Bouzková udělala s Baptisteovou jen čtyři nevynucené chyby a v Bogotě je poprvé ve čtvrtfinále na antuce

5. 4., 06:24
Aktuality 9
WTA BOGOTÁ - Marie Bouzková (25) v chladné Bogotě neztratila set ani s druhou soupeřkou. Ve druhém kole, na které musela kvůli dešti čekat několik hodin, nakonec až 60 minut před půlnocí porazila 6:3, 6:4 Američanku Hailey Baptisteovou (22), byť ve druhé sadě přišla o náskok dvou brejků. Nejvýše nasazená Češka se během 103 minut dopustila pouhých čtyř nevynucených chyb a po sérii sedmi nepovedených turnajů vyhrála dva zápasy po sobě. V premiérovém čtvrtfinále na antukovém turnaji WTA si o první letošní semifinále zahraje s oblíbenou německou veteránkou Laurou Siegemundovou.
Marie Bouzková podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě (© AFP)

Bouzková – Baptisteová 6:3, 6:4

Marie Bouzková místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu zahájila antukové jaro jako nasazená jednička na menším turnaji WTA 250 v Bogotě a při premiéře v kolumbijské metropoli se jí daří. Úspěšně se vypořádává s chladným a deštivým počasím i soupeřkami.

Po úvodním deklasování Kanaďanky Rebeky Marinové 6:0, 6:3 mířila za hladkým vítězstvím bez ztráty podání i ve druhém kole proti Hailey Baptisteové. Za stavu 6:3 a 5:1 sice poprvé přišla o servis a to dokonce dvakrát po sobě, ztráta dvou brejků v zádech jí však vaz nezlomila.

O tři roky mladší Američanka nadějný náznak smazání rozdílu čtyř her nedokonala. Když měla šanci vyrovnat na 5:5, již popáté neudržela podání. Při prvním mečbolu aktivně hrající 96. hráčka světa Baptisteová spáchala 26. nevynucenou chybu a nic platná jí nebyla ani výrazná převaha na vítězné údery (32:13).

Osmifinálový souboj byl naplánován do odpoledního programu, kvůli dešti se ale dohrál až hodinu před půlnocí před diváky choulících se v zimních bundách.  V tříčtvrtečních legínách a s dlouhým rukávem hrající Bouzková v náročných podmínkách hrála na jistotu a během hodiny a 43 minut udělala jen čtyři nevynucené chyby.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Hailey BaptisteováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Hailey Baptisteová (@ Livesport)

Pětadvacetiletá Češka nedávno po nepovedeném vstupu do sezony ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou a do role hlavního trenéra posunula bývalého slovinského tenistu Mikea Urbaniju. A nový impuls, zdá se, zafungoval.

Na prvním antukovém turnaji od loňského května, kdy nezvládla úvodní kolo na Roland Garros, poprvé od začátku ledna a sérii sedmi nezdarů vyhrála dva zápasy po sobě a letošní stále pasivní bilanci upravila na 7:8.

První antukové čtvrtfinále

42. hráčka světa Bouzková postoupila do celkově 18. čtvrtfinále turnajů WTA, ovšem vůbec poprvé na antuce. Dvě soupeřky během jedné akce v hlavní soutěži na cihlové drti porazila teprve potřetí po Madridu 2022 a Římě 2023.

O své celkově 9. semifinále se Bouzková utká s veteránkou Laurou Siegemundovou (H2H 2:0), kterou smetla na tvrdém povrchu v Miami 2022 (6:1, 6:2) i Dauhá 2023 (6:1, 6:1). Šestatřicetiletá Němka ve druhém kole zdolala dokonce až 40 minut po půlnoci 6:7, 6:4, 6:2 Britku Francescu Jonesovou.

Jediná Češka v soutěži Bouzková je v Bogotě nasazenou jedničkou i ve čtyřhře, v níž startuje se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou. Jejich čtvrtfinálový souboj byl kvůli nepřízni počasí odložen na pátek.

Výsledky turnaje WTA 250 v Bogotě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
V expreskách sice píšou že Bouzková ve čtvrtfinále narazí na oblíbenou Siegemundovou, ale už zapomínají dodat že spolu zatím hrály jen na tvrdém povrchu. Na antuce se Siegemundová cítí na rozdíl od Marie jako ryba ve vodě a bude velice těžkou soupeřkou ...
Důležité bude i to jak se hráčky dokáží zotavit po včerejších nočních zápasech. I tady vidím výhodu spíše pro Siegemundovou, která je sice o deset let starší než Marie ale kondici má podle mě lepší ...
Reagovat
misa
Marie poprvé ve čtvrtfinále nějakého antukového WTA turnaje, ale konec byl hodně utrápený - bylo vidět, že letos má jen pár výher a chybí jí sebevědomí. Ale taky bylo vidět, že začíná volně dýchat a hrát svůj tenis - 4 nevynucené chyby jsou působivé

Siegemund na antuce je pro Marušku těžká soupeřka. Němka svého času vyhrála Stuttgart nebo dosáhla na semifinále Charlestonu...
Reagovat
misa
Baptiste má druhé podání rychlejší než Marie to první, ale co jí to bylo platné, když trefila 9 nevynucených chyb a úspěšnost prvního podání měla jen 47 %.

Týmový model sparingpartner s určitými zkušenostmi z ATP + dobrý kondiční trenér vidím pro Bouzkovou jako ideální. Pod Bolardtem to loni dobře fungovalo a letos se třeba zase dočkáme pěkných výsledků. Lepší trenéři ji asi tlačí do příliš aktivního tenisu, který Marii nesedí a vlastně ani neví, jak by měl vypadat.
Reagovat
misa
9 dvojchyb samozřejmě :)
Reagovat
frenkie57
Však dvojchyba je také nevynucená chyba, ne?
Reagovat
misa
Asi se tam taky počítají.
Reagovat
bardunek666
Maruška potěšila, ale až nyní to bude teprve test formy. Protivná Němka je na antuce dobrá a Marii nečeká nic lehkého.
Chtělo by to větší bodový zisk, doufám tedy v postup :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maruška konečně může hrát svoji hru a funguje to
Teda, neviděl jsem z toho ani balon.
Reagovat
frenkie57
Tak nějak to je, Marie jakoby na antuce a pod novým vedením ožívá, stále jí však dělá velké problémy dopodávat zápas. nakonec to urvala na returnu, jinak by šel asi druhý set do TB. V QF má protivnou Gertrudu Siegemund, tak snad jí pošle domů také. Největší nebezpečí na ní číhá asi v podobě další Němky Marii, která tento turnaj v loni a předloni vyhrála. No, budu držet palce, nějaký výraznější úspěch by Jahůdka potřebovala jako sůl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist