Češi si po roce zahrají Světový pohár

25. 3. 2010, 16:56
Aktuality 1
Čeští tenisté se po roční pauze znovu představí na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu. Národní barvy budou hájit oba nejlepší hráči současnosti Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, pro které to bude zároveň příprava na červencový souboj s Chile ve čtvrtfinále Davis Cupu.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Dvacátý hráč světa Berdych ve spolupráci se Štěpánkem (18. ve světovém žebříčku) v minulém roce dotáhli českou reprezentaci do finále Davis Cupu a nyní si spolu poprvé zahrají i na týmovém mistrovství světa. To se uskuteční od 16. do 22. května.

Zatímco Štěpánek turnaj družstev na antuce v Düsseldorfu v posledních letech vynechával, pro Berdycha půjde již o čtvrtou účast během posledních pěti let. V roce 2007 dokonce s Martinem Dammem a Janem Hájkem postoupil do finále, v němž Češi podlehli Argentině.

Také Štěpánek má na kontě finálovou účast, ovšem již z roku 2003. V Düsseldorfu se představil i o rok později, od té doby však chyběl.

Pro české tenisty půjde také o dobrou přípravu na daviscupový souboj s Chile, který se v červenci v Jižní Americe odehraje rovněž na antuce.

Vedle Čechů se SP zúčastní také domácí Německo, které bude spoléhat na Philippa Kohlschreibera a Andrease Becka. Američany budou zastupovat Sam Querrey, John Isner a specialisté na čtyřhru dvojčata Bob a Mike Bryanovi.

Dalších pět účastníků bude oznámeno v příštích dnech a následně rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, jejichž vítězové se utkají ve finále.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen do toho kluci:) Přesně tak,chválím za to, se co nejlépe připravit na Chilany:) Dobrá myšlenka! Hodně štěstí:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist