Brooksby nesmí hrát, zmeškal tři dopingové kontroly. Byl jsem tam, kde jsem měl být, brání se

6. 7. 2023, 09:24
Aktuality 0
Americký tenista Jenson Brooksby byl kvůli zmeškání tří dopingových kontrol do vyšetření případu suspendován. Někdejší 33. hráč světového žebříčku o tom informoval v rozhovoru pro agenturu AP.
Profily hráčů
Jenson Brooksby (© Profimedia)

Dvaadvacetiletý Brooksby suspendaci přijal, provinění však odmítl a okamžitě se odvolal. Jednu z kontrol měl zmeškat dva dny před startem loňského turnaje v Hertogenboschi.

"V době, kdy mělo ke kontrole dojít, jsem byl na pokoji v oficiálním turnajovém hotelu. Byl jsem tam, kde jsem řekl, že v daný čas budu," uvedl Brooksby.

"Vzhledem k tomu, jak často cestují, je pro tenisty obtížné upřesnit, kde v danou dobu budou. Navíc nebyl obviněn z užívání zakázaných látek, takže věříme, že všechno dopadne dobře," přidal Howard Jacobs, právník aktuálně 101. hráče žebříčku.

Brooksby si v úvodu sezony zahrál semifinále v Aucklandu a na Australian Open po skalpu Caspera Ruda a své druhé výhře nad hráčem TOP 10 postoupil do třetího kola. Od té doby nehraje, neboť se podrobil dvěma operacím zápěstí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist