Bouzková v Hobartu končí ve druhém kole. Z generálky na Melbourne ji vyřadila Putincevová

10. 1., 13:06
Aktuality 9
WTA HOBART - Marie Bouzková (25) si čtvrtfinále i na druhém letošním turnaji nezahraje. Na podniku WTA 250 v Hobartu skončila ve druhém kole po porážce 4:6, 6:1, 3:6 s Julií Putincevovou (29), přestože soupeřku přestřílela na vítězné údery a získala stejný počet fiftýnů. S Kazaškou prohrála podruhé během čtvrt roku.
Marie Bouzková prohrála s Julií Putincevovou podruhé během tří měsíců (© AFP)

Bouzková – Putincevová 4:6, 6:1, 3:6

Marie Bouzková se v loňské sezoně dlouho trápila. Černé období zlomila až postupem do osmifinále Wimbledonu a na podzim v Nanchangu ji dokonce třikrát dělil jediný míček od druhého triumfu na okruhu WTA.

A na povedenou druhou polovinu loňské sezony, v jejímž závěru vyhrála 7 z 9 zápasů, navazuje solidními výkony i na začátku roku 2024. V Aucklandu došla do čtvrtfinále dvouhry a finále čtyřhry s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, další turnaj kategorie WTA 250 v Hobartu absolvovala s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Pětadvacetiletá Češka si na tasmánském ostrově poradila se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, ale ve druhém kole už nestačila na Julii Putincevovou. Tři měsíce poté, co na o čtyři roky starší Kazašku nestačila ve dvou setech v Pekingu, jí v Hobartu podlehla 4:6, 6:1, 3:6.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Julia PutincevováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Julia Putincevová (@ Livesport)

35. hráčka světa Bouzková v prvním setu pustila soupeřku do vedení 3:1 a ztrátu už smazat nedokázala. Druhou sadu naopak ovládla ziskem pět gamů za sebou. Ve třetím setu česká tenistka sice dvakrát smazala manko brejku, ale potřetí už zareagovat nedokázala.

Bouzková během dvě a čtvrt hodiny trvajícího utkání vyhrála stejný počet fiftýnů (88:88), zahrála více winnerů (33:24) a udělala stejný počet nevynucených chyb (29:29). Klíčové okamžiky ale zvládla lépe Putincevová.

"Cítím se skvěle a moc všem děkuju za podporu, byla úžasná," řekla Putincevová v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "Jen jsem se snažila bojovat o každý další míček a teď jsem nadšená, že si tady zahraju další zápas," dodala.

Putincevová navázala na předchozí třísetovou výhru nad Italkou Elisabettou Cocciarettovou, které utekla ze stavu z 0:6 a 0:4 i mečbolu. Ve čtvrtfinále se střetne s Číňankou Yue Yuan (h2h 0:0).

Mertensová – Schmiedlová 6:2, 6:3

Ve čtvrtfinále nechybí nejvýše nasazená Elise Mertensová, jež přehrála hladce 6:2, 6:3 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou. O postup do semifinále se belgická šampionka z let 2017 a 2018 utká po devíti letech s Nizozemkou Arantxou Rusovou (h2h 2:0).

Naopak ze hry venku je jiná bývalá šampionka Sofia Keninová. Americká vítězka Australian Open 2020, jež před pěti lety v Hobartu slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA, prohrála 6:7, 1:6 s domácí Darjou Savilleovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maruška tedy prohrála, jak to umí jen ona... Po třech setech, šesti hodinách a s devíti winnery více než soupeřka

Jen doufám, že v tomhle trendu letos nebude pokračovat.
Reagovat
Krisboy
Zrovna tahle megera...fuj
Reagovat
Serpens
Maruško Maruško... tak ti to šlo v druhé půlce loňské sezóny
Reagovat
Otmar
Při své hře nemůže Marie moc chybovat a už vůbec ne chybovat blbě. Což se, bohužel, stávalo poměrně často a proto finito. Myslel jsem, že vyhraje, protože hráčky typu Putincevy by porážet měla, měla více vítězných míčů a obě měly stejný počet vyhraných míčů....čili jedině vlastní chyby. S porážkou Katky jsem byl smířen předem, neumí vyvíjet soustavný a trvalý tlak a Nasťa je dost zkušená, aby toho využila. Škoda! Odstoupení z debla jsem nepochopil, ví někdo proč? Skvělý špíl Kalinskaja vs. Kasatkina. K síti sice žádná z nich netrefí, ale přestřelky od BL znamenité a končily většinou winnerem, ne chybou. Kvalifikace na AO zatím dobrý.
Reagovat
Liverpool22
Na Julii stačí trošku přitlačit a přestane stíhat - jenže naše Mařenka přitvrdit neumí. Takovéto zápasy by prostě Marie měla zvládat jelikož Julia je pouze průměrná hráčka, kterou hodně limituje malá postava, navíc je i hodně emočně nevyrovnaná - její zápasy to je jak na horské dráze.
Ano - zápas Aničky a Kosatky byl super. Anna to však pěkně pohnojila - vedla 4:0 ve 2. setu, pak odvrátila mečboly, ale Kosatka je prostě Kosatka - ona to vždy nějak uhaluzí
Reagovat
Otmar
Souhlas...úspěchy Kosatky spočívají v dobré technice úderů a především ve skvělém čtení hry. Sledovat její pohyb po odehraném míčku je vlastně školení o přehledu ve hře. Nemít tyto schopnosti, těžko bychom ji na žebříčku hledali. A jsem přesvědčen, že Anička brzo bude "po čertech" dobrá. Navíc je strašně hezká...vražedná kombinace!
Reagovat
Krisboy
"strašně hezká"
To je opravdu vražedná kombinace slov.
Reagovat
Otmar
No to máte pravdu, budu muset zahrabat v paměti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist