Bouzková si 20. narozeniny neosladila. V Kazachstánu prohrála bitvu o finále

21. 7. 2018, 10:14
Aktuality 0
ITF ASTANA - Marie Bouzková skončila na turnaji ITF 80k v kazašské Astaně před finálovými branami. V den svých 20. narozenin česká naděje podlehla 2-6 6-4 4-6 Gruzínce Ekaterině Gorgodzeové.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v březnu vyhrála turnaj ITF 25k v mexickém Irapuatu a následně se kvalifikovala na podnik WTA v Monterrey. Od té doby ale žádného výraznějšího úspěchu nedosáhla.

První semifinále po čtyřech měsících si česká naděje zahrála až dnes na akci ITF s dotací 80.000 dolarů v Astaně, kde plnila roli nasazené dvojky. V den svých 20. narozenin však své dosud největší finále nevybojovala.

Bouzková, která v prvním kole zdolala bývalou 29. hráčku světa Urszulu Radwaňskou, v Kazachstánu prohrála téměř tříhodinovou semifinálovou bitvu s Gruzínkou Jekatěrinou Gorgodzeovou. V rozhodujícím setu měla dvakrát výhodu brejku a vedla 3-1, ale závěr se české tenistce nepovedl a s 267. hráčkou světa prohrála 2-6 6-4 4-6.

Příští týden bude Bouzková, jež ve světovém žebříčku klepe na dveře Top 150, startovat na podniku ITF 60k v Grandby. V Kanadě bude v konkurenci domácí Biancy Andreescuové či Australanky Anastasie Rodinovové obhajovat loňské semifinále.

• ITF 60K ASTANA •
Kazachstán, tv. povrch, 80.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 07. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Gorgodzeová (5-Gruz.) - Bouzková (2-ČR) 6-2 4-6 6-4
Šaripovová (1-Uzb.) - Flinková (Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist