Čechům se dnes v Liberci ve druhém kole nedařilo. Vypadli Lehečka, Šafránek i Nouza

30. 7. 2019, 22:16
Aktuality 1
CHALLENGER LIBEREC - Tři čeští tenisté se dnes na challengeru v Liberci představili už ve druhém kole, Jiří Lehečka, Václav Šafránek ani Petr Nouza ale postup vybojovat nedokázali. Svůj úvodní zápas na turnaji zvládli Jaroslav Pospíšil a Pavel Nejedlý.
Václav Šafránek

Jiří Lehečka si včera poradil s Bělorusem Ignatikem a dnes usiloval o vyrovnání svého challengerového maxima. Do osmifinále ale sedmnáctiletý Čech nepostoupil, když podlehl po třísetovém boji 7-6 5-7 4-6 desátému nasazenému Italu Robertu Marcorovi.


Semifinalista z let 2016 a 2017 v Liberci skončil druhý rok po sobě na raketě Portugalce Joaa Dominguese. Letos český tenista prohrál v utkání druhého kola dvakrát 3-6.

Petr Nouza při premiéře ve druhém kole challengeru favorita nezaskočil. Dvacetiletý Čech na severu Čech prohrál s Brazilcem Rogeriem Dutrou Da Silvou hladce 3-6 2-6.

Z prvního kola Svijany Open se dostalo celkem sedm domácích tenistů a jedním z nih se stal i Jaroslav Pospíšil, který porazil 6-4 7-5 Tak-Khunn Wanga z Francie a připsal si první výhru na challengeru od dubna 2016. Dalším soupeřem 38letého Pospíšila bude šestý nasazený Ital Federico Gaio.


Pavel Nejedlý na třetím ze čtyř posledních challengerů prošel do 2. kola, předtím přitom neměl na kontě ani jednu výhru v hlavní soutěži. Dnes na antuce v Liberci šestadvacetiletý Čech porazil 7-5 7-6 domácího outsidera Lubomíra Majšajdra. O premiérový postup do třetího kola se utká s druhým nasazeným Maďarem Attilou Balázsem.

Jonáš Forejtek skončil stejně jako před týdnem na pražské Štvanici v prvním kole na raketě o tři roky staršího Španěla Carlose Tabernera. V Liberci osmnáctiletý Čech uhrál set, porážce 6-7 6-2 3-6 ale nezabránil.

Až ve středu do turnaje vstoupí třetí nasazení Jiří Veselý, který měl v prvním kole volno. Jeho prvním soupeřem bude devatenáctiletý Maďar Zsombor Piros, s nímž loni prohrál pětisetovou bitvu v Davis Cupu.

• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 46.600 eur
úterní výsledky (30. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nejedlý (ČR) - Majšajdr (ČR) 7-5 7-6(2)
Pospíšil (ČR) - Wang (Fr.) 6-4 7-5
Taberner (Šp.) - Forejtek (ČR) 7-6(2) 2-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Domingues (7-Portug.) - Šafránek (ČR) 6-3 6-3
Marcora (10-It.) - Lehečka (ČR) 6-7(5) 7-5 6-4
Dutra Silva (15-Braz.) - Nouza (ČR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gomo1510
Může Jirka Veselý vyhrát challenger v Liberci???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist