Bývalý šampion Karlovič v Houstonu skončil opět po úvodním zápase

8. 4. 2014, 13:53
Aktuality 7
ATP HOUSTON - Před sedmi lety na antuce v Houstonu vybojoval svůj premiérový titul na okruhu ATP, v posledních třech letech ale skončil v hlavní soutěži hned po svém úvodním vystoupení. Letos zkušeného Chorvata vyřadil domácí Jack Sock.
Ivo Karlovič

Více než dvoumetrový Ivo Karlovič na antuce více prohrává než vyhrává, na americkou antuku v Houstonu ale špatné vzpomínky nemá. V roce 2007 na ní vybojoval svůj premiérový titul, před třemi lety se pak dostal z kvalifikace až do semifinále. Poslední tři ročníky ale pro pětatřicetiletého Chorvata skončily vždy hned v po úvodním zápase.

Letos více než osmý nasazený Karlovič nestačil na domácího 94. hráče světa Jacka Socka, kterému se povedla odveta za dvě porážky z loňského roku. Jednadvacetiletý Američan zvítězil 6-1 6-4 a na antuce si tak připsal teprve třetí vítězství.

Sedmnácti esy si ve svém úvodním vystoupení pomohl Sam Querrey, který zdolal 6-4 7-6 Rusa Alexe Bogomolova. Domácí tenista přitom ve druhém setu doháněl manko dvou brejků a v tie-breaku čelil setbolu. 

"Tohle je poprvé co jsem v tomto roce vyhrál takhle težký zápas, je to opravdu dobrý pocit," řekl finalista z roku 2010 Querrey, který na čtvrtém turnaji po sobě postoupil do 2. kola. Dál se však letos dostal jen v Melbourne na Australian Open. O první letošní čtvrtfinále by se mohl utkat s šampionem z roku 2009 Lleytonem Hewittem.

Už šestý zápas v řadě na antuce prohrál Marcos Baghdatis, jenž na nejpomalejším povrchu vyhrál naposledy v prvním kole French Open 2012. V Houstonu kyperský tenista podlehl 6-4 2-6 1-6 Kolumbijci Alejandru Gonzálezovi.

Nejvýše nasazeným hráčem a zároveň obhájcem titulu je domácí John Isner. Toho na úvod čeká Němec Dustin Brown, který v prvním kole smetl za 49 minut hry 6-1 6-2 domácí divokou kartu Rhynea Williamse.

 

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 539.730 dolarů)
pondělní výsledky (07. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Sock (USA) - Karlovič (8-Chorv.) 6-1 6-4
González (Kol.) - Baghdatis (Kypr) 4-6 6-2 6-1
Querrey (USA) - Bogomolov (Rus.) 6-4 7-6(6)
Brown (Něm.) - Williams (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
V Houstonu úřaduje především vítr, např 11DF Hewitta.
Reagovat
smazaný uživatel
.. to je sice vsechno hezke, ale ja si nejak vybavuju jen lonskeho viteze.. ;-) A nejak se nam Houston vlece, uz by to chtelo Johna s Almagrem a Ryana s Tommym. Ale na Nanda jsem taky zvedava.. ;-)
Reagovat
gigin
Jak tu nemáš tita, ztrácíš poslední zbytky soudnosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ryan tragicky, ale pozitivum vidim: utrpeni bylo jen kraticke... mi to tu nebavi.. :-(
Reagovat
gigin
Jo no, je to takové na... však víš. Ale tak zase bude fajn, uvidíš.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč s ním Berdych prohrává když ho porazí i hráč mimo Top 80.
Reagovat
kada.tom
protože antuka? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist