Bouzkovou trénuje wimbledonská vítězka. Na novou sezonu se připravuje s Martínezovou

7. 12. 2023, 22:12
Aktuality 23
Marie Bouzková se na novou sezonu připravuje pod vedením bývalé wimbledonské šampionky Conchity Martínezové, jež v minulosti spolupracovala i s Karolínou Plíškovou. Česká tenistka už v Miami zahájila přípravu na rok 2024.
Linda Nosková, Conchita Martínezová a Marie Bouzková (© Profimedia)

Pětadvacetiletá Bouzková se letos připravovala pod vedením svého vrstevníka Antonína Bolardta, s nímž byla domluvená do konce sezony. Na nový ročník už 34. hráčka světového žebříčku trénuje na Floridě s jednapadesátiletou Martínezovou.

"Kontaktoval mě agent Marie a zeptal se mě, zda nechci znovu trénovat. Vzala jsem si čas na rozmyšlenou a rozhodla jsem se, že je čas se vrátit. Zatím jsem nadšená," řekla Martínezová španělskému Eurosportu.

Pražská rodačka Bouzková letos v říjnu v Nanchangu postoupila do svého pátého finále na WTA Tour a ve tříapůlhodinové bitvě podlehla krajance Kateřině Siniakové. Dosud jediný titul získala loni v Praze.

"Je velmi profesionální, na práci je stoprocentně soustředěná. Má potenciál zlepšit mnoho věcí a posouvat se v žebříčku," uvedla Martínezová na adresu své nové svěřenkyně.

Španělštinu ovládající Bouzková má druhého španělského trenéra během relativně krátké doby, na začátku loňské sezony ji vedl Cristian Requeni. Sama navíc hraje často čtyřhry se Španělkou Sarou Sorribesovou, s níž se letos dostala do semifinále Wimbledonu a v říjnu v Pekingu po jejím boku získala nejcennější deblový titul z podniku WTA 1000.

Martínezová triumfovala v roce 1994 ve Wimbledonu, hrála také finále Australian Open a Roland Garros a byla světovou dvojkou. Ve sbírce má 33 titulů z turnajů WTA, v roce 2020 byla uvedena do Mezinárodní tenisové síně slávy.

Z pozice trenérky vedla krajanku Garbiňe Muguruzaovou a pomohla jí k wimbledonskému triumfu v roce 2017, s Plíškovou spolupracovala v letech 2018 a 2019. Letos v listopadu byla ředitelkou finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Seville, kde se v českých barvách představila také Bouzková.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Španělská bývalá hráčka, velká bojovnice a vítězka GS - dá se říci i velká ikona by mohla být větším přínosem než to bylo v případě Karolíny Plíškové - tam to vypadalo nadějně,ale bohužel se jí nepodařilo dotáhnout Karolínu k vytouženému GS titulu ani se současnou expertkou Eurosportu Stubs (pokud to je správně napsáno). Možná by se jěště mohla Martinez pokusit více Marušku motivovat. Nechme se tedy překvapit.
Reagovat
horska.kraslice
Jsem ráda, že tady někdo zmínil Rennae Stubs. Byla to totiž právě Rennae, kdo vytáhl Karolínu Plíškovou na vyšší úroveň v období jejich krátké spolupráce. Jenže Rennae neměla časovou kapacitu pro trvalejší spolupráci s Karolínou, proto (Rennae) přizvala Conchitu. Chvíli se podílely na trénování Karolíny obě na střídačku, pak se Rennae definitivně stáhla a zůstala jen Conchita. Karolína Plíšková už se ale dál nezlepšovala.
Reagovat
Nola
to su zase bludy, ako vytiahla Stubbs Kaju? Ved ju mala v boxe iba na TM v roku 2017
https://puvodni.tenisportal.cz/zpravy/pliskove-bude-na-konci-sezony-pomahat-byvala-nejlepsi-deblistka-sveta-stubbsova-21793/

Kaju nemusel v tej dobe nikto tahat, bola vlastne na vrchole svojich sil,,,,,

Kaji naj trener bol hlavne Vanek a Conchita, je zvlastne, ze o Conchitu je velky zaujem, na rozdiel od Stubbs
Reagovat
Pavol
Karolína sa bohužiaľ môže a aj bude len nezlepšovať. smile
Reagovat
tommr
Martínez je pro Marii dobrá volba. Ve své kariéře se Martínez celkem třiadvacetkrát dostala na GS do čtvrtfinále nebo výš. Snad to naučí i Marii. A kdyby nic jinýho tak si Marie aspon procvičí španělštinu ...
Reagovat
misa
Vítězka Wimbledonu a celkem 33 WTA turnajů a taky světová dvojka. Kvitová to taky dotáhla "jen" na světovou dvojku.
Nedávno se na druhém místě střídaly zcela zapomenutelné Badosa a Kontaveit. Ženský tenis má řadu problémů, ale největší z nich je ten, že chybí špičkové hráčky. Pak ztrácí běžný divák zájem.
Reagovat
frenkie57
Nic bych nedal za to, že to byl i jeden z důvodů, proč si Maruška Conchitu najala. Promrskávat španělštinu s rodilou mluvčí se vždycky hodí.
Reagovat
zfloyd
řekl bych , že Maruška bude pracovitější než Plechovka , takže by to pomoci mohlo
Reagovat
Blondie
O Karolíně Plíškové mnoho stran tvrdí, že je obrovský dříč.
Otázkou právě je, zda jí právě tohle nepodráží nohy.
Reagovat
misa
Pracovitost snad nikomu nohy nepodráží. Karolína P. má za sebou výbornou kariéru, že se jí nepovedlo vyhrát grandslam byla spíše otázka štěstí. Je velký rozdíl hrát finále proti Kerber a Barty nebo tam potkat hráčky jako Fernandez resp. Pavljučenkova. A třeba Jabeur je ve finále gs. mentálně slaboučká. Na svém vrcholu by posledně jmenované zvládla KP ve finále asi v pohodě.
Reagovat
misa
Maruška by mohla překonat svoje žebříčkové maximum (zatím 24). To by se mi líbilo.
Reagovat
Nola
to su zase kecy, Kaja vo veku Marie bola v T10 ak sa nemylim a istotne mala aj viac titulov na konte.. bola skvelou hrackou a bez prace by sa tazko k takym metam prepracovala, ci?
Reagovat
makro99
"Má potenciál zlepšit mnoho věcí" :)
Reagovat
misa
Jsi dobrý komik :) Na jednu stranu máš pro Bouzkovou jen posměšky a na tu druhou adoruješ Lindu Fruhvirtovou, která hraje +- stejným stylem jako Marie. S tím, že si o jejím pohybu nebo hře na síti může nechat jen zdát. Nějaké rozumné vysvětlení?
Reagovat
baba
každopádně Plíšek hrál pod Martínez svůj nejlepší tenis, takže snad to pomůže i Marii.
Reagovat
jackiec
S pinkalistkou Bonzákovou nic nezmůže, ta už je na svém maximu a z nudné uspávačky hadů top hráčku neudělá, možná vyhraje jednou nějakou mexickou 250ku????
Reagovat
GaelM
tvoje máma je na maximu smile
Reagovat
Krisboy
Musím říct, že na tý fotce bych nepoznal ani jednu. Každopádně přeju hodně štěstí!!! smile
Reagovat
misa
Bolardt posloužil a může jít... Když mluvil při finále BJKC o tom, že jsou zatím s Marií domluveni do konce sezony, byl jeho konec jasný. Nepomohly mu ani dobré výsledky, které spolu měli.

Conchita Martínez se zapsala do tenisové historie. Platit bývalou trenérku Muguruzy nebo Plíškové určitě není žádná sranda, tak doufám, že to Marii přinese úspěchy
Reagovat
misa
Pro mě je to dost překvapivá zpráva, je vidět, že si Marie udělala svou pracovitostí v tenisovém světě dobré jméno. Jinak by ji taková osobnost na nabídku nekývla. To jen u nás na Tenisportalu ji v diskuzích moc nechválíme

V posledních dvou letech si Maruška dost vydělala, pravděpodobně mimo tenis moc neutrácí, takže se rozhodla investovat do svého rozvoje. Vrchol kariéry může mít ještě před sebou.
Reagovat
lars
A napsal si to z novyho TP nebo z puvodniho TP ?
Reagovat
misa
To je snad jasné z použitých emotikonů :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist