Bouzková v San Jose nestačila na vracející se Vandewegheovou

30. 7. 2019, 07:11
Aktuality 6
WTA SAN JOSE - Marie Bouzková na turnaji WTA Premier v San Jose na nedávný triumf z turnaje ITF nenavázala. Jednadvacetiletá Češka ve svém prvním zápase v roli hráčky Top 100 prohrála s Američankou Coco Vandewegheovou, která odehrála první zápas po 10 měsících a hned tak přerušila sérii devíti porážek z loňské sezony. Vypadla také obhájkyně titulu Rumunka Mihaela Buzarnescuová.
Marie Bouzková

Marie Bouzková předminulý týden vyhrála z pozice nasazené jedničky turnaj ITF W80 v kazašském Nur-Sultanu, získala nejcennější titul a poprvé se z ní stala hráčka Top 100.

Na další akci se ale na vítězné vlně neudržela. Na podniku WTA Premier v San Jose, který má desetkrát vyšší dotaci než ten v Kazachstánu, jednadvacetiletá Češka nestačila na bývalou světovou devítku Coco Vandewegheovou.

Talentovaná Bouzková sice čelila soupeřce se zvučným jménem a tvrdými údery, ale také hráčce, která deset měsíců nehrála a 14 měsíců nepoznala radost ze singlového vítězství. Američanka totiž loni po sérii devíti porážek kvůli zranění kotníku předčasně ukončila sezonu a na kurty se vrátila až nyní v Kalifornii. 

Jenže česká tenistka nerozehranosti soupeřky využít nedokázala. Využila jen jeden ze sedmi brejkbolů, čtyřikrát přišla o podání a po 81 minutách hry prohrála 2-6 4-6.

"Nebylo to snadné, vždyť před pěti měsíci jsem vůbec nemohla chodit," přiznala Vandewegheová po vleklých potížích s kotníkem.



Bouzkovou v San Jose čeká ještě čtyřhra po boku Australanky Priscilly Honové, v prvním kole budou čelit ukrajinským sestrám Ljudmile a Nadje Kičenokovým. Z Kalifornie se Češka přesuna na kvalifikaci turnaje WTA Premier 5 do kanadského Toronta.

Sedmadvacetiletá Vandewegheová ve druhém kole vyzve nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska (h2h 1-0).

V prvním kole vypadla také Mihaela Buzarnescuová, která loni v San Jose slavila svůj jediný triumf na okruhu WTA. Jednatřicetiletá Rumunka prohrála hladce 2-6 2-6 s Ruskou Darjou Kasatkinovou a jelikož na posledních 23 turnajích během uplynulých 12 měsíců jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě, propadne se v žebříčku mimo z Top 100.

Naopak vítězně začala loňská poražená finalistka Maria Sakkariová. Sedmá nasazená Řekyně porazila 6-1 6-4 Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a čeká ji druhé kolo proti Japonce Nao Hibiové (h2h 1-0).

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 876.183 dolarů
pondělní výsledky (29. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vandewegheová (USA) - Bouzková (ČR) 6-2 6-4
Suárezová (6-Šp.) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-3
Sakkariová (7-Řec.) - Alexandrovová (Rus.) 6-1 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-2 6-2
Hibiová (Jap.) - Babosová (Maď.) 6-2 3-6 7-6(3)
Ahnová (USA) - Tomljanovicová (Austr.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
FulnekUltras
Pěkný návrat prdelky. Snad už ten fyzický problém i vztah Mad překousla. Teď zpátky do top100.
Reagovat
Dobry-den
Marie opět potvrdila, že se na velkých turnajích vůbec nechytá. Co chce v té stovce jako dělat? Těch ostudných selhání už bylo tolik, že už tomu člověk jenom směje. :D
Reagovat
tommr
na Marii byl smutnej pohled. Sice se snažila, ale proti silnějším soupeřkám prostě nemá co nabídnout ...
Reagovat
com
jenze Coco nelze brat jako silnejsi souperku, kdyz nehrala skoro rok a je az nekde na konci zebricku
Reagovat
tommr
včera ale hrála solidně a Marie proti ní neměla ani tu nejmenší šanci ...
Reagovat
Dobry-den
Marušky hra je bohužel opravdu taková bezzubá. Většinu bodů si nahrála na ITFkách proti slabým soupeřkám. Pak přijde na větší turnaj, narazí na opravdovou soupeřku a nestačí se divit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist