Bouzková v Monterrey prolétla do závěrečného kola kvalifikace

1. 4. 2018, 23:16
Aktuality 3
WTA MONTERREY - Už sedm utkání neporažená Marie Bouzková v mexickém Monterrey smetla Španělku Bolsovovou a jediná výhra ji dělí od čtvrtého startu v hlavní soutěži podniku WTA. V cestě jí stojí už jen 253. hráčka světa Izraelka Deniz Khazaniuková.
Marie Bouzková

Před dvěma týdny Marie Bouzková na turnaji ITF 25k v mexickém Irapuatu ukončila 11 měsíců dlouhé čekání na titul a nyní v Mexiku, kde si před třemi lety díky divoké kartě od pořadatelů v Acapulku odbyla svou premiéru na okruhu WTA, hraje znovu. 

Osmnáctiletá Češka bojuje v kvalifikaci podniku WTA Internationl v Monterrey a zatím potvrzuje svou dobrou formu. Včera porazila 6-3 6-4 Američanku Jacqueline Cakovou a dnes po uplynutí necelých 24 hodin přehrála hladce 6-1 6-2 Španělku Alionu Bolsovovou. Svou neporazitelnost tak prodloužila už na 7 zápasů a 14 setů.

Do hlavní soutěže podniku WTA, ve které zatím ještě nevyhrála, se Bouzková může dostat počtvrté v kariéře, z toho potřetí po úspěšně absolvované kvalifikaci. Její poslední soupeřkou bude v pondělí třiadvacetiletá Deniz Khazaniuková z Izraele, s níž se utká poprvé.

WTA INTERNATIONAL MONTERREY
los dvouhry

Včerejší los hlavního turnaje dotovaného částkou 250 tisíc dolarů rozhodl o tom, že na úspěšně kvalifikantky v prvním kole čekají šampionka z roku 2012 Maďarka Timea Babosová, domácí Ana Sofia Sánchezová, Chorvatka Jana Fettová a Švýcarka Stefanie Vögeleová. 

Zatím jediná jistá česká zástupkyně Tereza Martincová se v prvním kole utká se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou. Nasazenou jedničkou je světová trojka Garbiñe Muguruzaová ze Španělska, dvojkou Slovenka Magdaléna Rybáriková. Obhájkyně titulu a čtyřnásobná šampionka Ruska Anastasia Pavljučenkovová letos v Monterrey nestartuje.

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (01. 04. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Bouzková (7-ČR) - Bolsovová (Šp.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Marusko, tak ještě jeden set!
Reagovat
bIbec
Tlačím jako blázen.
Reagovat
tommr
nenápadně střádá bodík k bodíku a pomalu ale jistě pořád stoupá žebříčkem. Už se blíží ke 160.místu a pokud zítra potvrdí roli favoritky a postoupí do MD tak se dostane na nové kariérní maximum ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist