Čermák si na závěr partnerství s Mertiňákem v Londýně nezahraje

13. 11. 2010, 13:25
Aktuality 0
Česko-slovenský tenisový pár František Čermák, Michal Mertiňák vypadl na turnaji série Masters v Paříži v semifinále a přišel o šanci zahrát si na Turnaji mistrů. Loňští účastníci londýnského vyvrcholení sezony ATP dnes ve svém posledním společném utkání podlehli 3:6, 3:6 indicko-běloruské dvojici Mahéš Bhúpathí, Max Mirnyj.
František Čermák a Michal Mertiňák

Na Turnaji mistrů tak bude mít český tenis dva zástupce - v singlu debutanta Tomáše Berdycha a počtvrté za sebou deblistu Lukáše Dlouhého, pro nějž bude londýnské představení derniérou partnerství s Indem Leandrem Paesem.

Čermák s Mertiňákem vstupovali do pařížského turnaje jako dvanáctý pár pořadí a do Londýna by se kvalifikovali, pokud by v hale Bercy triumfovali. Po nepříliš vydařené sezoně se jejich cesty rozejdou - zkušený Čech bude hrát s Němcem Christopherem Kasem, Mertiňák se domluvil s bývalou deblovou jedničkou Markem Knowlesem z Baham.

Bhúpathí s Mirným ve finále narazí na vítěze zápasu bratří Bryanových s dvojicí Knowles-Ram. Indicko-běloruská dvojice se pokusí prolomit finálové prokletí. Letos totiž ve všech čtyřech finálových zápasech prohrála - naposled minulý týden ve Valencii. Pokud se jim to podaří, bude to jejich první společný turnajový triumf od května 2004.

- ATP 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur) -
sobotní výsledek (13. 11. 2010)

Čtyřhra - semifinále:

Bhúpathí, Mirnyj (6-Indie/Běl.) - Čermák, Mertiňák (ČR/SR) 6:3, 6:3.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist