Capraová: Inspirovala jsem se cestou Oudinové

3. 9. 2010, 10:00
Aktuality 1
Grandslamový turnaj US Open znovu po roce objevil mladou domácí naději. Loni zazářila ve Flushing Meadows teprve sedmnáctiletá Američanka Melanie Oudinová, letos poutá pozornost tenisových odborníků o rok starší Beatrice Capraová, která se úspěchem své krajanky inspirovala.
Profily hráčů
Beatrice Capraová

"Sledovala jsem každou sekundu její cesty do čtvrtfinále. Bylo to povzbuzující a každému v Americe dodala odvahu," řekla Capraová, která ještě před rokem hrála ve Flushing Meadows pouze juniorku. 

Capraová, až 371. hráčka světa, si vybojovala divokou kartu do US Open v play off federace USTA. A teď už je po výhře nad Aravane Rezaiovou z Francie v třetím kole. "To je ohromující! Je to můj nejkrásnější den v životě," uvedla hráčka s výborným bekhendem.

Nyní narazí na Rusku Marii Šarapovovou. Právě tu před rokem dokázala Oudinová nečekaně porazit. "Půjdu si k ní (Oudinové) pro radu," plánovala Capraová. Duelu s bývalou světovou jedničkou Šarapovovou, kterou odmalička obdivuje, se už nemohla dočkat. "Ověřím si, jestli se mohu na této úrovni rovnat," řekla mladá Američanka.

Nečekaný postup Capraovou okamžitě vrhl do světel ramp. Po utkání rozdala mnoho podpisů a učila se dávat rozhovory. "Gratulujeme! A teď nám řekni svůj životní příběh," přivítal hráčku na tiskové konferenci americký novinář Bud Collins. Dívka se místo odpovědi rozesmála.

Teprve po chvilce se rozpovídala. Řekla, že její otec je Ital z Monzy, maminka je Američanka a trenérka tenisu. Jak se dali dohromady? "Táta přijel začít s obchodem a chtěl se naučit tenis, a tak se setkali a... tady mě máte," prohlásila Capraová se širokým úsměvem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
na týhle fotce vypadá jak ve čtyřiceti :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist