Brazilka Pereiraová zaskočila Svitolinovou a je poprvé ve finále

18. 4. 2015, 19:49
Aktuality 2
WTA BOGOTA - Teliana Pereiraová se na antuce v Bogotě postarala o překvapení. Šestadvacetiletá Brazilka vyřadila až dosud suverénní nasazenou jedničku Jelinu Svitolinovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA.
Teliana Pereiraová

Teliana Pereiraová si dnes po včerejší výhře nad dvojnásobnou šampionkou Španělkou Domínguezovou zahrála potřetí v kariéře v semifinále turnaje WTA a v něm se postarala o překvapení. Šestadvacetiletá Brazilka porazila 7-6 6-3 nasazenou jedničku Jelinu Svitolinovou, jež v předchozích třech zápasech neztratil ani set, a poprvé postoupila do finále.

V prvním setu nebyl k vidění jediný brejkbol a rozhodnout musel tie-break. V něm favorizovaná Svitolinová vedla 5-2 a měla dva servisy, jenže náskok neudržela a Pereiraová v dramatické koncovce proměnila svůj třetí setbol.

To jednadvacetiletou Ukrajinku nalomilo a Jihoameričanka toho využila k zisku úvodních tří gamů druhé sady. Ztracený servis si Svitolinová sice dokázala v sedmém gamu vzít zpět, Pereiraová ale vzápětí kontrovala svým druhým brejkem a následně zápas v dlouhém gamu, v němž odvrátila čtyři brejkboly, využitím čtvrtého mečbolu ukončila. 

"Cítím se skvěle. Svitolinová je skvělá hráčka a byl to opravdu těžký zápas. Já e jen snažila hrát co nejlépe a vychutnávat si ten okamžik. Bylo to mé třetí semifinále, ale bylo nejlepší," řekla šťastná Pereiraová po životním úspěchu, který může v neděli ještě vyšperkovat.

Pereiraová je první Brazilkou ve finále turnaje WTA od dubna 1988, kdy sama ještě nebyla ani na světě. Neige Diasová tehdy v Barceloně vybojovala také poslední 'brazilský' titul.

"Nikdy jsem ji (Diasovou) neviděla. Ale její jméno znám, protože před dvěma lety, když jsem se tu dostala do semifinále, tak to byl pro Brazílii velký výsledek a slyšela jsem o ní," uvedla Pereiraová na adresu své zatím ještě úspěšnější krajanky. "Tohle je pro mě zvláštní den. Pro mě, pro mou rodinu, pro můj tým. Nevím, co říct, jen to, že jsem za tenhle výsledek moc šťastná. Zítřejší finále se pokusím hlavně užít."

O titul se Pereiraová utká s Jaroslavou Švedovovou. Pátá nasazená Kazaška si v druhém semifinále poradila ve třech setech 6-4 3-6 6-4 s domácí šampionkou z roku 2010 Marianou Duqueovou-Marinovou, jež v krátce předtím uspěla v dohrávaném čtvrtfinále proti Julii Glushkovou z Izraele.

Sedmadvacetiletá Švedovová, jež má na kontě dvě čtvrtfinále na Roland Garros, si ve finále zahraje teprve podrhé v kariéře. To první v roce 2007 v indickém Bangalore proměnila v titul.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 04. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Duqueová-Marinová (Kol.) - Glushková (Izr.) 7-5 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Pereirová (Braz.) - Svitolinová (1-Ukr.) 7-6(7) 6-3
Švedovová (5-Kaz.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-4 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Uhekala si titul, chudák Yarka ...
Reagovat
Cico93
http://www.osporte.sk/?id_cat=1228&news=213406
Super.
1 seniorsky titul.
až 12 Bodov do rebríčka.-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist