Čechům se na challengerech dařilo. Štěpánek vyhrál v Orléansu, Pospíšil v Sibiu

29. 9. 2013, 23:46
Aktuality 2
Dvojnásobným českým úspěchem dopadly tento týden tenisové challengery. Titul si z podniků nižší úrovně odvážejí Radek Štěpánek, který ovládl turnaj ve francouzském Orléansu, a vítěz challengeru v rumunském Sibiu Jaroslav Pospíšil.
Radek Štěpánek

Pro Radka Štěpánka byl challenger v Orléansu prvním turnajem po úspěšném daviscupovém semifinále, ve kterém čeští reprezentanti zdolali soupeře z Argentiny. Ve čtyřech zápasech ztratil ve Francii jediný set a o titul si dnes v souboji dvou soupeřů z nedávného Davis Cupu zahrál s Leonardem Mayerem.

Argentinec sice turnajem procházel suverénně a v semifinále vyřadil i domácího Benoita Paireho, proti Štěpánkovi už se ale neprosadil. Mayer ztratil hned své první podání a i v následujícím setu stačil českému tenistovi jediný brejk. Svá podání si totiž Štěpánek bezpečně hlídal a za 99 minut zvítězil 6-3 a 6-4.

Pro karvinského rodáka je titul z Orléans už pátý v kariéře, který získal na challengerovém turnaji. Naposledy se mu to podařilo letos v Prostějově.

Stejně jako Štěpánek byl dnes v challengerovém finále úspěšný další český třicátník Jaroslav Pospíšil. Svůj třetí titul na tomto okruhu slavil na antuce v rumunském Sibiu, kde dnes porazil Itala Marka Cecchinata.

Pospíšil odstartoval poslední zápas turnaje lépe, avšak od stavu 4-2 ztratil čtyři hry v řadě a tím i celý set. Dlouho to ale českého tenistu mrzet nemuselo. V následující sadě znovu dvakrát sebral Cecchinatovi podání a poslal zápas do rozhodujícího setu. Ital, který dnes využil jen čtyři ze svých 17 brejkbolů, v něm uhrál jediný game a Pospíšilovi podlehl 6-4 4-6 a 1-6.

Výsledek - challenger Orléans (tvrdý povrch, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - finále:
Štěpánek (3-ČR) - Mayer (8-Arg.) 6:3, 6:4.

 

Výsledky - challenger Sibiu (antuka, dotace 64.000 eur):
Dvouhra - finále:
Pospíšil (ČR) - Cecchinato (8-It.) 4:6, 6:4, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Super. Zápas Pospíšila jsem navíc viděla. Pěkný mač. Gratulace a přeji další úspěchy. Držím palce kluci. Pojď pojď pojď!
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist