Bouzková v Austrálii porazila Štefkovou a zahraje si o své největší semifinále

1. 2. 2017, 08:54
Aktuality 10
ITF BURNIE - Z českého souboje v osmifinále turnaje ITF v australském Burnie odešla jako vítězka o tři roky mladší Marie Bouzková. Osmnáctiletá naděje si dnes poradila s Barborou Štefkovou a postoupila už mezi osm nejlepších.
Marie Bouzková

Marii Bouzkové se při premiéře na turnaji v Austrálii daří. Po třísetové výhře nad domácí Fourlisovou si poradila 2-1 na sety i s krajankou Barborou Štefkovou.

V úvodu zápasu sice Bouzková ztratila první dva gamy a prohrávala 0-2 a 0-40, ale od té chvíle nevyhrála už jen pět výměn a první set získala poměrem 6-2. V druhé sadě šla do brejku na 3-2, ale potvrdit ho nedokázala a po čtyřech prohraných hrách po sobě o nadějný náskok přišla.

I v rozhodujícím dějství Bouzková neudržela vypracovaný náskok. Vedla 2-0, ale pak dvakrát prohrála servis a prohrávala 2-3. Do kolen ji to však nedostalo, následné čtyři gamy zvládla lépe a po využití čtvrtého mečbolu zvítězila 6-2 3-6 6-3.

Osmnáctiletá Bouzková vyhrála v roce 2014 dívčí US Open a mezi ženami vyhrála osm menších podniků ITF. Nejlepšího výsledku na větším turnaji dosáhla loni v záři v Albuquerque, kde si na akci s dotací 75.000 dolarů zahrála čtvrtfinále. 

Nyní může na turnaji s dotací 60 tisíc dolarů v Burnie postoupit do svého do svého největšího semifinále. V cestě jí stojí bývalá 21. hráčka Kanaďanka Aleksandra Wozniaková. Aktuálně tenistka z až čtvrté světové stovky dnes vyřadila nasazenou jedničku Číňanku Xinyin Han.

Jednadvacetiletá Štefková v Burnie pokračuje alespoň ve čtyřhře, ve které dnes postoupila s Japonkou Rikou Sawajanagiovou do čtvrtfinále.

• ITF 60k BURNIE •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
středeční výsledky (01. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Štefková (7-ČR) 6-2 3-6 6-3
Wozniaková (Kan.) - Xinyin Han (1-Čína) 6-3 6-2
Townsendová (2-USA) - Loebová (USA) 4-6 6-1 6-2
Kuličkovová (3-Rus.) - Ahnová (USA) 6-7(5) 6-4 2-6
Muhammadová (4-USA) - Kuwataová (Jap.) 6-2 4-6 6-1
Zidanseková (6-Slovin.) - Georgesová (Fr.) 6-4 6-3
Ar. Rodionovová (8-Austr.) - Aiavaová (Austr.) 6-4 1-6 6-3
Rogowská (Austr.) - Limová (Fr.) 6-4 1-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
lars
Stefka mela radsi hrat Taipei
Reagovat
tommr
a co by tam dělala když neporazí ani Bouzkovou? :)
Reagovat
tommr
mě výhrou nad Bárou Štefkovou hodně překvapila. Poslední dobou se jí i vinou častých zranění moc nedařilo a proti Báře tak byla jasná outsiderka. Je ovšem otázka zda je ten překvapivej výsledek důsledkem dobrý hry Marie nebo špatný hry Báry ...
Jak na tom Marie skutečně je poznáme už v příštím kole ve kterým nastoupí proti bývalý hráčce top-100 Wozniakový, která se sice po několika zraněních stále nemůže dostat na dřívější pozice, ale tenis určitě hrát nezapomněla ...
Reagovat
Haitik
A jestli dneska bude stream z "pětky", tak by jsme ten zápas mohli vidět :D Včera stream z kurtu číslo 5 byl, tak doufám, že i dneska bude.. :D
Reagovat
tommr
já dám dneska asi přednost zápasu Katky a půjdu dřív spát abych byl ráno schopnej vstát na šestou ... :)
Reagovat
Haitik
Tak já si počkám na Marušku.. :D Stejnak se budu učit..
Reagovat
tommr
to je dobře - aspoň nám pak poreferuješ jak si Marie vedla ... :)
Reagovat
EllNino
já jí věřím, Aleks je hratelná stále, ikdyž bych jí taky přál úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
#MaruskaRoutStefkova
Toz Marusko, vyhraj to tam cele...;)
Reagovat
Haitik
Tak výsledek mě hodně překvapil! Paráda Maruško!!! Tak i to čtvrtfinále je hratelné! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist