Češi i přes prohru dál vládnou žebříčku Davis Cupu, při losu budou nasazení

15. 9. 2014, 18:13
Aktuality 25
Čeští tenisté sice o víkendu vypadli v daviscupovém semifinále ve Francii, přesto dál suverénně vedou žebříček slavné soutěže. Při čtvrtečním losování příštího ročníku budou třetí nasazení, neboť podle pravidel soutěže budou na prvních dvou místech nasazeni finalisté aktuálního ročníku, tedy Francie a Švýcarsko.
Davis Cup

Stále ještě úřadující dvojnásobní šampioni Češi mají v čele žebříčku 40.375 bodů, což je více než dvakrát víc než druhá Francie (16.725). Přemožitelé týmu kapitána Jaroslava Navrátila se posunuli díky postupu do finále o tři příčky, totéž se podařilo druhému finalistovi Švýcarsku, jež je čtvrté. Na třetím místě je loňský poražený finalista Srbsko.

Díky své pozici nasazeného týmu při čtvrtečním losování mají Češi jistotu, že se příští rok v prvním kole neutkají s Francií, Švýcarskem, Srbskem, Argentinou, Itálií, USA ani s Kanadou.

Soupeř Čechů vzejde z osmičky týmů, z nichž pět by přivítali doma (Austrálii, Belgii, Chorvatsko, Japonsko, Kazachstán) a na půdu tří by cestovali (Brazílie, Německo, Velká Británie). "Nejhorší by bylo jet někam daleko na antuku. Nemyslím si, že budeme mít štěstí a hrát doma. Je tam plno týmů, s kterýma jsme nehráli, nejlepší by bylo hrát doma s kýmkoli," uvedl po porážce 1:4 na zápasy v Paříži Navrátil.

Los nového ročníku Davis Cupu se koná ve čtvrtek v 17:00 SELČ v Dubaji.

Žebříček Davis Cupu k 15. září (v závorce předchozí umístění):
1. (1.) ČR 40.375 bodů
2. (5.) Francie 16.725
3. (2.) Srbsko 16.125
4. (7.) Švýcarsko 14.612,50
5. (3.) Španělsko 14.125
6. (4.) Argentina 12.406,25, 7. (6.) Itálie 9146,88, 8. (9.) USA 6931,25, 9. (8.) Kanada 6728,13, 10. (10.) Kazachstán 4653,13.

 

Nasazení pro losování 1. kola Světové skupiny 2015:
1. Francie
2. Švýcarsko
3. ČR
4. Srbsko
5. Argentina
6. Itálie
7. USA
8. Kanada
Nenasazené týmy: Austrálie, Belgie, Brazílie, Chorvatsko, Německo, Británie, Japonsko, Kazachstán
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
tommr
jediný schůdný soupeři jsou pro nás Belgie a Kazachstán, který bychom mohli doma porazit i při absenci Tomáše a Radka ...
Na všechny ostatní týmy by byla potřeba výpomoc Tomáše a Radka a to v jejich dobrý formě což bude hlavně u Radka stále větší problém ...
Reagovat
Davor1
Brazília je ešte schodnejšia ako Kazachstan a Belgicko podľa mňa, ak by sa hralo v Česku na harde tak stači aj Veselý s Rosolom a nemajú šancu, a favotitom by ste boli aj vonku na antuke, hoci tam by to bolo ťažšie...
Reagovat
tommr
s Brazílií ale můžeme hrát jenom venku a když vidím jak tam dopadli Španělé ...
Reagovat
smazaný uživatel
No co když sestoupíme tak sestoupíme hold to bude na 2-3 roky menší útlum i když si myslím že nesestoupíme protože Tomáš by mohl alespon ty první kola zahrát a Radek možná také. Ale co jsme dvojnásobní DC vítězové to nám nikdy nevezme ani když sestoupíme až do pr., až vyroste Veselý a při nějakém zázraku se zlepší Rosol tak by to tak špatné být nemuselo. Tak hold budeme pár let fandit hlavně Fed Cupu a zbírat úspěchy tam protože Petra FC hrát bude a hlavně tam skoro vůbec neprohrává navíc je mladá takže těch 7-8 let bude ještě hrát to samé Lucka ta je ještě vcelku mladá může se zvednout a ani uní nehrozí že by odmítla neprezentovat. A potom je nahradí Siniaková, Allertová, Smitková, Bouzková a možná někdo další. Karolína i Krystína už klidně reprezentovat budou
Reagovat
blixa
Nejsem sice "grammar nazi" ale ta "Krystína", to fakt bolí oči, au au ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Kristýna jak píšu rychle tak dělam chyby
Reagovat
taffer
Mě zase vadí to "hold". Vzdávat někomu hold (zejm. ve středověku) je přece něco úplně jiného. Tady má být "holt" z německého "halt". Tohle je nešvar na iternetu dnes a denně, tady jsem reagoval jen proto, že gramatiku nade mnou někdo nakousl.
Reagovat
smazaný uživatel
píše se: Mně zase vadí to....
Reagovat
darek.vrana
Jo, "hold" je hrozný nešvar. Bojím se, že to jednoho dne napíšu taky, jak to pořád všude čtu.
Reagovat
Fandina
hold je holt nešvar, co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
Davor1
Rosol sa už veľmi nezlepší, má 29 a hrá svoje maximum čo vie, musíte sa spoliehať, že sa poriadne zlepšia mladí ako Pavlásek...
Reagovat
Frick
Bohužel, správě je to: "zlepší mladý Pavlásek"

Kdo je za nim? Z ročníků 1995 - 1998?
Reagovat
Davor1
to je pravda no, ale kým skončí Rosol tak snáď niekto nádejný vyskočí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel ani v juniorské soutěži není nikdo výrazný.

Za pár let budeme rádi, když budeme mít 2 hráče ve stovce..
Reagovat
Jan
Teď jich tam o tolik víc nemáme :)
Reagovat
tommr
jj ve FC nám ústup ze slávy kvůli nedostatku špičkovejch hráček v dohledný době opravdu nehrozí ... :)
Jako problém tam ale vidím snahy změnit formát FC, který se mi jeví jako zcestný a velmi nebezpečný ... :(
Reagovat
Jan
Jak chtějí změnit formát FC ?
Reagovat
blixa
Udělat takovej turnaj družstev v jednom termínu.
Reagovat
Jan
To už tady bylo ne ? V 70 nebo 80 letech ?
Reagovat
slacker
To uz tu davno je. Na co zavadet dalsi Svetovy pohar drustev.
Reagovat
Jan
Tak chytnout Chorvatsko s Čiličem nebo Japonsko s Nišikorim, nakonec i Británii s Murrayem či Německo, podle složení jeho týmu, bez Berdycha byť se Štěpánkem, to by byla docela vstupenka do II světové skupiny.
Reagovat
mkubis17
Ani Austrálie s Kyrgiosem by nebyla nějaká výhra..Belgie taky žádnej med kdybysme hráli bez Bedyče a Štěpce a pokud bude mít Goffin tuhle formu...Takže jedinej schůdnej soupeř je Kazachstán nebo Brazílie :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A kde jste všichni přišli na to, že Radek nebude hrát? Akorát to přivoláváte. Radek je vlastenec, což dokazuje tím svým tričkem. I kdy by hrál jenom jednu nedělní dvouhru a sobotní čtyřhru, tak by to mohlo stačit. Jinak je nejspíše jisté, že páteční dvouhry už budou hrát Jirka s Lukášem. Jinak věřím tomu, že pokud bychom hráli baráž se Španělskem, tak že by nás Tomáš podpořil. Radek může hrát čtyřhru v pohodě i ve 40 letech, pokud bude zdravý.

Bude jedině dobře, když Tomáš první kolo hrát nebude, aspoň si konečně zahraje Jirka s Lukášem a naberou patřičné zkušenosti.

Věřím tomu, že v březnu 2015, kdy se bude hrát první kolo bude Jirka cca na 40 místě v žebříčku ATP. Stejně tak Lukáš má na to, aby byl následující 3 roky kolem 30 místa. A za 3 roky ho nahradí třeba Adam Pavlásek. Vidím to velmi pozitivně. Budoucnost tam je!!! Jenom to chce věřit!!!
Reagovat
tommr
jenže to je právě kámen úrazu - pokud bude zdravý. V poslední době Radek zdravím zrovna neoplývá což tenhle víkend jasně ukázal a s každým dalším rokem to s ním bude horší a horší ...
Reagovat
Jan
Jedině dobře bez Tomáše v prvním kole, to je skoro cesta do II světové skupiny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist