Cabal s Farahem poprvé zakončí rok jako deblové jedničky

9. 10. 2019, 23:02
Aktuality 0
Kolumbijští tenisté Juan Sebastián Cabal a Robert Farah zakončí poprvé rok jako světové jedničky ve čtyřhře. Dokázali to jako druhá jihoamerická dvojice od zavedení žebříčku v roce 1984. Jistotu získali dnes po postupu na turnaji Masters v Šanghaji.
Juan S. Cabal a Roberto Farah (© AFP)

Cabal s Farahem letos vyhráli dva grandslamy Wimbledon a US Open a získali i trofeje v Barceloně, Římě a Eastbourne. "Letos to byla úžasná a šílená jízda," řekl Cabal poté, co v Šanghaji porazili 6:0, 6:4 americkou dvojici John Isner, Sam Querrey a získali jistotu, že už je nikdo do konce sezony nepředstihne.

"Je to vážně ohromný úspěch a budu poctěn, až na konci roku tuto trofej dostanu. Vždycky jsem o tom snil," dodal dvaatřicetiletý Farah. Jeho parťák je o rok starší. Celkem letos hráli finále sedmkrát.

Jako jediní Jihoameričané zatím byli jedničkami na konci roku Chilan Hans Gildemeister a Andrés Gómez z Ekvádoru v roce 1986. Po nich to dokázali i jiní, ale ne společně. Předloni to byl Marcelo Melo (s Polákem Lukaszem Kubotem), o rok dříve jiný Brazilec Bruno Soares (s Britem Jamiem Murraym).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist