Čermák s Mertiňákem se prodrali do semifinále Turnaje mistrů

26. 11. 2009, 21:47
Aktuality 3
TURNAJ MISTRŮ - František Čermák a Michal Mertiňák proměnili svůj premiérový start na Turnaji mistrů v postup do semifinále. Česko-slovenský pár dnes v přímém souboji o poslední volné postupové místo porazil Poláky Fyrstenberga s Matkowským 6-4 6-4 a posunul so dokonce na první příčku.
Michal Mertiňák a František Čermák

Český tenista František Čermák si na Turnaji mistrů zahraje v semifinále čtyřhry. Spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem dnes v Londýně porazili polskou dvojici Marcin Matkowski a Mariusz Fyrstenberg dvakrát 6-4 a ve skupině A obsadili první místo.

Pátý nasazený česko-slovenský pár proměnil v postup do semifinále hned první účast na závěrečném turnaji sezony. O soupeřích Čermáka s Mertiňákem, kteří mohou v Londýně získat šestý letošní titul, se rozhodne v pátečních zápasech skupiny B. Jisté zatím je, že nenarazí na česko-indickou dvojici Lukáš Dlouhý a Leander Paes, která už o šanci na postup do semifinále přišla ve středu.

Čermák s Mertiňákem spolupracuje od začátku letošní sezony. Získali pět titulů, na všech grandslamech však vypadli už v druhých kolech. V Londýně tak budou hrát o své první velké finále.

Nejlepší pár světa Nestor/Zimonjič, který na Turnaji mistrů po dvou porážkách ztratil možnost postoupit, se s Londýnem rozloučil vítězstvím 6-4 7-6 nad již jistými semifinalisty Bhúpathím a Knowlesem.

- TURNAJ MISTRŮ (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (26. 11. 2009)

Čtyřhra - skupina A:
Čermák/Mertiňák (5-ČR/SR) - Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) 6-4 6-4
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bah.) 6-4 7-6(9)

Konečná tabulka:

1. Čermák, Mertiňák 3 2 1 4:2 2
2. Bhúpathí, Knowles 3 2 1 4:3 2
3. Fyrstenberg, Matkowski 3 1 2 3:4 1
4. Nestor, Zimonjič 3 1 2 2:4 1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
skvěle, obrovská gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to parada. A na semi mate, kluci, i porazitelne soupere. C'mon!
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci nasi zlati, vas tu nikto ani nepochvalil... Bolo to super ako ste hrali, len tak dalej :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist