Bývalí šampioni Baghdatis a Dodig se v Záhřebu postaví proti sobě

3. 2. 2012, 09:18
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Vítěz halového turnaje v Záhřebu z roku 2007 Marcos Baghdatis a domácí obhájce titulu Ivan Dodig postoupili na letošním 7. ročníku PBZ Zagreb Indoors do čtvrtfinále, ve kterém svedou druhou vzájemnou bitvu. Dál jdou i Rus Južnyj, Chorvat Karlovič či slovenský tenista Lukáš Lacko.
Obhájce titulu Ivan Dodig

Bývalý šampion Marcos Baghdatis v Záhřebu postoupil snadno do čtvrtfinále. V utkání s Polákem Lukaszem Kubotem se opíral o silné první podání, o které ani jednou nepřišel a vyhrál 6-4 6-2.

"Mohu říct, že v prvním kole jsem začal velmi dobře; Rosol hrál dobře v druhé polovině prvního setu. Takže nemůžu říct, jestli jsem hrál dnes lépe, nebo ne. Ale určitě jsem dokázal udržet tempo a proto byla výhra jednodušší," srovnával Baghdatis zápas s 1. kolem proti Rosolovi, kdy v prvním setu vedl 4-1, ale prohrál šest gamů v řadě a vývoj musel obracet.

"Cítím se teď dobře, jsem šťastný. Hraju dobře a myslím, že v žebříčku půjdu pomalu nahoru," dodal Kypřan, který v Záhřebu před pěti lety triumfoval.

Nyní Baghdatise čeká obhájce titulu Ivan Dodig, se kterým loni prohrál v semifinále turnaje na trávě v nizozemském Hertogenboschi. Sedmadvacetiletému Chorvatovi se v domácí hale daří i letos. Po Turku Ilhanovi si v repríze loňského semifinále znovu poradil s Guillermem Garcíou-Lópezem.

Čtvrtý nasazený Dodig prohrál první set, zápas ale dokázal otočit a po 2 hodinách a 27 minutách zvítězil 4-6 6-4 6-4. Ve třetí sadě Dodig vedl už 5-2 a podával, nakonec však ještě v desátém gamu musel odvrátit další dva brejkboly. Souboj ukončil čtyřmi vyhranými fiftýny v řadě a stejně jako před rokem vyhrál 6-4 v rozhodujícím dějství.

"Zdá se, že v Záhřebu nedokážu vyhrát jediné jednoduché utkání. Dnes to bylo těžké a zítra to bude asi ještě těžší," komentoval Dodig.

Potřetí se do záhřebského čtvrtfinále dostal také další domácí tenista Ivo Karlovič. Izraelci Dudimu Selovi nasázel 12 es a za 66 minut zvítězil hladce 6-3 6-2. "Hrál jsem dobře, skvěle jsem se pohyboval, cítím se skvěle," pochvaloval si Karlovič.

V boji o první semifinále na domácím turnaji ATP ho čeká třetí nasazený Rus Michail Južnyj. S tím oba vzájemné zápasy - naposledy letos v Dauhá - prohrál. "Doufám, že do třetice se štěstí usměje na mě," přeje si 208 centimetrů vysoký Chorvat.

O vyřazení nasazené dvojky Alexe Bogomolova se postaral Lukáš Lacko. Slovenský tenista v divokém střetnutí vyhrál 6-0 6-7 6-1.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 398.250 eur)
čtvrteční výsledky (02. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Lacko (SR) - Bogomolov (2-USA) 6-0 6-7(1) 6-1
Južnyj (3-Rus.) - Žemlja (Slovin.) 6-1 6-3
Dodig (4-Chorv.) - García-López (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Baghdatis (6-Kypr) - Kubot (Pol.) 6-4 6-2
Karlovič (8-Chorv.) - Sela (Izr.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist