Bouzková v semifinále nadělila dva kanáry a posune se do Top 100!

20. 7. 2019, 08:09
Aktuality 22
ITF NUR-SULTAN - Marie Bouzková na turnaji ITF s dotací 80.000 dolarů v kazašském Nur-Sultanu deklasovala 6-0 6-0 Bělorusku Irynu Šymanovičovou a postupem do finále si zajistila dlouho očekávaný posun do elitní stovky světového žebříčku WTA. Česká tenistka navíc den před 21. narozeninami získala svůj nejcennější titul ve čtyřhře.
Marie Bouzková

Marie Bouzková po premiérovém vystoupení na trávě ve Wimbledonu, kde se dostala do druhého kola, nezvolila start na červencových turnajích na evropských antukách, ale raději zamířila na tvrdý povrch za menší konkurencí do Kazachastánu.

A ukazuje se, že talentovaná Češka se rozhodla správně. Na podniku ITF s dotací 80.000 dolarů v Nur-Sultanu (novém názvu Astany) startuje třetí rok po sobě a letos z pozice jasné turnajové jedničky překonala loňské semifinále. Do finále postoupila bez ztráty setu a nasbírala body potřebné pro premiérový posun do Top 100.

Bouzková v kazašské metropoli potvrzuje roli favoritky a v dnešním semifinále svou dominanci ještě zvýraznila, když Bělorusku Irynu Šimanovičovou deklasovala 6-0 6-0. Zápas bez ztráty gamu vyhrála pošesté v kariéře.

V pondělí bude Bouzková figurovat nejhůře na 100. místě žebříčku WTA a stane se tak už osmou českou zástupkyní v elitní stovce. Doplní Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Markétu Vondroušovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Karolínu Muchovou a Kristýnu Plíškovou.

Ve svém druhém největším finále kariéry bude Bouzková bojovat o celkově dvanáctý a dosud nejcennější titul (maximem je triumf na podniku s dotací 25 tisíc dolarů). V neděli bude v den svých 21. narozenin turnajové sedmičce Nataliji Kostičové ze Srbska.

Už dnes Bouzková v kazašské metropili vybojoval svůj teprve třetí a dosud nejcennější titul ve čtyřhře. Česká tenistka ho získala na druhém společném turnaji s Němkou Vivianou Heisenovou, když ve čtyřech zápasech neztratily ani set. Ve finále zdolaly 7-6 6-1 ruskou dvojici Kovalová/Rachimovová.

• ITF W80 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch, 80.000 dolarů
sobotní výsledky (20. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Bouzková (1-ČR) - Šymanovičová (Běl.) 6-0 6-0
Kostičová (7-Srb.) - Bolkvadzeová (3-Gruz.) 6-1 1-0 / skreč B.
• Čtyřhra - finále •
Bouzková/Heisenová (ČR/Něm.) - Kovalová/Rachimovová (Rus.) 7-6(8) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
aligo
Nevíte někdo co je s ním?
Reagovat
Frick
je na malinách
Reagovat
Frick
https://scontent-prg1-1.cdninstagram.com/vp/6d6072c47202b50b8eaa26e309b672e9/5DAEDA87/t51.2885-15/e35/s1080x1080/67714357_464180991101280_3876962801411418317_n.jpg?_nc_ht=scontent-prg1-1.cdninstagram.com

Hm, jen jedna z nich zažila plný Centrální tenisový dvorec...
Reagovat
EllNino
A Lucka ne?
Reagovat
dadaft
Tigová hraje celý týden fakt velmi dobře, někde na úrovni světové padesátky, Siegmund s ní má velký problém,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
demolice :) z toho už asi kápne titul ... celkem pohádka :))
Reagovat
dadaft
Rybakina to vyhraje
Reagovat
tommr
postup do finále byl sice vzhledem k soupeřce povinností, ale přesto potěšil. Doufám, že se Marie tím, že se konečně dostala do první stovky neuspokojí a zabojuje i ve finále. Výhra ve finále by kromě titulu znamenala i zisk dalších 45 bodů čímž by si pozici ve stovce výrazně upevnila ...
Reagovat
Fransoas
Pokud by v den svých narozenin výhrála titul,byla by to skvělá třešnička na dortu.Ať se to tím pádem podaří.
Reagovat
Torn
Zítřek bude speciální i v tom, že Maruška slaví narozeniny, tak snad vyhraje i ten turnaj a celkově se takhle pěkně ta stovka zapečetí. Matuško, pořádně to oslav a moc nechlastat! :D
Reagovat
Torn
//Sakra Maruško. :D
Reagovat
sojka1
parada, dalsi jahoda pro Marusku.... :-)
Reagovat
Torn
Marušce gratuluju, ono to vypadá, že vlastně nic, ale na druhou stranu, pokud tenhle turnaj vyhraje, bude to její zatím největší titul, je to na hardu, tak snad jí pak už uvidíme stabilně na těch větších. Trochu mám strach o její servis a styl hry, který je takový statický, tak snad do hry trochu víc zapojí aspoň chop.
Reagovat
George_Renel
Za normálních okolností ba měla velkou šanci se dostat přímo do MD listu USO.
Díky neočekávaným WC starší žákyni se však šance značně snižuje.
Velká gratulace k postupu i k 1. stovce v rankingu.
Reagovat
rybicka
Také mě napadlo, jestli to po Cibulkovvé, nebude právě Maruška. Ale snad ne.
Reagovat
PetaM
Marie má v plánu vypadnout v posledním kole kvalifikace a vytáhnout se jako LL :)
Reagovat
Torn
Maruška má za ušima. :D
Reagovat
rybicka
Jakože opět :-)) ?
Reagovat
rybicka
Bojím se, že už ji losovat nenechají :-))
Reagovat
Torn
Myslíš, že tam příjde nějaká Američanka a řekne "Nou, Bouzkhouva! Nou Čojs!" :D Tak jako stát se to může. :D
Reagovat
rybicka
Nějaká pověrčivá Američanka se zalekne a raději sama... :-)
Reagovat
tommr
podle mýho názoru by udělení WC Gauffový nemělo mít na šanci Marie dostat se do MD žádnej vliv. Pořád platí, že do MD se dostane 104 hráček přímo + 16 kvalifikantek + 8 WC. Pro Marii bude důležitý, aby se mezi těch 104 hráček nevecpalo příliš mnoho hráček s chráněným rankingem jako jsou např. Bellis nebo Vandeweghe ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist