Bývalá světová jednička Ósakaová se k tenisu vrátí hned na začátku sezony. Přislíbila účast v Brisbane

10. 11. 2023, 11:10
Aktuality 22
Čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová (26) má zřejmě v plánu odehrát celou nadcházející sezonu. Bývalá světová jednička příslíbila účast hned na prvním podniku roku v Brisbane, který je na programu od 31. prosince do 7. ledna. Informaci potvrdily webové stránky turnaje i samotné WTA a na příspěvek na platformě X reagovala sama japonská hvězda.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Ósakaová odehrála poslední soutěžní zápas loni v září na domácí půdě v Tokiu, kde ale absolvovala jediný game. V prvním kole jí totiž po pár minutách vzdala Darja Savilleová a k dalšímu utkání už nenastoupila. Následně oznámila těhotenství a letos v červenci přivedla na svět dceru Shai.

"Moc se těším, až budu zpátky na kurtu a zase hrát soutěžní zápasy. Ráda sezonu zahajuju právě v Brisbane a nemůžu se návratu dočkat," řekla semifinalistka australské akce WTA 500 z let 2019 a 2020.

Po vystoupení v Brisbane se pokusí potřetí ovládnout Australian Open. Bývalá světová jednička sice momentálně nefiguruje v žebříčku, nicméně od pořadatelů má slíbenou divokou kartu do hlavní soutěže. Úvodní grandslam sezony sezony startuje 14. ledna.

V Brisbane nebude jedinou hvězdou. Start potvrdila také další dvojnásobná vítězka Australian Open a bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která v Queensland Tennis Centre dvakrát triumfovala. Na souběžně hraném mužském podniku ATP 250 budou účinkovat trojnásobný grandslamový šampion a někdejší lídr žebříčku Andy Murray, Grigor Dimitrov či vycházející hvězda Holger Rune.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kandinsky1
No, to mám tedy radost.
A další adeptka na cenu matky roku.
Reagovat
George_Renel
Nescházela mi ani 5 minut....
Reagovat
Sinuhet1
Tenis hrala dobry, ale souhlas
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
frenkie57
Mně přijde taková celkově docela mohutná, hlavně na tom obličeji je to vidět. Tak snad se do tohp ledna stihne dát do figury.
Reagovat
A211
už byla když nebyla těhotná asi antidepresiva.
Reagovat
Titan
Přesně, ale spíš to budou antipsychotika, léky proti stresové poruše atp.
Antidepresiva obecně neléčí skoro nic...
Reagovat
kuson
To jsou komentáře
Má čtyřměsíční mimino, takže dřív se asi těžko mohla vracet...spíš je vidět že je fakt natěšená zpátky ke hraní. Snad už i mentálně odolnější tlaku okolo. Přeju jí, ať jí to šlape a s ní se snad konečně vrátí i ten atraktivní útočný tenis.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Nola
smile Naomi mala svoje muchy, ale hrala spickovy tenis, a ma iba 26 rokov, tie komentare iba odrazaju strach pred jej navratom :D
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Pokud Naomi byla v zóně či bublině, tak hrála BIG tenis - Kvitová by mohla vyprávět. Takže je dobře, že se vrací - má něco co ostatní hráčky nemají a současný ženský tenis potřebuje hráčky typu Naomi - oživením bude a to nejen na kurtu, ale i na tiskovkách
Reagovat
tommr
zřejmě jí došly prachy ...
Reagovat
misa
Azarenka je další z těch, které budou hrát až do smrti?
Reagovat
Ela-fon-isi
A nebylo by hezké mít v tenise Jágra?
Reagovat
misa
Slavné tenistky staršího věku hrají na velkých turnajích většinou díky WC. Což není aktuálně případ Azarenky, ale po odečtení bodů za sf. Australian Open už se k tomu začne pomalu blížit. A v oblibě jsem ji nikdy neměl.
Reagovat
Nola
jj, ked sa jej odpocitaju body..... zatial je na rankingu stale vyssie ako niektore tebou preferovane mlade hracky, a tvojou optikou by mala koncit aj Petra..... ak su tieto starsie hracky lepsie ako tie mlade a hraju aj ovela pozeratelnejsi tenis, tak ti neostava nic ine iba ich strpiet a suchat nozickami.....
Reagovat
misa
Na ten relikt SSSR stejně brzo dojde
Reagovat
misa
No a určitě mi čobolačka na českém webu nebude radit, že mám "suchat nozickami"
Reagovat
Nola
LOL, argumenty ziadne, ale nabubrely samorast si stale ide svoje, nakoniec sa znizi k urazkam :DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to ještě nevěděl, co ho čeká
Reagovat
GaelM
To snad ani nemuselo být...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist