Bouzková v Adelaide vyhrála i potřetí. Do hlavní soutěže vstoupila demolicí Papamichailové

4. 1. 2022, 09:54
Aktuality 15
WTA ADELAIDE - Marie Bouzková vyhrála i třetí letošní zápas. Na turnaji WTA 500 v Adelaide po dvou výhrách v kvalifikaci uspěla i na úvod hlavní soutěže, když Řekyni Despinu Papamichailovou smetla 6-3 6-0. O postup do čtvrtfinále si 23letá Češka zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková měla skvělý vstup do loňské sezony. Po finále na podniku WTA v Melbourne či semifinále v Guadalajaře se ale dostala do útlumu a vy zbytku sezony se trápila. Od března skončila na 13 z 16 turnajů WTA hned po úvodním vystoupení a do konce roku nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. 

23letá Češka tak brzy přijde o velkou část nasbíraných bodů a ve světovém žebříčku jí hrozí pád z Top 100, pokud na nejbližších akcích nezaznamená nějaké úspěchy.

Na začátku roku 2022 se ale zatím zdá být v dobré formě. V Adelaide porazila už tři soupeřky, což se jí povedlo poprvé po deseti měsících. 

Dvě výhry zaznamenala v kvalifikaci, i když hned v úvodním kole prohrávala v rozhodujícím setu 1-4 s mankem dvou brejků. Američanku Francescu Di Lorenzovou ale nakonec porazila, následně přehrála i Rusku Annu Blinkovovou a dnes zvládla i vstup do hlavní soutěže podniku WTA 500. 

Bouzková si v souboji dvou úspěšných kvalifikantek poradila 6-3 6-0 s Řekyní Despinou Papamichailovou, když v posledních pěti gamech ztratila jen pět míčků. Za postup do druhého kola si připíše cenných 55 bodů.

O postup do čtvrtfinále se 90. hráčka světa Bouzková utká se sedmou nasazenou Kazaškou Jelenou Rybakinovou (h2h 0-1), které loni v září podlehla v těsné dvousetové bitvě na antuce v Římě.

Bouzková se stala první Češkou, která letos vyhrála zápas v hlavní soutěži podniku WTA. Už včera v Adelaide vypadla Petra Kvitová, jež překvapivě nestačila na domácí Priscillu Honovou.

Za obhajobou titulu úspěšně vykročila Iga Šwiateková. Pátá nasazená Polka po vedením nového trenéra Tomasze Witkorowského porazila porazila 6-3 6-3 domácí kvalifikantku Darju Savilleovou a svou neporazitelnost v Adelaide protáhla na 6 zápasů a 12 setů. Ve druhém kole narazí na kanadskou finalistku loňského US Open Leylah Fernandezovou.

Naopak vstup do sezony nečekaně nezvládla Elina Svitolinová. Osmá nasazená Ukrajinka podlehla 7-5 4-6 3-6 až 130. hráčce světa Anastasii Gasanovové z Ruska a zaznamenala svou žebříčkově nejhorší porážku od French Open 2020.

Ve večerním šlágru dne uspěla bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, jež si si na úvod sezony připsala skalp světové osmičky. Dvojnásobná vítězka Australian Open přehrála Španělku Paulu Badosaovou 6-3 6-2 a oplatila jí porážku z říjnového finále v Indian Wells.

Nejvýše nasazenými jsou domácí světová jednička Ashleigh Bartyová a Běloruska Aryna Sabalenková, které měly v prvním kole volný los. Bartyová začne proti talentované Američance Cori Gauffové, Sabalenkovou vyzve Slovinka Kaja Juvanová.

• WTA 500 ADELAIDE•
Austrálie, tv. povrch, 848.000 dolarů
úterní výsledky (04. 01. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Papamichailová (Řec.) 6-3 6-0
Azarenková (Běl.) - Badosaová (4-Šp.) 6-3 6-2
Swiateková (5-Pol.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-3
Keninová (6-USA) - Brancacciová (It.) 7-5 7-5
Gasanovová (Rus.) - Svitolinová (8-Ukr.) 5-7 6-4 6-3
Gauffová (USA) - Eikeriová (Nor.) 6-2 6-1
Rogersová (USA) - Inglisová (Austr.) 6-1 6-3
Doiová (Jap.) - Kucová (SR) 6-3 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
misa
se mi vrátila po půlročním čekání, dokonce i vítězně.
smilesmile ... smile ...
Reagovat
misa
Akorát hrála 1. kolo proti Bronzetti, na TP jsou pořád nějaké dezinformace.
Reagovat
FulnekUltras
a žádný cemper to tady neřeší ;-)))
Reagovat
misa
ve druhém setu bylo vidět, jak si proti slabší soupeřce užívá útočnou hru. Celý zápas pak hrála konzistentně bez zbytečných chyb, výborně se hýbala. Slušná porce sebevědomí do začátku sezony.
Reagovat
EllNino
Vypadá to, že nakonec budeme mít v hlavní soutěži 6 holek, protože Markéta i Bára Krejčíková odletěly do Austrálie :)
Reagovat
EllNino
Dobrý vstup do nové sezóny, zatím jediná z našich (ještě uvidíme, co zítra Katka, ale Bondár bude taky kousat, má dobrý servis) ...

Dokonalé využití lehčího losu, proti Rybakině to bude trochu jiný level, ale 80 bodů na začátku roku je dobrý vklad :)
Reagovat
Dobry-den
Miso, to musíš vidět! smile

https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
makro99
Brutální! A s takovým náskokem!
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Dobry-den
Maruška potěšila a nepohrdla dobrým losem. smile Tady už má splněno, ale může ještě přidat nějakou tu jahůdku navíc. smile
Reagovat
makro99
Zatím řada zajímavých výsledků... Jasně, je to začátek sezóny, ale jak mohla současná Petkovic porazit Samsonovu... Pegula se po AO open může s Karolínou M. držet za ruku, při tom sešupu žebříčkem... Zvědavej sem na Barty-Gauff, tipl bych si i dvojku, a následně další postup směrem absolutní světová špička.
Reagovat
vladka
výborná, díky, spravila jsem si chuť po bídě Petry, Terka - škoda, hrála moc dobře, ale A byla o trochu tenisově chytřejší
Reagovat
Kozoroh
https://www.instagram.com/p/CYTe9fer_1K/?utm_source=ig_embed&ig_mid=5B5E0E57-D788-4CFB-82DB-ED1EC5632E8C

Několik měsíců spekulací, zda No1e bude na AO bojovat o 21. GS titul a jubilejní 10. z Melbourne, jsou u konce. Novak dnes odletěl do Austrálie! smilesmilesmile
Reagovat
Mony
hele , v Srbsku mají Apríla o 3 měsíce dřívesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on bude hrát WTA?smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist