Büyükakcayová má zastavenou činnost za doping

8. 11. 2021, 12:36
Aktuality 5
Turecká tenistka Cagla Büyükakcayová má provizorně zastavenou činnost kvůli podezření z dopingu. Mezinárodní tenisová federace (ITF) uvedla, že na srpnovém turnaji v Kluži měla istanbulská rodačka pozitivní test na zakázanou látku ractopamin.
Profily hráčů
Cagla Büyükakcayová

Bývalá 60. hráčka světového žebříčku Büyükakcayová vědomé porušení pravidel popírá a tvrdí, že se jí látka musela do těla dostat z masa, které snědla. Ractopamin se v některých zemích přidává do krmiv hospodářských zvířat kvůli urychlení růstu svaloviny.

"Nezávislý tribunál ale mé vysvětlení neuznal a ITF mi provizorně zastavila činnost, což znamená, že se můj případ bude ještě projednávat. Definitivní rozhodnutí zatím nepadlo," uvedla na twitteru 32letá Büyükakcayová, jež v roce 2016 vyhrála turnaj v rodném Istanbulu a na kontě má na WTA Tour ještě dvě další finálové účasti.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
FulnekUltras
to se takové krakatici nestane smile
Reagovat
Tiebraker
A k čemu ji ten doping byl, když rupla dvakrat 1:6 s Čobolkou? smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Nemá žrát masosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist