Bratři Bryanovi přežili pět mečbolů a zahrají si o finále

19. 11. 2015, 21:12
Aktuality 3
TURNAJ MISTRŮ - Bob a Mike Bryanovi v přímém souboji o postup do semifinále Turnaje mistrů proti britsko-australské dvojici Jamie Murray a John Peers odvrátili pět mečbolů a zvítězili 6-7 7-6 16-14. Dva zápasy po sobě vyhráli poprvé po třech měsících.
Mike a Bob Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi se od poloviny srpna trápí. Na pěti turnajích vyhráli pouze dva zápasy a po více než třech letech přišli o post světových jedniček. Dobře nevstoupili ani do Turnaje mistrů, když s párem Bopanna/Mergea utrpěli už šestou porážku z posledních sedmi duelů. 

Postup ze skupiny ale nakonec vybojovali. Sedmatřicetiletá americká dvojčata v úterý porazila Italy Bolelliho s Fogninim a dnes poprvé po třech měsícch vyhráli dva zápasy po sobě. V přímém souboji o semifinále bratři Bryanovi udolali 6-7 7-6 16-14 domácího Jamieho Murrayho s Johnem Peersem, když přežili sérii mečbolů.



Američané v prvním setu smazali ztrátu z 2-5 a vynutili si tie-break, ale v něm sadu ztratili. Ve druhém dějství nebyl k vidění jediný brejkbol a znovu tak musela rozhodnout zkrácená hra. Murray s Peersem vedli 5-3, ovšem bratři Bryanovi hrozbu vyřazení ziskem čtyři míčků v řadě odvrátili.

Ještě blíže - přesněji jednu prohranou výměnu - od konce sezony byli v super tie-breaku. Nasazené jedničky prohrávaly už 5-9, ale všechny čtyři mečboly postupně odvrátily, za stavu 10-11 zlikvidovaly další a nakonec po nervydrásající dvouhodinové bitvě slavily vítězství.

Na semifinálové soupeře si Bob a Mike Bryanovi musí počkat do pátku. Narazí buď na pár Rojer/Tecau, nebo Herbert/Mahut.

V odpoledním zápase, který neměl na vývoj ve skupině žádný vliv, se sezonou rozloučili vítězstvím Simone Bolelli a Fabio Fognini. Italové porazili 6-4 1-6 10-5 jisté semifinalisty Inda Rohana Bopannu s Rumunem Florinem Mergeou.

• TURNAJ MISTRŮ 2015 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 11. 2015)
• Skupina Ashe a Smithe •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - J. Murray/Peers (4-Brit./Austr.) 6-7(5) 7-6(5) 16-14
Bolelli/Fognini (5-It.) - Bopanna/Mergea (8-Indie/Rum.) 6-4 1-6 10-5
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Bopanna/Mergea 3 2 1 5-2 40-33 2
2. B. Bryan/M. Bryan 3 2 1 4-3 48-44 2
3. J. Murray/Peers 3 1 2 3-4 57-63 1
4. Bolelli/Fognini 3 1 2 2-5 43-48 1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
mayday
STB byl skvělej. Ovšem Peerse bude strašit ze spaní ještě dlouho, ten tam zazdil neskutečný věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro takové zápasy se vyplatí nepodceňovat debla :)
Reagovat
kada.tom
Letošní podzim je jedna velká bída. Asi je ten věk začíná dohánět. Ale i tak je SF docela úspěch v momentální chvíli. Jinak by to samozřejmě byl propadák.

Ten dnešní zápas byla ale parádní bitva - Bryani sice prohráli 1. set, ale nesložili se a bojovali. Bojovali a vyplatilo se. Ty mečboly odvrátily naprosto parádně, něco protivníci vyhodili, ale většinou po dobrých úderech od Bryanů :-)

Mám moc velkou radost, že bratři postoupili do SF. Tam už se může stát všechno :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist