Černý den favoritů: V Casablance postoupil jediný z nasazených

6. 4. 2011, 21:51
Aktuality 1
Trojice nasazených tenistů dnes opustila turnaj v marocké Casablance. Do dalšího kola neprošel druhý hráč v pavouku Marcos Baghdatis, který prohrál s ruským kvalifikantem Kuzněcovem. Spolu s ním skončili také Kazach Golubjov a Francouz Jeremy Chardy.
Marcos Baghdatis

Pro Kypřana Marcose Baghdatise byl duel s Andrejem Kuzněcovem z Ruska prvním na antuce v této sezoně. Nerozehranost byla na finalistovi Australian Open z roku 2006 znát celý první set, v němž uhrál při podání svého soupeře pouhých pět míčů, zatímco sám jednou přišel o podání.

Do hry se Baghdatis dostal až v polovině druhé sady, kdy konečně ruskému hráči sebral podání a ujal se vedení. S menšími problémy dokázal srovnat na 1:1, v rozhodujícím setu se mu ale nedařilo vlastní servis udržet. Kuzněcov mu ho prorazil celkem třikrát a po dvou hodinách zvítězil 6-4 4-6 6-4.

V té době už byli venku ze hry o titul i Andrej Golubjov a Jeremy Chardy.

Čtvrtý nasazený Golubjov nastoupil ke svému prvnímu utkání na turnaji proti Španělovi Pere Ribovi, kterému v úvodním setu nadělil 'kanára'. Ve druhé sadě se karta obrátila, Riba ho vyhrál 6-1 a vynutil si rozhodující set, v jehož závěru rozhodl o svém vítězství 0-6 6-1 a 7-5.

Také Francouz Chardy se musel sklonit před soupeřem ze Španělska, ven z turnaje ho poslal Pablo Andujar. S ním šestý nasazený hráč odehrál vyrovnaný první set, v němž si oba soupeři dvakrát sebrali podání. Vyrovnaný byl i tie-break, který rozhodla Chardyho chyba na síti. Ve druhé sadě už Andujar nemusel odvracet žádný brejkbol a za hodinu a půl zvítězil 7-6 6-1.

Výsledky - Casablanca (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Kuzněcov (Rus.) - Baghdatis (2-Kypr) 6:4, 4:6, 6:4, Riba (Šp.) - Golubjov (4-Kaz.) 0:6, 6:1, 7:5, Andujar (Šp.) - Chardy (6-Fr.) 7:6 (8:6), 6:1, Hanescu (8-Rum.) - Berrer (Něm.) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Soares/Hanley (2-Braz./Austr.) - Friedl/Wassen (ČR/Niz.) 6:4, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist