Bývalý šampion Wawrinka v Melbourne dohrál, padl v bitvě s Raonicem

25. 1. 2016, 14:37
Aktuality 66
Vítěz Australian Open z roku 2014 Stan Wawrinka se letos loučí s Melbourne před branami čtvrtfinále. Švýcarského tenistu nepustil dál Kanaďan Milos Raonic, který si po téměř čtyřhodinovém boji připsal premiérovou výhru nad světovou čtyřkou.
Stan Wawrinka

Milos Raonic už letos Stana Wawrinku jednou zdolal, ale to bylo nedůležité exhibici v Abú Dhabí. O tři týdny později se dočkal i v ostrém zápase, v němž se Švýcarem alespoň částečně srovnal účty za předchozí čtyři porážky.

Kanadský tenista dnes Wawrinkovi nastřílel 24 es a připsal si 82 vítězných úderů v utkání, které favorit začal po prohraných dvou sadách otáčet. Předloňský vítěz Australian Open dokázal ve třetí i čtvrté sadě jednou vyzrát na Raonicův servis a vynutit si pátý set, ale v něm už byl Raonic znovu suverénní. Čtrnáctý hráč světa se díky brejku za stavu 3-2 dostal do vedení, a víc už nepotřeboval: za stavu 5-2 ještě nevyužil při soupeřově servisu mečbol, při svém podání už ale nezaváhal a volejem do odkrytého kurtu zápas ukončil.

"Věděl jsem přesně, co mám dělat, a věřil si, že to dokážu," řekl po utkání Raonic, který na síti úspěšně zakončil 54 z 83 náběhů. "Myslím, že to mi dodalo jakýsi vnitřní klid. Čím víc rozumím své hře a tomu, co mám dělat, tím víc dokážu zachovat klidnou hlavu," dodal.

Wawrinka po svém vyřazení prozradil, že v posledních dnech není zdravotně úplně v pořádku. "Už nějakých deset dnů jsem nemocný. Snažil jsem se tu probojovat do druhého týdne, ale nedokázal jsem hrát tak, jak bych měl. Když hrajete s tak dobrým hráčem, jako je Milos, je to těžké. Musíte být stoprocentní, abyste měli šanci ho porazit. Dneska mě od začátku tlačil, byl lepší," dodal.

I svému příštímu soupeři má Raonic co oplácet. O semifinále si zahraje s Gaëlem Monfilsem, který dnes porazil 3:1 na sety Andreje Kuzněcova. S francouzským tenistou se zatím utkal dvakrát a na svou první výhru nad ním stále čeká.

Murray znovu přepisoval historii
Vítěz duelu Raonic-Monfils si v Melbourne zahraje o semifinále s lepším z dvojice Andy Murray-David Ferrer.

Andy MurrayMurray dnes potvrdil roli favorita proti domácímu Bernardu Tomicovi, kterého porazil i ve čtvrtém vzájemném zápase, a to přesto, že v každém setu přišel o podání. Zdejší čtyřnásobný finalista první dva sety vyhrál shodným poměrem 6-4 a ve třetí sadě ukončil zápas v tie-breaku.

"Bylo to těžké utkání, oba jsme měli své šance," uvedl Murray. "Bernie bojoval až do konce a snažil se mi to co nejvíc ztížit. Byl to takový neurovnaný zápas. Myslím, že jsme nikdy nedokázali oba zároveň hrát tak, jak umíme."

Díky Murrayho postupu má Velká Británie poprvé od roku 1977 grandslamové čtvrtfinalisty v obou soutěžích - už před ním se totiž mezi nejlepších osm probojovala Johanna Kontaová.

Druhý nasazený hráč si v Melbourne zahraje o semifinále s Davidem Ferrerem, který letošním Australian Open zatím prochází jako nůž máslem. Španěl dosud neztratil set, a stejně se mu dařilo i proti Johnu Isnerovi. Vyhlášenému servismanovi sebral v každé sadě jednou podání a díky vítězství 6-4 6-4 a 7-5 postoupil v Melbourne pošesté v kariéře do čtvrtfinále.

Ferrer má s Murraym bilanci 6-12, v posledních pěti zápasech se ale před Britem musel pokaždé sklonit.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch):
Dvouhra - osmifinále:
A. Murray (2-Brit.) - Tomic (16-Austr.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:4)
Raonic (13-Kan.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3
Ferrer (8-Šp.) - Isner (10-USA) 6:4, 6:4, 7:5
Monfils (23-Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (7:4)

Komentáře

66
Přidat komentář
mahycek
To já už mám nastavené mašiny O1.05 - 04.30 Eur. 1. 04. 25 vstanu, jestli bude hrát, ještě Serena a Maria, tak prodloužím program ručně. A až skončí, tak do jiné složky, zapnu Rogera s Tomem a budu se dívat. Teď jdu po atentátu spát, to mi stačí. Zítra jedu pryč po 15 hod.
Reagovat
panzer.dragon
jak je to s programem na kurtech. hrajou ty dvě cácorky před rogerem s berďou na tom kurtu? že se zas může stát že se může stát že zas roger bude hrát až třeba v 6?
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny singly jsou v RLA. Bude záležet hlavně na délce zápasu Aga - Carla. Serena s Mášou většinou moc dlouho netrvá. Ale hodně bych se divil, kdyby zápas Rogera začal ve 4:30, to by musely obě dvouhry žen trvat v průměru pod 90 minut.
Reagovat
George_Renel
Dávám budík na pátou, ale nepřekvapí mě když třeba začnou ještě později.
Reagovat
panzer.dragon
Panove, ted me napadla uplne dokonalej napad na mobilni aplikaci, ale mozna to uz existuje, nevite nekdo o aplikaci ktera by spustila buzeni ve chvili kdy bude hrat roger (samozrejme nastavitelny dle preferenci)?
Reagovat
panzer.dragon
Stahnul sem 365score a nastavil upozorneni na bod pri podani soupere u fedexe, tak snad to nebudou samy cisty gemy :) pro jistotu davam jeste budika na 5:30
Reagovat
smazaný uživatel
Vraj existuje appka na zobudenie v čase, keď vyhrá Roger Grandslam...Vymyslela ju šípková Ruženka a sama ju aj testuje :-)
Reagovat
VlS
Jo, vývoj stejné aplikace pro Rafu byl zastaven vzhledem k zjevnosti nepotřebnosti.
Reagovat
panzer.dragon
Dik, tak nevim no, asi dam budika na 5h
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nemůžou přehodit úterý a středu. :-( Dnes v noci se dívat nemohu, zítra bych mohl. Ten rozdíl v atraktivitě čtvrtfinále obou hracích dnů je opravdu nebetyčný. Zítra to bude paráda, všem šťastlivcům, kteří mohou sledovat obojí tiše závidím, ale taky přeju. Bude to paráda.
Reagovat
kada.tom
no, tak jako souboj Andyho a Ferrera slibuje taky zajímavou podívanou, uznávám, že Milos s Gaelem nejsou moc lákaví, na druhou stranu to taky může být pětisetovej bonbónek :-)

vlastně si u všech mužských QF dovedu představit pětisetové bitky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy a Ferrer podle mě vůbec zajímavou podívanou nebude. To bude defenzivní pinkačka a jasná výhra Můry. Raonic je pro mě nejnudnější hráč z TOP 10. Nemastný, neslaný borec bez emocí s nezajímavou hrou. :) Přál bych to Gaelovi, ačkoliv pak by rovnou mohli Murrayho poslat do finále. Raonič by Můře mohl aspoň trochu zatopit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, mohlo by to být, dneska v noci, zajímavé, Maria, si myslím, že by mohla Serenu porazit... a pak říkám, sestře, Berdych hraje o půl, pátý, s Rogerem, a že prý si to nechá, v takovej čas, ujít, ale já si vstanu, jenom, si říkám, začíná to ve tři, ta Maria, teď je devět, to aby člověk, šel spát, nebo si jít, uvařit kafe.
Reagovat
ipko
http://sport.aktuality.sk/c/202498/dalsi-skandal-v-tenise-stavkarske-podvody-aj-na-australian-open/
Reagovat
Hook2424
Může mi někdo vysvětlit, proč hraje Raonic s chráničem zubů? Tenisák přece zuby vyrazit nemůže! Nebo ano? Pokud má o svůj obličej strach, neměl by raději používat hokejovou přilbu s plexi?
Reagovat
panzer.dragon
myslim že skřípe zubama o sebe, tohle má jeden kámoš a nosí to teda jen na spaní, ale prej nic moc, že si ty zuby prostě obrousíš a sou pak na shit
Reagovat
panzer.dragon
a nechápu ho, chránič nosim na box na horní zuby a zvedá se mi z něj kufr, vyndavat ho z pusy je taky chuťovka :-) a když ho hned neopláchneš tak je to dost hnus, nevim jak to dělá na hřišti
Reagovat
smazaný uživatel
možno ho bolí zub, sú také gelové vložky s utišujúcim účinkom
Reagovat
panzer.dragon
jj, je to možný, ale on je zas takovej trochu extrémista co se týče doplňků a různejch zlepšováků, že to jen zkouší
nejdřív měl ty nagelovaný vlasy, rukáv, teď ten chránič
Reagovat
smazaný uživatel
čo už, mladý chalan, tak sa realizuje :-)
Reagovat
Nola
trebars mu pomaha proti klepaniu zubov pri mecbole... tento rok uz klepol dvoch hracov TOP10, a to nie hocijakych... zajtra by si ho mal nasadit Tomas
Reagovat
janek_da
Třeba mu je Miloš pučí. Vlastně, jestli si je nepůjčil naopak Miloš.
Reagovat
kada.tom
V roce 2014 porazil Tomáš v Melbourne v QF Ferrera, tou dobou No. 3, loni porazil Nadal, tou dobou taktéž No. 3, zítra hraje s Federerem, touto dobou No. 3 ... :-)
Reagovat
Pe3k
Tak snad ti nerupne žilka v oku až zjistíš, že Roger vyhrál ve 3 setech :D
Reagovat
Roger_Federer
Rupla mu zilka v gatich..
Dalsi erekce bude az kdyz prohraje Roger.
Kadlecuv pritel, uz to ma vychytane, spi u neho vzdycky kdyz je predpoklad ze Roger vyhuci..jinak je to prej zbytecny.:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Denis92
Skoda Stan..touto prehrou sme prisli o jedno atraktivne semifinale a spodna cast pavuka pre mna prestava byt zaujimava. Zajtra nas vsak cakaju dve skvele QF a myslim, ze nas caka aspon jedno prekvapenie.
Reagovat
smazaný uživatel
naopak, teprve teď je to zajímavé
Reagovat
kada.tom
naopak, dolní polovina může být ještě velmi velmi zajímavá :-)
Reagovat
mahycek
Berdych má zítra šanci, docela bych mu věřil, jako překvapení, ale když Roger bude hrát jako v neděli, tak ne. Záleží hodně na servisu a kdo komu vnutí svoji hru. A druhé čtvrtfinále, to má Nishi také šanci, když bude zdravotně v pořádku, bude hrát brzo po odskoku, dávat dlouhé míče, až k základní čáře, může mít Djoko problémy. Na turnaj mistrů v listopadu, zapomeňte. Spíše bych přivítal US- Open 2014. Myslím, ale, že na 3 sety to nebude, čtyři možná pět, ale být Keyem, tak bych to radši zkrátil na ty čtyři.
Reagovat
Mayo
Stanko toto si dojebabral ale aj taký je šport.
Reagovat
Nola
Stan to snad nie.... Milos mi nevadi, ale Stanovi som verila, z prispevkov som usudila, ze hra v dobrej forme.. Milos patri do TOP10, dokaze ako jeden z mala porazit hracov TOP4 verim v skory navrat
zajtra mozno dobra vlanajsi vitaz, Nishi tiez patri medzi hracov, ktori dokazu porazit hracov BIG4, Noleho porazil aj na GS, bude si verit....
Reagovat
Kozoroh
Stan sice hrál v předchozích zápasech dobře, ale to samé platí i o Milošovi. Stan tak trochu doplatil na los, mít Miloše v 4. kole není pro žádného favorita z TOP 4 příjemné.
Reagovat
Nola
Stan sa tento rok sustredi na Wimbledon, kazdy rok jeden slam, vlani hral semi, tento rok berie titul
Reagovat
janek_da
to zní logicky
Reagovat
Marduch
Jestli další GS, tak dle mého spíš USO. Na trávě se necítí nejjistěji.. ;)
Reagovat
janek_da
pěkně popořadě
Reagovat
Kozoroh
Loni Stan skončil ve čtvrtfinále na raketě Gasqueta, Wimbledon je jediným grandslamem, kde nehrál semifinále. Krom toho Stanova hra na trávě nemá kdovíjakou úroveň, Stan potřebuje na své zabijácké údery čas a ty mu tráva moc nedává.
Favority Wimbledonu budou tak jak v předchozích letech Djokovič, Federer a Murray. Možnost, že londýnský grandslam vyhraje někdo jiný než ti tři mi nyní připadá nicotná.
Pokud bys oponovala, že Stanovo vítězství se neočekávalo na AO 14 a RG 15, tak máš sice na jednu stranu pravdu, na tu druhou však opomíjíš fakt, že na hardu a antuce umí Stan svou hru prodat líp než na trávě, kde nevyhrál žádný turnaj ATP.
Reagovat
Nola
zalezi na tom? Stanove GS tituly nemaju nic spolocne s logikou :D ani Djok nie je travar....
Reagovat
janek_da
No, a já ti zas můžu říct, že turnajů na trávě je téměř stopové množství

Karierni stats Standy
200 prvních kol
20 vítězství (z toho za poslední 2 roky má 7:0)
20 turnajů na trávě

Trojčlenkou ti vyjde, že by měl mít na trávě tak asi 2 tituly. No a ty udělá právě letos.
Reagovat
turista
To je pravda. Stan Wawrinka má neskutečně kvalitní základní údery a ze základní čáry to je fakt kanonáda z jeho strany. Na své údery potřebuje ale dost času. Navíc když zaútočí zbrkle tak míč často zkazí. Miloš Raonic ho nutil zrychlit časování úderů a tím Stanovi rozložil hru a vyhrál.
Reagovat
Davor1
Tenis síce sledujem roky, ale v ktorom vesmíre bol Wawrinka v semifinále Wimbledonu, to vážne netuším :D
A očakávať od neho Wimbledonsky titul môže tak akurát tenisový analfabet.
Reagovat
Nola
pomylila som sa, staci ?
Reagovat
Nola
poznamocka: neber vsetko smrtelne vazne....
Reagovat
Davor1
Prepáč no, ale predstava Stana ako Wimbledonskeho víťaza mi s jeho hrou príde absurdná aj zo srandy :D. Ale prial by som mu to, kľudne aj kariérny GS...
Reagovat
janek_da
Jasně, že si děláme srandu, ale třeba loni měl Stan na něj neskutečnou fazonu na trávě.

Kirgyos 2:0
Anderson 0:2 (v TB) a ten byl vloni ve finále Queens a s Dkjokem ve W 2:3
Verdasco 3:0 hladce
Gasquet 2:3 v QF Wimbledonu

a v roce 2014 taky nebyl špatný
s RF vedl 1:0 druhý s. prohrál v TB 7:5, pak už se "složil"
Lopez 3:0
Istomin 3:0 (taky celkem dobrý trávař)

Za mě je to nakonec fakt černý kůň. To není jak Davyděnko.
Reagovat
kada.tom
doufám v SF Milos - Andy :-)
Reagovat
HECIS
Andy jede jak pila ...myslim ze o vitezi neni pochyb..a nole to nebude :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hobluje za malou můřičku, já bych mu to snad i přála :) ale pořád je tu ještě Roger :P
Reagovat
VlS
A bude můřička, nebo můřičáček?
Reagovat
smazaný uživatel
zeptej se Kim ;) aby to pak nebyl ale mončičáček :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.odpocetcasu.cz/azbepYS/

jo, pořád je tu ještě Roger...ne že bych tím odpočtem něco naznačoval ;)
Reagovat
Kozoroh
A nezapomínej na No1eho! :P Melbourne Park je Djokerovým panstvím!!
Reagovat
mayday
Andy jede jak pila? Z mýho pohledu hrál dnes Tomik tedy docela chabě a stejně dokázal Andymu snd 5x vzít servis, mně se teda Skot moc nelíbil.
Reagovat
Kozoroh
I pila se může otupit :-)
Reagovat
Kozoroh
Doufal jsem, že Milošovi se podaří Stana zdolat. Mám velkou radost z toho, že Raonič postoupil a vyrovnal svůj loňský nejlepší výsledek na grandslamech. Ve čtvrtfinále hratelný Monfils a ani v semifinále s Murraym/Ferrerem nebude bez šance. Finále Djokovič-Raonič by bylo z mého pohledu skvělé finálové obsazení, ale nepředbíhám!
Reagovat
turista
Raonič se svým stylem bum,bum se snad do finále nedostane.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady cítím určitou úlevu, že Novakův neoblíbený soupeř je ze hry...
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš si to vítězství nadělil k svátku. Naděje že nebude Djokomurárna ve finále.
Reagovat
Kozoroh
Kéž by bylo letos v Melbourne finále -ičů :-)
Reagovat
ipko
ale piču
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Berdič a Raonic? :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
ipko
bude finále -erů
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist