Bronzettiová v Palermu postoupila poprvé do finále turnaje WTA

24. 7. 2022, 09:15
Aktuality 0
WTA PALERMO - Lucia Bronzettiová na domácí antuce v Palermu porazila navzdory kanáru v prvním setu krajanku Jasminu Paoliniovou a poprvé postoupila do finále turnaje WTA. V něm 23letá Italka narazí na Rumunku Irinu Beguovou, jež v nočním více než tříhodinovém semifinále udolala Španělku Saru Sorribesovou..
Lucia Bronzettiová

Lucia Bronzettiová postupně pokračuje ve zlepšování svého maxima na okruhu WTA. Loni v září v Portoroži si poprvé zahrála čtvrtfinále, letos v dubnu v Rabatu byla poprvé v semifinále a tento týden na domácí antuce v Palermu se premiérově prodrala do finále.

23letá Italka na Sicílii nastoupila k boji o své první finále jen necelých 18 hodin po předchozím náročném čtvrtfinále, ve kterém v noci z pátku na sobotu udolala až po druhé hodině ranní ve formě hrající Francouzku Caroline Garciaovou. 

A chvíli jí trvalo, než se v souboji s krajankou Jasminou Paoliniovou dostala do hry. V prvním setu neuhrála ani game, z kanára se však oklepala a po obratu zvítězila 0-6 6-3 6-3. 

Bronzettiová si postupem do finále zajistila posun na 65. místo světového žebříčku, čímž by o jednu příčku překonala své maximum.



O titul a další vylepšení maxima v žebříčku, v němž by se dostala na 58. pozici před Paoliniovou, si Bronzettiová zahraje s Irinou Beguovou (h2h 0-0).

31letá Rumunka Beguová v nočním zápase, který skončil až po půl druhé v noci, zdolala po 3 hodinách a 12 minutách boje 3-6 6-3 6-4 Španělku Saru Sorribesovou a podeváté v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. Usilovat bude o celkově 5. titul a první od roku 2017, kdy triumfovala na domácí antuce v Bukurešti.

• WTA 250 PALERMO •
Itálie, antuka, 251.750 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Beguová (6-Rum.) - Sorribesová (4-Šp.) 3-6 6-3 6-4
Bronzettiová (It.) - Paoliniová (It.) 0-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - semifinále •

Anšbaová/Udvardyová (Rus./Maď.) - Kaniaová-Chodunová/Detiucová (Pol./ČR) bez boje

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist