Bývalá světová jednička a vítězka US Open se loučí. Stosurová v Melbourne ukončí kariéru

14. 1. 2023, 19:11
Aktuality 5
Vítězka US Open z roku 2011 a bývalá světová jednička ve čtyřhře Samantha Stosurová ukončí po nadcházejícím Australian Open tenisovou kariéru. Osmatřicetiletá Australanka to dva dny před startem úvodního grandslamu sezony oznámila na Instagramu.
Profily hráčů
Samantha Stosurová

Loni na Australian Open se Stosurová rozloučila s dvouhrou a věnovala se už jen deblovým soutěžím. Nyní dá tenisu sbohem úplně. V dámské čtyřhře se představí po boku Francouzky Alizé Cornetové a mix bude hrát s krajanem Matthewem Ebdenem.

V Melbourne Parku debutovala už před 21 lety. "Jsem ráda a vděčná, že můžu skončit na mém oblíbeném grandslamu - tom domácím. Před domácími fanoušky, přáteli a rodinou," uvedla Stosurová. "Těším se, že ještě naposledy nastoupím na kurt před těmi úžasnými fanoušky, kvůli kterým hraju a miluju tenhle sport," dodala vítězka devíti turnajů WTA ve dvouhře a 28 ve čtyřhře.

Největší úspěch zažila v roce 2011, kdy ve finále US Open porazila Američanku Serenu Williamsovou. Dalších sedm grandslamových titulů vybojovala ve čtyřhrách. V deblu vyhrála i dvakrát Turnaj mistryň.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
Stosurová je podobnej případ jako Venus Williams: poslední dobou už jen paběrkovala. Za poslední tři roky vyhrála jen 3 zápasy ...
Reagovat
aligo
Hrála spíše debla
Reagovat
aligo
A brala velké tituly.
Za poslední 4 roky získala 2x GS(AO, USO) a 1x WTA1000(Cinci)
Reagovat
Fransoas
Další úžasná sympatická australská hráčka ukončí tenisovou kariéru na domácím turnaji.Ve čtyřhře měla samozřejmě vynikající výsledky oproti dvouhře.Nicméně bude na okruhu WTA chybět.Po skončení těto úspěšné kariéry přeji vše nejlepší do další do nové životní fáze.
Reagovat
Petra86
Vyhrála US open to si myslím není špatný výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist