Brooksby s odvoláním neuspěl. Za zmeškání dopingových kontrol má distanc na 18 měsíců

24. 10. 2023, 23:01
Aktuality 11
Američan Jenson Brooksby má kvůli porušení dopingových pravidel na 18 měsíců zastavenou činnost. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu ITIA dnes oznámila, že dvaadvacetiletého hráče potrestala za zmeškání tří dopingových kontrol během dvanácti měsíců.
Profily hráčů
Jenson Brooksby (© Profimedia)

Distanc Brooksbymu platí zpětně od 5. července, kdy byl do vyřešení případu předběžně suspendován. S odvoláním proti porušení pravidel, kterého se podle svého prohlášení nedopustil, ale neuspěl a na kurty se může vrátit nejdříve v lednu 2025.

Ve světovém žebříčku se Brooksby aktuálně propadl na 301. místo. Jeho kariérním maximem je 33. pozice z června 2022. Třikrát si na turnajích okruhu ATP zahrál finále, titul ale nikdy nezískal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Pe3k
a stejně se dopuje i přes tyto kontroly
Reagovat
misa
Minulý týden byl na iSport článek o tom, že Muchová loni a Bouzková v roce 2021 zmeškaly každá dvě kontroly. Potom samozřejmě měly strach, aby se jim to nestalo ještě jednou.
Reagovat
misa
Marie říkala, že si vyjela na kole a nestihla se vrátit včas domů. A kvůli podobným chybám může přijít dlouhý trest...
Reagovat
Dobry-den
Však právě proto si můžou 2 pochybení za rok dovolit. Víc ne. Jako profesionálové musí mít určitou zodpovědnost.

Navíc je nekontrolují každý den. Kolik takových kontrol můžou mít průměrní hráči jako Brooksby nebo Bouzková za rok? Tak deset? Patnáct? Zmeškat 3 je obrovské pochybení a trest je zasloužený. smile
Reagovat
Mantra
Reagovat
PetaM
Jenže čas, kdy musí být k zastižení, musí hlásit na každý den. To, že kontrola nepřijde, je jedna věc ...
Reagovat
misa
Přesně tak. Každý den musí nahlásit místo, na kterém budou v intervalu jedné hodiny k dispozici. Výjimka je jen při dlouhých přeletech.
Reagovat
vergus
To by mě zajímalo, jak předem nahlásí uvíznutí v koloně smile
Reagovat
misa
Kontrola může přijít nečekaně kterýkoliv den. Na postavení v žebříčku nezáleží, hůře postavený hráč může mít klidně v sezoně víc kontrol než někdo z top 20.
Reagovat
Dobry-den
Nahlásit hodinu denně, kde můžu být zastižen, to mi připadá jako přijatelná daň za to, že můžu být profesionální sportovec a vydělávat miliony smile ročně.
Reagovat
Dobry-den
A nespokojeným jedincům nikdo nebrání vymyslet lepší systém kontrol. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist