Bouzková udělala další krok v cestě do elitní stovky. V Kazachstánu prošla do semifinále

19. 7. 2019, 09:19
Aktuality 17
ITF NUR-SULTAN - Marie Bouzková na turnaji ITF W80 v kazašském Nur-Sultanu ani ve třetím zápase neztratila set. Dvacetiletá Češka, která si může v případě finálové účasti zajistit debut v elitní stovce žebříčku WTA, porazila Caglu Büyükakcayovou. Její semifinálovou soupeřkou bude Iryna Šymanovičová.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková se dva týdny po premiérovém vystoupení na trávě ve Wimbledonu, kde se dostala do druhého kola, přesunula do Kazachstánu. Na turnaji ITF s dotací 80 tisíc dolarů na tvrdém povrchu v Nur-Sultanu startuje třetím rokem po sobě a letos z pozice nasazené jedničky úspěšně obhájila loňské semifinále.

Na úvod si vítězka juniorky US Open 2014 poradila s domácí Annou Danilinovou, poté smetla další domácí hráčku Žibek Kulambajevovou a dnes ve čtvrtfinále zdolala 6-3 7-6(3) nasazenou Turkyni Caglu Büyükakcayovou.

Bouzková mohla utkání ukončit o několik minut dříve. Za stavu 6-3 5-2 však na returnu neproměnila mečbol, vzápětí zápas nedopodávala a nakonec si postup musela vybojovat až v tie-breaku.

V semifinále Bouzková, která v neděli oslaví 21. narozeniny, narazí na Irynu Šymanovičovou. Už v případě finálové účasti si může zajistit vysněný debut v elitní stovce žebříčku WTA, jistotu jí však momentálně zaručuje jedině celkový triumf.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
fretek
Její fotka v Profilu hráče není příliš krásná.
Reagovat
Tiebraker
O každém postupu pište články.. porazila hráčky, proti kterým byla Bouzková favoritkou v kurzech 1.05, 1.08 a 1.15... WOW obrovský úspěch, fakt frajerka!
Reagovat
tommr
tak může porazit jen hráčky co jí příjdou do cesty - vybírat si je nemůže. A ta poslední nebyla zase tak lehká jak by se mohlo zdát podle současnýho postavení v žebříčku ...
Reagovat
Torn
Jako asi bych jí rád viděl na jiném turnaji, ale tak Maruška jde pomalu, nemusí nikam spěchat, brzy jí snad uvidíme na okruhu WTA častěji. A radši budu číst články o Marušce, než o tom kdo co porodil. :D
Reagovat
makro99
Btw, Bernarda Pera - 1. výsledek od Prahy..
Reagovat
EllNino
vyhrála dost silně obsazenou Trnavu pak ještě :) což je taky úspěch
Reagovat
makro99
aha, to sem vůbec nezaznamenal.. tak na WTA no :)
Reagovat
EllNino
Gratulace, finále by klapnout mělo, má tam hráčku 5. a 6. stovky :) Ale je to ošidné, navíc když s Heisen hraje debl :) ...

Ve finále ale asi bude čekat Xinyu Wang, která už celkem dlouhu dobu neprohrála :) ... uvidíme :) Stovka snad klapne
Reagovat
Torn
Taky doufám, soupeřky má hratelný a její další soupeřka má za sebou 3 tříseťáky, čtvrtý si myslím, že by byl asi už moc. :)
Reagovat
EllNino
Tak Wang prohrála, byla by škoda, kdyby už teď Maruška ten titul nedotáhla :)
Reagovat
Torn
Byla by to velká škoda, Maruška by nemusela hrát kvaldu na US Open ne?
Reagovat
EllNino
nn, to bude muset, cut pro US Open vyšel v pondělí a Maruška je myslím druhá pod čarou za Světlanou Kuznetsovou
Reagovat
tommr
no jestli je Marie druhá pod čárou tak by to klapnout mohlo. Kristýna Plíšková byla v podobný situaci před Wimbledonem a vyšlo jí to ...
Reagovat
EllNino
podle toho, kdo se odhlásí, SR využívají CiCi Bellis a CoCo Vandeweghe, tam není samozřejmě jisté, jestli nastoupí ... ale musí se samozřejmě dvě odhlásit, než začne kvalda
Reagovat
Nenela
TAky by ten cut mohli delat az treba 2 tydny pred zacatkem GS...
Reagovat
EllNino
to asi ne, vzhledem k přihlašování na turnaje je to určitě nereálné
Reagovat
Fransoas
Je to pro Bouzkovou velká naděje posunout se do první stovky.Gratulace k postupu do dalšího kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist