Češi mohou začít nový ročník Davis Cupu v Austrálii, Španělsku či USA

19. 9. 2016, 21:44
Aktuality 4
Čeští tenisté budou při čtvrtečním losování Světové skupiny Davis Cupu 2017 čtvrtí nasazení. Jejich soupeř pro první kolo vzejde z osmičky Austrálie, Kanada, Německo, Itálie, Japonsko, Rusko, Španělsko a USA.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila si tak 3. a 5. února například mohou zopakovat utkání s Německem, které letos v Hannoveru porazili 3-2. Následně Češi ve čtvrtfinále už bez dlouholeté jedničky Tomáš Berdycha prohráli v Třinci 1-3 s Francií.

Vedle Německa by se příští rok Češi v rámci střídání pořadatelství utkali na domácí půdě ještě s Japonskem a Ruskem. Při prvním střetnutí o hostiteli rozhoduje los, jenž v případě duelu s Kanadou před loňským losováním určil za domácí také Čechy. Naopak jistotu venkovního duelu bude Navrátilův tým mít v případě Austrálie, Itálie, Španělska a USA.

Nový ročník Davis Cupu se v Londýně losuje ve čtvrtek ve 14:00. Dalšími nasazenými celky jsou letošní finalisté Argentina a Chorvatsko, loňští šampioni Britové, Švýcarsko, Francie, Belgie a Srbsko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
z tý osmičky možnejch soupeřů se vybírá opravdu jen těžko a už ted se dá říct, že pokud zase nebude hrát Tomáš Berdych tak nás skoro jistě čeká baráž ...
Jinak jsem úplně nepochopil jak je to s tou Kanadou? Platí to lonský losování i pro letošek nebo by se v případě zápasu s Kanadou letos losovalo o hostiteli znovu?
Reagovat
smazaný uživatel
25% šance ,že chytnou USA či Španěly.To by byl pech. I Austrálii bych v 1.kole bral,protože před tím tam všichni budou pobývat a nemusí letět na otočku. Příjemné by bylo Japonsko doma.
Reagovat
turista
Těžko vybírat. Japonsko je dnes už těžký soupeř pro kohokoliv.
Reagovat
FulnekUltras
těch chyb dozadu bylo ve dvou zápasech strašidelně moc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist