Bradyová v Lexingtonu zvládla i své první finále a bez ztráty setu dokráčela pro premiérový titul

16. 8. 2020, 19:09
Aktuality 9
WTA LEXINGTON - Jennifer Bradyová po návratu na kurty po pětiměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru slaví premiérový titul na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Američanka ho získala bez ztráty setu na domácí půdě v Lexingtonu, kde dnes ve svém prvním finále porazila Švýcarku Jil Teichmannovou.
Jennifer Bradyová (© AFP)

Jennifer Bradyová v úvodu sezony získala cenné skalpy Marie Šarapovové, Ashleigh Bartyové, Eliny Svitolinové, Markéty Vondroušové či Garbine Muguruzaové a poprvé se posunula do Top 50 světového žebříčku WTA.

Pak ji sice v 'rozletu' přibrzdila dlouhá pauza zaviněná pandemií koronaviru, ale během přestávky nezahálela. V zápasovém rytmu se udržovala na domácích akcích, na nichž potvrzovala dobrou formu.

A tu si
přivezla i na svůj první ostrý turnaj po takřka šesti měsících do Lexingtonu. Pětadvacetiletá Američanka prohrála v pěti zápasech pouze 24 gamů, pouze třikrát neudržela servis a bez ztráty setu dokráčela pro svůj premiérový titul na okruhu WTA.

V dnešním finále, které bylo jejím vůbec prvním, si Bradyová poradila 6-3 6-4 se Švýcarkou Jil Teichmannovou. V zápase, jenž trval přes sto minut, americká tenistka odvrátila všechny čtyři brejkboly.



"Servis mě tu opravdu podržel. Ale spokojená mohu být celkově s předvedenou hrou. Jsem šťastná, že jsem to dotáhla k titulu, protože jsem si během celého týdne věřila a i to byl jeden z klíčů k úspěchu," řekla Bradyová.

Třiadvacetiletá Teichmannová ve svém celkově třetím finále poprvé neuspěla a nenavázala tak na loňské antukové triumfy z Prahy a Palerma.

Bouzková v prvním deblovém finále neuspěla
Teichmannová dnes odešla jako poražená i z finálového duelu ve čtyřhře, ve které startovala s Marií Bouzkovou. Česko-švýcarský tandem v boji o titul podlehl 1-6 5-7 americko-brazilské dvojici Hayley Carterová a Luisa Stefaniová. Dvaadvacetiletá Bouzková hrála deblové finále na turnaji WTA poprvé.

Top Seed Open hrané před prázdnými tribunami bylo jedním z přípravných turnajů před US Open, jež začíná za dva týdny 31. srpna. Největší hvězda turnaje Serena Williamsová překvapivě vypadla už ve čtvrtfinále se 116. hráčkou žebříčku Shelby Rogersovou. Jediná Češka v soutěži Bouzková vypadla rovněž ve čtvrtfinále s pozdější šampionkou Bradyovou.

• WTA INTERNATIONAL LEXINGTON •
USA / Kentucky, tv. povrch, 225.500 dolarů
nedělní výsledky (16. 08. 2020)
• Dvouhra - finále •
Bradyová (USA) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Carterová/Stefaniová (4-USA/Braz.) - Bouzková/Teichmannová (ČR/Švýc.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka ve 22 měla zajímavou bilanci v deblu. Třeba i na Marušku čeká nějaká Beth :-)
Reagovat
dadaft
Vzpomínám si, jak jsem ji na začátku loňské sezóny označoval za možného černého koníka. Loni to ještě úplně nepotvrdila, ale letos se zdá být už konečně připravená rvát se na špičce...
Gratulace k prvnímu titulu.
Reagovat
tommr
Marie bohužel na první titul z deblu nedosáhla. Na Teichmannový bylo vidět, že je ještě rozhozená po prohraným finále v singlu a Marie hrála naprosto příšerně jako kdyby viděla debla poprvé v životě ... smile
Reagovat
misa
Chyb bylo od Marušky opravdu nezvykle hodně. Teď pár dní volna, pak dva hodně bodované turnaje, kde by se hodilo posbírat několik singlových výher. A růžová rouška moc pěkná :)
Reagovat
tommr
dnešního zápasu je škoda, protože na takhle slabý soupeřky se ve finále nenarazí často. Debl ale zřejmě nebude nikdy Mariina silná stránka, protože na kurtu při něm působí často zcela zmateně ... smile
Reagovat
misa
Debl nechme deblovým specialistkám.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...ale nikdy není na škodu v ostrém zápase potrénovat podání a volejesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku roku musela hrát kvalifikace, premiérový titul znamená posun na 40. místo, na US se vejde mezi 32 nasazených.
Reagovat
FulnekUltras
jako nová vítězka GS by mně nijak nevadila smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist