Brenda Fruhvirtová je podeváté ve finále. V Indii ji čeká premiéra na tvrdém povrchu

11. 3. 2023, 16:46
Aktuality 11
ITF BENGALÚR - Brenda Fruhvirtová na podniku ITF W40 v indickém Bengalúru zdolala 7-6 6-2 Slovinku Dalilu Jakupovičovou a postoupila již do svého 9. a dosud největšího finále. V nich má bilanci 8-0, poprvé mimo antuku si 15letá Češka zahraje o titul proti domácí Ankitě Rainaové.
Brenda Fruhvirtová (© Tennis Karnataka)

Brenda Fruhvirtová se během loňské sezony vyšplhala do druhé světové stovky a letos tak již dostává šance na okruhu WTA. Nicméně vzhledem k nízkému věku má výrazně omezen počet turnajů a své starty si musí pečlivě vybírat.

V nejbližších měsících tak bude i nadále patřit k favoritkám na podnicích ITF, jako je tomu tento týden v indickém Bengalúru. 15letá Češka na své první akci od lednového Australian Open, na kterém zdárně absolvovala svou premiéru v kvalifikaci grandslamu, úspěšně plní roli nasazené jedničky. 

Fruhvirtová ztratila ve čtyřech utkáních jediný set. V dnešním semifinále si poradila 7-6 6-2 s bývalou 69. hráčkou světa Dalilou Jakupovičovou ze Slovinska.

První set česká teenagerka získala po obratu z 1-5. Každý z následujících čtyř gamů urvala přes shodu, v desáté hře odvrátila i setbol. Pak ještě potřetí přišla o servis a soupeřka celkově potřetí podávala na zisk sady, ale Fruhvirtová zaznamenala sérii osmi vyhraných bodů a odpor soupeřky zlomila.

Fruhvirtová postoupila do svého celkově 9. finále. Všechny předchozí si zahrála loni na antukových turnajích ITF W25 a pokaždé dokráčela k triumfu. Ve svém největším finále a prvním na tvrdém povrchu bude čelit o patnáct let starší domácí nasazené čtyřce Ankitě Rainaové.

• ITF W40 BENGALÚR •
Indie, tv. povrch, 40.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
B. Fruhvirtová (1-ČR) - Jakupovičová (5-Slovin.) 7-6(2) 6-2
Rainaová (4-Ind.) - Bhosaleová (Ind.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Brende tam fandia viac nez domacej smile
Reagovat
makro99
Neni divu... Dyt je to segra Lindy :)
Reagovat
fujtajblick
Zatím 0:6 03...
Reagovat
tommr
v průběžném žebříčku se Brenda posunula na 151.místo ...
Pokud by zítra ve finále vyhrála posune se na 142.místo ...
Vzhledem k tomu že další velké body za titul bude obhajovat až 20.6 tak má už teď jistotu že si zahraje kvalifikaci na French Open ...
Reagovat
makro99
Do te doby by si Brenda mela vyzkouset nekolik vetsich antukovych turnaju, tak verme, ze nejaky ten 50bodik uz treba nebudeme uplne resit..
Reagovat
tommr
Raina sice bude mít výhodu domácího prostředí, ale Brenda by si s ní měla poradit ...
Z našich hráček má s Rainou nejčerstvější zkušenost Linda Nosková která jí loni v Nur-Sultanu jasně přehrála 6:4 6:0 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Raina tam chytila dobru formu, ona nieje uplne najhorsou hrackou na itf ale toto by brenda mala urvať, vo vymene ju indka nepretlaci si myslim
Reagovat
makro99
Indum vyslo finale snu.. :)
Reagovat
Enterprise
Něco jako ostravské finále Krejčíková - Swiatek.
Reagovat
makro99
Tak nejak. Doufam, ze ale vysledek bude opacny, nez v Ove..
Reagovat
Dobry-den
Je to trochu trápení, ale jen ať si zvyká na hard.

Finále Brenda umí, tak snad to potvrdí i zítra. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist