Bratři Bryanové pomýšlí na konec kariéry

30. 1. 2017, 11:00
Aktuality 1
Mike a Bob Bryanovi v posledních letech nedominují tak, jak byli zvyklí. Na letošním Australian Open proto novináře informovali o možném konci jejich kariéry. Americké duo, které má na kontě celkem šestnáct grandslamových titulů a společně letos oslaví 39. narozeniny, se na konci letošní sezony rozhodne, zda dá tenisu definitivní sbohem.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

Dvojčata Mike a Bob Bryanovi oznámili na letošním Australian Open po finálové porážce s Henrim Kontinenem a Johnem Peersem nepříjemnou zprávu pro své fanoušky. Legendární americké duo se totiž v Melbourne představilo možná naposledy.

"Tenis stále milujeme a tvrdě na sobě makáme," řekl na tiskové konferenci Mike Bryan. "Letošní sezona je možná naší poslední na tour. S bráchou jsme o tom mluvili už v prosinci. Asi tomu dáme ještě jeden rok a pak s tenisem skončíme. Na konci letošního roku se rozhodneme," dodal.

Bratři Bryanové naposledy ovládli grandslamový turnaj před třemi lety na domácím US Open. Od té doby byli třikrát ve finále, ale vždy odešli jako poražení. Velkou motivaci pro případné pokračování vidí v legendách Rogerovi Federerovi a sestrách Williamsových.

"Hodně nás motivují. Bude nám 40 let a je skvělé, co Roger, Serena a Venus v Melbourne ve svém věku dokázali. Myslím, že právě ve čtyřhře je věková hranice o něco vyšší než v singlu. Klidně můžete hrát do 40, pokud se o tělo dobře staráte," uvedl Mike, jenž má s bratrem na kontě celkem 16 grandslamových triumfů.

I v deblu se však derou dopředu nové týmy. Posledních třináct grandslamových turnajů vyhrálo deset párů, které grandslamový vavřín nikdy předtím nezískaly.

"Přichází nová a mladší generace deblistů. Legendy včetně nás, Nestora, Paese a dalších stárnou a už tu dlouho nebudou," potvrdil Mike Bryan. "Přestali jsme s bráchou dominovat a to otevřelo cestu na vrchol ostatním dvojicím. Na každém grandslamu je tak 16 až 20 týmů, co mají na to, aby titul získaly."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Oj, no dalo se čekat, že to za nějakou dobu přijde. O to víc si budu letos užívat jejich zápasy, přál bych jim ještě 1 GS, ideálně ten v New Yorku, aby mohli odejít hezky na vrcholu :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist