Bratři Murrayové vyhráli čtyřhru a udrželi tak naději na postup

17. 9. 2016, 18:25
Aktuality 19
Obhájci titulu Britové překvapivě prohrávali po pátečních dvouhrách v semifinále Davis Cupu s Argentinou 0-2. Andy a Jamie Murrayovi však dnes v domácím prostředí porazili 6-1 3-6 6-4 6-4 argentinské duo Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer a udrželi tak šanci na postup. V Zadaru je blíž k postupu domácí Chorvatsko, které po čtyřhře vede nad Francií 2-1.
Bratři Andy a Jamie Murrayové

Bratři Andy a Jamie Murrayové vyhráli i šestou společnou daviscupovou čtyřhru, když dnes v Glasgow porazili Juana Martína del Potra s Leonardem Mayerem 6-1 3-6 6-4 6-4 a snížili tak utkání proti Argentině na 1-2.

"Včera jsem odehrál hrozně náročný zápas, který jsem prohrál. Byl jsem z toho smutný, ale věděl jsem, že se musím koncentrovat na další zápasy. Jsem moc rád, že jsme dnešní čtyřhru vyhráli. Jamie odehrál famózní zápas a hodně mi na kurtu pomáhal. Dnešní výhra mě určitě hodně povzbudí. 1-2 je pořád špatné skóre, ale přece jen jsme se přiblížili. Stále věřím, že to můžeme dokázat," řekl po utkání Andy Murray, který v pátek prohrál více než pětihodinový zápas s Del Potrem.

"Je skvělé hrát před skotským publikem, moc jsem si to užil. Jsem rád, že jsme vybojovali první bod a věřím, že se o postup ještě popereme," dodal Jamie Murray.

"Bod máme zásluhou skvělého výkonu a dobré týmové práce. Včera to nevyšlo, ale dnes už to bylo lepší. Del Potro hraje výborně, ale kluci (bratři Murrayové) to dokázali. Určitě to může být impuls k obratu," konstatoval po utkání kapitán britského výběru Leon Smith.

V zápasu mezi Chorvatskem a Francií v Zadaru se po čtyřhře dostal do vedení 2:-1 domácí tým. Marin Čilič a Ivan Dodig porazili nejlepší současný světový pár Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut ve čtyřech setech.

Chorvatsku tak chybí poslední bod k postupu do finále, v němž hrálo jen v roce 2005. V neděli nejprve nastoupí Čilič proti Richardu Gasquetovi, po nich budou hrát Borna Čorič s Lucasem Pouillem.

• DAVIS CUP 2016 •
SVĚTOVÁ SKUPINA, semifinále
páteční/sobotní výsledky (16. - 17. 09. 2016)
Velká Británie - Argentina 1-2 (Glasgow, tv. povrch / hala)
A. Murray - Del Potro 4-6 7-5 7-6(5) 3-6 4-6 ... 0-1
Edmund - Pella 7-6(5) 4-6 3-6 2-6 ... 0-2
A. Murray, J. Murray - Del Potro, Mayer 6-1 3-6 6-4 6-4 ... 1-2
Chorvatsko - Francie 2-1 (Zadar, tv. povrch / hala)
Čorič - Gasquet 2-6 6-7(5) 1-6 ... 0-1
Čilič - Pouille 6-1 7-6(4) 2-6 6-2 ... 1-1
Čilič, Dodig - Herbert, Mahut 7-6(6) 5-7 7-6(6) 6-3 ... 2-1

Komentáře

19
Přidat komentář
kada.tom
Teda, že se nechá doma porazit Andy od Juana bych nečekal, každopádně to napravil v deblu a dneska. Teď doufám, že se Evans nepo*ere, prokáže konstantně dobrou výkonnost v DC a Lea porazí. Chci finále VB - Chorvatsko :-)
Reagovat
fujtajblick
že vyměnili oba hráče? Byla to krásná bitva o Fauklandy a teď takový zmar a podvod..
Reagovat
Krisboy
Tak Kvjeták podle očekávání srovnal, tak Juane, je to na tobě! Vámós!!!!!
Reagovat
Nola
DelPo hrat nebude
Reagovat
Kozoroh
Argentinci si to posrali sami, Juana neměli pouštět do debla.
Reagovat
fujtajblick
tak to byla fakt blbost..
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_St._Petersburg_Open_%E2%80%93_Singles#Draw

V hlavní soutěži startují z Čechů Berdych a Rosol, Berdycha v 2. kole čeká jeden z Rusů Kuznětsov/Donskoj, Rosolovi se postaví do cesty Argentinec Schwartzman. Pokud Rosol uspěje, v 2. kole by změřil síly s vítězem letošního US Open Švýcarem Wawrinkou.
Reagovat
Krisboy
Stan by mohl mít ještě kocovinu z US Open, takže jestli se Rosol zblázní jak on občas umí, mohlo by dojít k překvapení. Jinak trofej si odveze Tomáš, to je jasné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Stan a Petrohrad :))) Ten se jistě přetrhne no. Tam to vidím na finalistu lepšího z duelu Sousa-Bautista, kterým ty podmínky dokonale sedí :) Ve druhé půlce by se mohl ztopořit Kuznetsov doma, i když vzhledem k DC.. :) Semíčko Bedřicha s Ranhojičem by nebylo od věci, to bych asi i docela rád viděl :)
Reagovat
Mayo
Marej vyrovná a Juanco zničí Kajla.
Reagovat
tommr
když se člověk podívá na tu jejich společnou fotku tak Jamie vypadá jako úplně normální kluk zatímco Andy s tou jeho uřvanou tlamou vypadá jako kříženec člověka s paviánem ... :)
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nenávist ti očividně zatemňuje mozek.
Reagovat
smazaný uživatel
Je na tom líp, tebe zatemnuje mozek tvá vlastní mentální retardace.
Reagovat
dunphy
Co furt musíš všem tak hnusně nadávat?
Reagovat
smazaný uživatel
To je velice kvalitní názor, zřejmě podložený důkazy?
Reagovat
smazaný uživatel
wow, Rafa s Markom pridali Španielsku tretí bod, VAMOS
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se Boudovi s Herbim nepovedlo.;/
Reagovat
Herbert_Hoover
Ostatně jako po Wimbledonu skoro nic :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist