Češi mohou v baráži Davis Cupu narazit na Rakousko s Thiemem

9. 4. 2018, 15:21
Aktuality 8
Čeští tenisté můžou hrát o návrat do Světové skupiny Davisova poháru například doma s Indií nebo jet k těžkému duelu do Rakouska, které může mít v sestavě Dominica Thiema. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila se soupeře dozví při úterním losu v Londýně (11:00 SELČ), pro který je díky patnáctému místu v daviscupovém žebříčku mezi nasazenými.
Davis Cup

Výhodu domácího prostředí a volby povrchu v ostravské hale by tenisté vedle Indie měli i s Nizozemci, Švédy a Uzbekistánem. Na půdu soupeře by cestovali do Rakouska a Maďarska a los by dějiště určil v případě Bosny a Kolumbie.

"Indie doma by určitě byla příjemným losem. I Uzbekistán je v domácím prostředí hratelný," uvažoval Navrátil po výhře ve 2. kole euroafrické zóny nad Izraelci 3-1 na antuce v Porubě.

"Na druhé straně bychom nechtěli jet do Kolumbie, kde se bude hrát pomalu ve třech nebo čtyřech tisících metrů nad mořem. Je to dálka. A nevíme, jak by to tam vypadalo," uvedl.

Nejtěžším soupeřem by nejspíše bylo Rakousko, pokud by mělo v sestavě aktuálně sedmého hráče světa Thiema. "To by bylo velice složité," přitakal Navrátil. Letos hrál Thiem Davisův pohár v 1. kole, víkendové boje vynechal.

Čeští tenisté spadli podruhé v historii do nižší výkonností skupiny soutěže loni po prohře v baráži s Nizozemskem. Kdyby tenisté nefigurovali při losu baráže mezi nasazenými, hrozil by jim mimo jiné střet s Argentinou, Austrálií, Švýcarskem nebo Srbskem.

Nasazené týmy: 1. Argentina, 2. Velká Británie, 3. Austrálie, 4. Švýcarsko, 5. Srbsko, 6. Kanada, 7. ČR, 8. Japonsko.

Nenasazené týmy: Bosna a Hercegovina, Indie, Nizozemsko, Kolumbie, Maďarsko, Rakousko Švédsko, Uzbekistán.

Baráž se uskuteční 14. až 16. září.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
ttopi
Problém je, že teď to všichni posuzujeme s tím, že se nám v posledních letech poměrně dost dařilo. Jenže teď tu nebude Berdych, ani Štěpánek. Je třeba brát v potaz, že za nás teď nehrají žádní světoví borci. Veselý, když se dobře vyspí, může porazit takřka kohokoliv, ale když se nevyspí, tak může s kýmkoliv prohrát.

Základ je hrát doma, to bychom měli zvládnout se všemi, ale určitě to nebude hračka.
Reagovat
PetaM
Jirka se dobře vyspí tak jednou za 5 let a pak porazí Djokovice. Jinak zřejmě spí na jehlách, místo v posteli s peřinami ...
Reagovat
Dobry-den
:D
Reagovat
historik
To švédsko by se dalo, zas tak silní nejsou a vyhnuli bychom se složitému cestování třeba do Kolumbie nebo kdovíjakým podmínkám někde v Uzbekistánu. Nevím s Indií by se asi hrálo doma, ale tenhle tým stejně jako třeba Bosna nebo Maďarsko tak úplně na papíře nevypadá, ale mají tam docela slušné hráče. a zvlášť při současné (ne)formě a žebříčkovému postavení českých hráčů.
Reagovat
Fandina
Hlavně ne Rakousko, to bych si opravdu nepřála.
Reagovat
adalv87
Rakousko má jen Thiema,tod vše
Reagovat
Fandina
To ano, ale obávám se, že naši kluci ho neporazí a kdyby nevyšel debl, tak je hotovo.
Reagovat
Fandina
Ale Maďarsko doma je také těžké. Doufám, že Veselka to pojme odpovědně a nebude mít nervy, pak věřím, že by to kluci mohli dát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist