Čermák s Mertiňákem mají letošní první titul a jsou ve hře o Londýn

3. 10. 2010, 11:18
Aktuality 1
ATP KUALA LUMPUR - Český tenista František Čermák získal v Kuala Lumpuru spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem první letošní titul ve čtyřhře. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů porazili turnajové jedničky Mariusze Fyrstenberga a Marcina Matkowského z Polska dvakrát 7-6.
Michal Mertiňák a František Čermák

Česko-slovenská dvojice si tak polepšila v boji o místo na Turnaji mistrů pro nejlepších osm dvojic sezony. Před turnajem jim patřilo dvanácté místo a na poslední postupovou příčku ztráceli 780 bodů. Za vítězství v Kuala Lumpuru si odnesli 250 bodů a společnou prémii 46.750 dolarů (asi 827 tisíc korun).

Čermák s Mertiňákem uspěli až ve třetím finále v sezoně, když před startem v Kuala Lumpuru nezvládli zápas o titul v Umagu a Dauhá. Připsali si šestý společný triumf a Čermák, který si v Malajsii navíc po dlouhých čtyřech letech zahrál na okruhu ATP i dvouhru a vypadl v prvním kole, rozšířil svou sbírku deblových vítězství na 22.

"Hráli jsem solidně, ale měli i štěstí. To musíte mít, když vyhrajete dva tie-breaky," řekl Čermák webu ATP Tour. Český hráč věřil, že si s Mertiňákem po roce zopakují cestu do Londýna, kde loni hráli na Turnaji mistrů semifinále. "Porazili jsme tady dobré páry, cítíme se skvěle a šanci kvalifikovat se určitě máme," řekl Čermák.

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 10. 2010)

Čtyřhra - finále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) 7-6(3) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dotahnoutjakykoliv turnaj do vitezneho konce a jeste ve dvouTB je velky uspěch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist