Černý den favoritek: V Dubaji dohrála Wozniacká i Kuzněcovová

17. 2. 2010, 11:02
Aktuality 10
Turnaj v Dubaji dospěl teprve do čtvrtfinále a jeho dvě největší favoritky už jsou mimo hru o titul. Nejvýše nasazená Caroline Wozniacká dnes v osmifinále nestačila na Izraelku Shahar Peerovou a Světlana Kuzněcovová podlehla ve více než tříhodinové bitvě krajance Kulikovové.
Caroline Wozniacká

Izraelská tenistka Shahar Peerová má v Dubaji zvýšenou motivaci. Kvůli své národnosti totiž loni nedostala od úřadů ve Spojených arabských emirátech víza a podniku s dotací dva miliony dolarů se nemohla zúčastnit. Pořadatelé v Dubaji pak za diskriminační chování úřadů dostali pokutu 300.000 dolarů, jež byla podle WTA nejvyšší v historii.

Pří svém premiérovém startu v Dubaji se Peerová nezastavila ani v osmifinále, kde ji čekala turnajová jednička Caroline Wozniacká. Ta, přestože byla v utkání favoritkou, po celý zápas marně hledala zbraň proti hře dvaadvacetileté Izraelky.

V úvodním setu dokonce ani jednou nevyhrála vlastní podání, oba gamy získala při servisu své soupeřky. Podobná podívaná se divákům v Dubaji naskytla i ve druhém setu, v němž se Wozniacká při svém podání znovu trápila. Sama dokázala na brejky Peerové reagovat, ovšem za stavu 5-6 nevyužila celkově devátý brejkbol v utkání a za hodinu a 36 minut prohrála 2-6 5-7.

"(Peerová) dneska hrála dobře, moc dobře," řekla po utkání turnajová jednička. "Měnila rytmus a chodila do kurtu a útočila. Měla jsem šance, hlavně ve druhém setu, ale nevyužila jsem je."

Třetí hráčce světa, které musela brejkboly své soupeřky odvracet při každém svém podání, se úvod sezony příliš nevyvedl. Na turnaji v Sydney i při Australian Open skončila na raketě Číňanky Li Na. Peerovou přitom v Melbourne hladce ve 3. kole porazila, když Izraelce povolila pouze čtyři gamy.

Nejvýše nasazenou tenistkou tak v Dubaji zůstala Světlana Kuzněcovová, i ta se ale pár hodin nato z turnaje poroučela, když nestačila na svou krajanku Reginu Kulikovovou.

Ruská kvalifikantka už na dvoumilionovém turnaji dokázala vyřadit Allu Kudrjavcevovou a Marii Kirilenkovou a ani před třetí krajankou neměla respekt. V úvodním setu se rychle ujala vedení 4-1, a přestože sadu ještě prohrála, Kuzněcovová svou psychickou výhodu nevyužila. I ve druhém setu jí Kulikovová rychle utekla a i když náskok ztratila, v tie-breaku prokázala lepší nervy.

A nebylo to naposledy. V rozhodujícím setu vedla favorizovaná Kuzněcovová 4-2 a po třech hodinách tak byla blízko k postupu. Kulikovová ale znovu zabrala, krajance sebrala podání, za stavu 4-4 ji brejkla znovu a zápas už doservírovala do vítězného konce.

Dnešní kolo bylo poslední také pro turnajovou desítku Flavii Pennettaovou. Italka se v souboji se sedmou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou sice rychle ujala vedení 2-0, ale od té doby už vládla na kurtu její soupeřka. Pennettaová, která se během zápasu nechala ošetřovat, viditelně nebyla ve své kůži; od svého vedení už uhrála jen jeden game a za rovnou hodinu Radwaňské podlehla 3-6 0-6.

Nejvýše nasazenou v soutěži zůstala trojka Venus Williamsová. Američanka ale měla v úvodu zápasu s Olgou Govorcovovou problémy. Běloruska vedla v prvním setu 4-1 a podávala, nicméně v dalším průběhu uhrála už jen jednu hru a další překvapení tak nezařídila. 

Venus se ve čtvrtek utká s přemožitelkou Slovenky Hantuchové Anastasií Pavljučenkovovou, se kterou loni na podzim dvakrát prohrála. Před rokem v Dubaji ovšem Rusku deklasovala 6-1 6-0.

Poslední čtvrtfinalistkou dvoumilionového turnaje v Dubaji se stala Věra Zvonarevová. Ruská tenistka porazila Jelenu Jankovičovou ze Srbska 6-3 6-2 a o postup mezi čtyřku nejlepších si zahraje s Azarenkovou.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Peerová (Izr.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:2, 7:5, Kulikovová (Rus.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 5:7, 7:6(2), 6:4, V. Williamsová (3-USA) - Govorcovová (Běl.) 7:5, 6:0,  Azarenková (4-Běl.) - Groenefeldová (Něm) 6:1, 4:6, 6:3,  Zvonarevová (12-Rus.) - Jankovičová (6-Srb.) 6:3, 6:2, A. Radwaňská (7-Pol.) - Pennettaová (10-It.) 6:3, 6:0, Li (Čína) - Bartoliová (11-Fr.) 3:6, 7:5, 6:0, Pavljučenkovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6:3, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
na druhém místě nevydrží.

Tahle podivná hláška z jednoho pondělního článku tedy platit určitě nebude. Dináru mohly v žebříčku po Dubaji přeskočit jen dvě tenistky (Kuzna, Wozňaki), za podmínky postupu do finále, resp. turnajové výhry - což moc pravděpodobné nebylo.
Reagovat
skott
Tak se ted divam na schedule zitrejsich utkani a nemuzu verit, ze Peer znova dali na kurt c.1.To uz vazne nema se sportem nic spolecnyho takovy turnaj poradat v zemi, kde vsichni nemaji stejna prava.Shahar sice nemuzu ani citit, ale WTA je plna pokrytcu, ktera si pro par petrodolaru necha vrtat koleno.Zadna zmena proti lonsku, jen naoko vsechno v poradku.Jsem zvedavej, co budou delat, kdyz postoupi do finale.Asi taky zadny prenos nebude, jen aby sejkove dal calovali..:/
Reagovat
smazaný uživatel
Shahar sice nemuzu ani citit :-D
Reagovat
skott
Regi dokonce v rozhodujicim setu prohravala 1-4, kdyz sla na servis, ale otocila to uzasne.Zadna nahoda, co jsem videl od druheho setu a specialne tie-breaku, tak byla lepsi hrackou.Sveta mela predevsim problem udrzet na uzde jeji forehand, navic se Regi muze spolehnout na mocnej servis, ktery se da jen tezko prolomit (v TB snad nenabidla ani jeden mini-break).Agnieszka uz asi bude nad jeji sily, ale presne takove velke vitezstvi potrebovala, kdyz ji vydrzi konecne zdravi, tak na konci roku musi byt minimalne v padesatce.
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacka je furt hrozne vysoko v rebricku ale herne je na hranici top 10 a to tiez len na turnajoch kedy sa jej dari. Aspon ze teraz vypadla a neziska body
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš ale ubožák. Když je herně na hranici Top 10, proč všechny ty tenistky ji pořád nemůžou v žebříčku předstihnout? Nenapadlo tě, že ty ostatní jsou ještě ve větším srabu? Jednou favoritka vyhraje, podruhé prohraje a tak to jde pořád dokola. Žádná dominace úzké špičky se v posledních letech nekoná.
A ani Serena není jiná, jen má fantastickou úspěšnost na grandslamech. Na normálních turnajích podělá co se dá. Kdy naposled něco vyhrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc prohrát s vracející se Peer není až tak velká ostuda. Přece se nedalo čekat, že se už bude pořád jenom motat kolem čtyřicítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu Wozniackou nechápu, je to sice ještě strašně mladá hráčka, ale i tak, jednou vyhraje, jednou prohraje...nevím, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nedopadla jak Ivanovic a potom ještě jak Vaidišová!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
tak ona vyhrava a prohrava hlavne v zavislosti na spouperkach podle toho jestli se jim dar ci nikoliv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist