Cecchinato v Budapešti vyhrál souboj finálových debutantů s Millmanem

29. 4. 2018, 14:19
Aktuality 3
ATP BUDAPEŠŤ - Marco Cecchinato si z pozice lucky losera došel pro svůj první titul na okruhu ATP. Pětadvacetiletý italský antukář, který si až dosud zahrál jen jednou ve čtvrtfinále, vyhrál antukový turnaj v Budapešti, když v dnešním finále porazil Australana Johna Millmana.
Profily hráčů
Marco Cecchinato

Finále turnaje ATP 250 na antuce v Budapešti obstarala dvě nečekaná jména a hráči z chvostu Top 100. John Millman a Marco Cechinato

Pětadvacetiletý italský antukář Cecchinato si až dosud zahrál jen jednou ve čtvrtfinále. Maximem osmadvacetiletého Australana Millmana bylo semifinále z Winston-Salemu 2016, navíc na antuce na okruhu ATP dokonce nevyhrál ani jeden zápas. 

Tento týden však oba prožili životní turnaj a Cecchinato ho zakončil titulem. Italský tenista, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser, vyřadil Bašiče, nasazenou dvojku Džumhura, Struffa, krajana Seppiho a v dnešním finále s Millmanem zvítězil 7-5 6-4.

"Je to pro mě nepopsatelný pocit. Nikdy jsem nehrál ani v semifinále a tady jsem vypadl už v kvalifikaci. Ale dostal jsem druhou šanci a hrál jsem v klidu. Šel jsem od zápasu k zápasu a takhle krásně to skončilo," radoval se 92. hráč světa Cecchinato, který se stal teprve sedmým vítězem turnaj ATP z pozice lucky losera od roku 1990.

"Porážka bolí, obzvlášť ta finálová. Takový pocit zažívám poprvé, ale až se zítra probudím, tak tenhle týden určitě budu hodnotit pozitivně," řekl Millman, jenž v Maďarsku vyřadil nasazenou jedničku a obhájce titulu Pouillea či loňského finalistu Aljaže Bedeneho.

• ATP 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (29. 04. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Millman (Austr.) - Bedene (5-Slovin.) 2-6 7-6(3) 7-6(5)
• Dvouhra - finále •
Cecchinato (It.) - Millman (Austr.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Inglot/Škugor (Brit./Chorv.) - Middelkoop/Molteni (4-Niz./Arg.) 6-7(8) 6-1 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Stan_Borowitz
už vyhrávají turnaje Australani... konkurence jak swiňa.
Reagovat
turista
Měl tam zajet Djoker. Titul z Budapešti by ho nakopl psychicky. Ta Barcelona nebylo dobré rozhodnutí.
Reagovat
gigin
A zase. Jak můžeš vědět, že by tam zvítězil? Opak by ho srazil do kolen ještě víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist