Čakvetadzeovou znovu zradilo zdraví, v Hobartu dohrála

12. 1. 2012, 18:32
Aktuality 1
Zdravotní problémy někdejší páté hráčky světa Anny Čakvetadzeové jako by nebraly konce. Ruska, jež loni více než půl roku nehrála kvůli zánětu středního ucha, nezačala dobře ani letošní sezonu. V Hobartu nedohrála dnešní čtvrtfinále se Shahar Peerovou, které vzdala ve třetím setu kvůli křečím.
Anna Čakvetadzeová

Po prvních zápasech Anny Čakvetadzeové v Hobartu se přitom zdálo, že by talentovaná Ruska mohla konečně pomýšlet na návrat mezi elitu. Jasně porazila soupeřky z první světové padesátky a dobře si vedla i dnes v prvním setu proti Shahar Peerové, kterou ve výměnách od základní čáry přehrávala.

Závěr sady sice Čakvetadzeová zvládla, už na ní ale bylo patrné, že ji trápí zdravotní problémy. Ty se zřejmě zhoršovaly, proto se ruská hráčka mezi výměnami často protahovala a před podáním se snažila vyšetřit čas, za což si vykoledovala varování. Se zdravotními problémy ještě dokázala odehrát další set, po prvním gamu rozhodující sady už se ale Čakvetadzeová, která si třikrát vyžádala ošetření, rozhodla utkání skrečovat.

"Myslím, že to bude v pořádku," doufala po zápase Ruska, která litovala, že s křečemi v levé noze vůbec hrála druhý set. "Vždycky se snažím hrát do konce, ale nebylo nutné tam zůstat. Už nechci hrát s bolestí, proto jsem se rozhodla zápas ukončit," dodala Čakvetadzeová.

Vítězka zápasu Shahar Peerová se o finále utká s turnajovou jedničkou Yaninou Wickmayerovou. Belgičanka dnes bez problémů přešla přes Rumunku Halepovou, kterou porazila 6-4 6-0.

V semifinále mohly být samé nasazené tenistky, proti ale byla německá kvalifikantka Mona Barthelová, která si po Anabel Medinaové připsala další cenný skalp: ve čtvrtfinále zdolala pátou nasazenou Jarmilu Gajdošovou ve třech setech.

Duel s obhájkyní titulu nezačala Barthelová nejlépe, třikrát přišla o podání a úvodní set prohrála 2-6. Od druhého setu už se ale Němka zlepšila na servisu, zatímco Gajdošové klesla úspěšnost prvního podání, a po téměř dvou hodinách se Barthelová radovala z vítězství 2-6 6-3 6-2.

O své první finále na okruhu WTA si jednadvacetiletá Němka zahraje s krajankou Angelique Kerberovou, která potvrdila roli papírové favoritky proti Rumunce Soraně Cirsteaové. Ta se sice po 'kanáru' v první sadě vzpamatovala, vynutila si třetí set a v něm už dokonce vedla 5-2, ale závěr zápasu vůbec nezvládla. Čtvrtá nasazená Kerberová vyhrála posledních pět her v řadě a zvítězila 6-0 3-6 7-5.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wickmayerová (1-Belg.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:0, Kerberová (4-Něm.) - Cirsteaová (Rum.) 6:0, 3:6, 7:5, Barthelová (Něm.) - Gajdošová (5-Austr.) 2:6, 6:3, 6:2, Peerová (6-Izr.) - Čakvetadzeová (Rus.) 4:6, 6:4, 1:0 skreč.

Semifinálové dvojice: Wickmayerová - Peerová, Kerberová - Barthelová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
K. Bondarenková/Rodionovová (Ukr./Austr.) - Hradecká/Garriguesová (1-ČR/Šp.) 7:6 (7:3), 3:6, 10:6.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díky za highlighty, je to skvělá věc. :) Je mi líto Anny. Mám ji rád a věřím tomu, že kdyby se jí nestaly všechny ty nepříjemné věci, byla by dneska na špičce... Jinak škoda pro Soranu. Jak je vidět, asi byla po zápase hodně naštvaná. Ale i taková prohra se prostě někdy stane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist