve druhé sadě na podání neztratila jediný fiftýn.

Ve čtvrtfinále Bouzková, která v neděli oslaví 21. narozeniny a v případě finálové účasti i debut v elitní stovce žebříčku WTA, narazí na nasazenou Caglu Büyükakcayovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
Přes peripetie v závěru je Maruška v SF a to by rozhodně neměla být konečná. Stovka je blízko.
Reagovat
makro99
Kvalitní soupeřka - kanár a ani fiftýn na returnu..
Reagovat
tommr
Kulambajevová ani není vedená na žebříčku takže výhra nad ní byla povinností ...
V příštím kole už ale Marie narazí na těžkou soupeřku ...
Reagovat
FulnekUltras
Turkyně v Celinogradu nemá šanci. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist