Calleri vyhrál challenger v Prostějově

7. 6. 2008, 13:55
Aktuality 0
Jednatřicetiletý Argentinec Agustin Calleri vyhrál challenger v Prostějově. Celým turnajem prošel bez ztráty setu, když v dnešním finále povolil svému krajanovi Vassallu-Arguellovi uhrát pouhé tři gamy v druhé sadě.
Agustin Calleri

Agustin Calleri se v Prostějově objevil poprvé v kariéře. Letos do Česka zavítal po neúspěšném vystoupení na French Open, kde vypadl už v 1. kole s Mardym Fishem. Čtvrtfinalista pěti letošních turnajů ATP a neúspěšný semifinalista z Casablancy na Unicredit Czech Open plnil roli turnajové čtyřky.

Na prostějovském challenegeru si poradil mj. s obhájcem titulu Sergiem Roitmanem nebo přemožitelem Tomáše Berdycha Thomasem Belluccim. Do finále prošel bez ztráty setu a v boji o titul nedal šanci svému krajanovi Martinu Vassallu-Arguellovi, kterého po 62 minutách porazil 6-0 6-3.

"Někomu možná připadalo, že to bylo snadné finále, ale musel jsem bojovat o každý game, hlavně v druhém setu," uvedl Calleri, který hrál s Vassallem Arguellem poprvé v kariéře. "Není to nic příjemného hrát proti kamarádovi. Pro argentinský tenis bylo ale určitě příjemné, že jsme byli ve finále oba," prohlásil vítěz, který byl v minulosti na 16. místě světového žebříčku.

Martin je gladiátor, byla s ním těžká každá výměna. Ale bylo na něm vidět, že je nervózní, což mu uškodilo. Já hrál svou hru, a to byl klíč k úspěchu. Celé vystoupení na turnaji hodnotím pozitivně. Úspěchu si cením, protože zde bylo obsazení jako na některých podnicích ATP. Jediným minusem byla kvalita kurtu, který byl opněkud rychlejší," popsal Calleri své týdenní působení v Prostějově.

"Přijel jsem vyhrát a jsem rád, že se mi to podařilo, protože jsem se tak kvalifikoval na olympijské hry. Rád bych přijel za rok vítězství obhajovat," řekl.

Pro české tenisty skončil turnaj Unicredit Czech Open 2008 ve čtvrtfinále, v němž vypadli nejvýše nasazený Tomáš Berdych a Bohdan Ulihrach.

CHALLENGER PROSTĚJOV - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Calleri (4-Arg) - Vassallo Arguello (Arg) 6-0 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist