Bouzková v Guadalajaře začala třísetovou výhrou nad Rumunkou Baraovou

9. 3. 2021, 08:41
Aktuality 8
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v mexické Guadalajaře úspěšně vykročila za obhajobou finále z předloňské sezony. Druhá nasazená Češka zdolala 6-3 2-6 6-3 Irinu Baraovou a může se chystat na souboj s další Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková letos utrpěla porážky jen s papírovými favoritkami Ashleigh Bartyovou, Elinou Svitolinovou a Darjou Kasatkinovou, s níž před třemi týdny na Phillip Island Trophy v Melbourne prohrála i své druhé finále na okruhu WTA.

Po krátkém odpočinku se 22letá Češka vydala do oblíbeného Mexika, na které má spoustu hezkých vzpomínek. V Acapulku 2015 si připsala debut na okruhu WTA, v Monterrey 2018 poprvé prošla kvalifikací podniku WTA, vyhrála dva turnaje ITF (Cuernavaco 2016 a v Irapuato 2018), v roce 2019 se dostala do finále akce WTA 125k v Guadalajaře a loni si v Monterrey zahrála své první finále na hlavním okruhu WTA.

Pár dní poté byla sezona na půl roku přerušena kvůli pandemii koronaviru. Ve chvíli, kdy Bouzková dorazila do Guadalajary obhajovat finále. Šanci navázat na tehdejší úspěch tak má až letos, kdy turnaj 'povýšil' do kategorie WTA 250 a česká tenistka na něm plní roli nasazené dvojky.

První kolo už Bouzková úspěšně zvládla. V pondělí nastoupila až půl hodiny před půlnocí proti Rumunce Irině Baraové a po necelých dvou hodinách hry hráčku z druhé světové stovky porazila 6-3 2-6 6-3. 

Česká tenistka snadno získala první set, ale od druhé sady bojovala s vlastním servisem. V šesti z posledních sedmi gamů na podání čelila celkem devíti brejkbolům a pět z nich nedokázala odvrátit. Ani pět prohraných servisů ji však nemuselo příliš trápit, v rozhodující sadě totiž využil 5 ze 6 brejkbolů a zápas ukončila hned při prvním mečbolu.

Bouzkovou, která má vystudovanou španělštinu a v Mexiku se podle svých slov cítí jako doma, po příletu do Guadalajary velkolepě přivítali. A na kurtu se jim odvděčila prvním vítězstvím.


Ve druhém kole se 50. hráčka světa Bouzková utká s další Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou (h2h 0-1). 32letá tenistka, jež bývala 20. hráčkou světa, v prvním kole udolala po tříhodinové bitvě 7-6 6-7 6-2 bývalou světovou devítku Coco Vandewegheovou. 29letá Američanka, která loni v létě musela na operaci s rukou, odehrála první soutěžní zápas od loňského března prohrála.

Karolína Schmiedlová i na čtvrté letošní akci zvládla svůj úvodní zápas, v Guadalajaře odstartovala výhrou 6-1 7-5 nad pátou nasazenou Japonkou Nao Hibinovou. Ve druhém kole se 26letá Slovenka utká s domácí Renatou Zarazúaovou (h2h 1-1).

Nasazenou jedničkou je Argentinka Nadia Podoroská. Semifinalistka loňského French Open bude v prvním kole favoritkou proti domácí kvalifikantce Giulianě Olmosové, ve druhém kole už na vítězku čeká Elisabetta Cocciarettová, s níž loni Podoroská prohrála semifinále na Prague Open. Dvacetiletá Italka v pondělí porazila 6-4 6-4 o rok mladší Číňanku Xiyu Wang a navázala na dvě výhry z kvalifikace.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
pondělní výsledky (08. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (2-ČR) - Baraová (Rum.) 6-3 2-6 6-3
Schmiedlová (SR) - Hibinová (5-Jap.) 6-1 7-5
Koviničová (6-Č. Hora) - Gračovová (Rus.) 3-6 6-4 7-5
Davisová (USA) - Friedsamová (Něm.) 7-5 6-4
Buzarnescuová (Rum.) - Vandewegheová (USA) 7-6(4) 6-7(5) 6-2
Cocciarettová (It.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-4
Sharmaová (Austr.) - Dartová (Brit.) 2-6 6-2 7-6(2)
Zarazúaová (Mex.) - Kawaová (Pol.) 7-6(7) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
První set byl povedený, potom už hrála Marie hůř. Nechala Rumunce aktivitu ve výměnách a podáním si moc nepomáhala. Naštěstí servis Bary je slaboučký, takže Bouzková získala ve třetím setu spoustu brejků. Nakonec tedy 8. výhra v sezoně. Po zápase, jak je u Marušky v Mexiku zvykem, opět rozhovor ve španělštině :)
Reagovat
misa
Mary absolvovala zápas s oblepenou levou nohou. Má hrát tři týdny v řadě, tak uvidíme, jestli to půjde... Podobné soupeřky (Rumunka nikdy nebyla ve stovce) by bylo dobré porážet ve dvou setech a ušetřit tak nějaké síly.
Reagovat
tommr
jsem rád, že první zápas Marie zvládla i když to neměla jednoduchý. S Rumunkama je to ale vždycky těžký a každá výhra s nima se počítá ... smile
I v dalším zápase jí čeká Rumunka, která bude navíc o něco silnější než Bara. Snad už se ale Marie adaptovala na tamní podmínky a i tuhle nepříjemnou soupeřku zvládne ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Markétosmile nějak se to čekání na zvrat prodlužuje. Už by to chtělo to Růžové království probudit. Prohra s Gauff je pro Markétu prostě vostuda. Musím to napsat, mrzí mě to mrhání talentem.smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
super!smilesmile Podle čísel dost divoký průběh zápasu i konec. Hlavní je výhra. Třeba i přivyknutí podmínkám pomůže v dalších zápasech.
Reagovat
turista
Tak. Vyhrála a to ne důležité.
Reagovat
turista
Příští soupeřka bude těžší. Ale nic není ztracené.
Reagovat
sojka1
vyborne, Marusko! Podminky v Mexiku jsou specificke nadmorskou vyskou... i pro balonky :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist