Češi v akci, sobota 24. 2. Berdych v Marseille končí v semifinále. Martincová a Bouzková v Acapulku v kvalifikaci postupují

24. 2. 2018, 00:01
Aktuality 73
Tomáš Berdych si na halové akci ATP v Marseille finále nezahraje. Dlouhodobě nejlepší český tenista jasně nestačil na ruského mladíka Chačanova. V kvalifikaci turnaje WTA v Acapulku v prvním kole uspěly Tereza Martincová a Marie Bouzková. Do finále na podniku ITF 25k v Altenkirchenu po skreči soupeřky postoupila Karolína Muchová. Další Češi hráli na menších turnajích ITF a Futures.
Výsledky českých tenistů a tenistek (sobota, 24. února 2018)
ATP 250 MARSEILLE (Francie), 718.810 eur, tv. povrch (hala)
• Dvouhra - semifinále •
Chačanov (9-Rus.) - Berdych (4-ČR) 6-3 6-2
WTA INTERNATIONAL ACAPULKO (Mexiko), 226.750 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Martincová (6-ČR) - Badosaová (Šp.) 6-4 6-4
Bouzková (11-ČR) - Sánchezová (Mex.) 6-1 6-2
WTA 125k INDIAN WELLS (USA), 140.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
C. Liuová (USA) - Krejčíková (4-ČR) 6-4 6-3
ITF 25k ALTENKIRCHEN (Německo), 25.000 dolarů, koberec (hala)
• Dvouhra - semifinále •
Muchová (ČR) - Zaněvská (3-Belg.) 3-1 / skreč Z.
ITF 25k RANCHO SANTA FE (USA), 25.000 dolarů, tv. povrch
• Čtyřhra - finále •
Christianová/Santamariaová (1-USA) - Hrdinová/Townsendová (ČR/USA) 6-7(6) 6-1 10-6
ITF 15k SOLARINO (Itálie), 15.000 dolarů, koberec
• Dvouhra - semifinále •
Kilnarová (2-ČR) - Piraženková (3-Běl.) 7-5 2-6 7-6(7)
• Dvouhra - finále •
Krajiceková (Niz.) - Kilnarová (2-ČR) 6-3 6-2
ITF 15k ŠARM AŠ-ŠAJCH (Egypt), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Ševčíková (ČR) - Pattaciniová (It.) 6-4 6-3
FUTURES ŠARM AŠ-ŠAJCH (Egypt), 15.000 dolarů, tv. povrch
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Ricci (ČR) - du Preez (JAR) 5-7 6-4 6-1
Britez (Par.) - Podsedník (ČR) 5-7 6-4 6-1
Seifert (Něm.) - Hájek (10-ČR) 6-1 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

73
Přidat komentář
Frick
Tak nakonec jsme nejvíc to odláklý kanadský semifinále odnesli my.

Na druhou stranu - nebyl to prostě dobrej turnaj. Ta útočná impotence byla hrozná a bez gólů se prostě nevyhrává. A už vůbec ne ve chvíli, kdy tam v obraně necháme tu a tam otevřený okénko, který soupeř využije.

I když to ta úspěšná penaltová loterie zakryla, tak se to ukázalo už ve ČF. Abychom museli za postup přes americký "dream-team" složený ze studentů a vysloužilců z Evropy vděčit nebetyčné klice, už to prostě bylo špatné. Asi i za toto (+ tu Koreu) nás hokejový bůh potrestal těžkým soupeřem v boji o bronz.
Reagovat
FulnekUltras
přehnaně individualistický kapitalismus se už v našem sportu začíná naplno projevovat - a kolektivní sporty to odnášejí fest
Reagovat
George_Renel
Jdi politrukovat jinam.
Reagovat
FulnekUltras
jako kdyby to nebyla pravda - současně klobouk dolů před takovými individualitami, jako Petra, STR, Karolína Erbanová apod. Ovšem fotbal, hokej, dokonce i ženský basket jsou evidentně do prdele
Reagovat
smazaný uživatel
V ženském basketu je to 14 dní, co holky v kvalifikaci porazily třetí nejlepší tým Evropy...
Reagovat
FulnekUltras
počkáme na LOH, MS nebo aspoň ME
Reagovat
George_Renel
Pravda je to, že politrukuješ, což znamená, že na 2. pokus jsem tvou původní profesi odhalil, i když jsem daleko nebyl ani napoprvé.
Reagovat
blixa
Takovej stalinista mohl dělat jen dvě věci, buď důstojníka STB, nebo politruka. Na STB asi neměl kvalifikaci.
Reagovat
Frick
Při vší úctě k našim holkám, co poběží zítra 30 km klasicky, lze zřejmě náš letošní medailový účet považovat za uzavřený. Od Ria do něj přibyly nejen jména tří nových medailistů z Korei (jakkliv mne strašně mrzí, že těch jmen nemůže být mnohonásobně více), ale i jména tří olympioniků, kteří se svého prvního (a u dvou z nich určitě i jedinného) cenného kovu dočkali dodatečně z důvodu dopingového prohřešku jejich přemožitelů. Všichni sportovci, u nichž byla medailová bilance ovlivněna dopingem přemožitelů jsou označeny hvězdičkou. Velkým písmem jsou označeni ti, jejichž medialová bilance se změnila od konce her v Riu. Na závěr ještě jedno znaménko, to nejsmutnější. Bohužel, jedna ze sporotovkyň, která vybojovala pro samostanou ČR dvě medaile, již není mezi námi. :*-(

Celkově bychom tedy měli být na čísle 111. Tolik sportovců vybojovalo pro ČR alespoň jednu medaili. Z toho 8x to byl sportovní pár, 6x čtveřice a 2x kolektiv míčových her.

Celkový medailový účet je potom 24-28-36 = 88. Pokud bude Tokyo mimořádně úspěšné, lze pomýšlet již tam i na jubilejní 100. medaili.
Reagovat
Frick
1) MARINA SÁBLÍKOVÁ (3-2-1)
2) Barbora Špotáková (2-0-1)
3) Jan Železný, Martin Doktor, Štepánka Hilgertová, ESTER LEDECKÁ (2-0-0)
7) Kateřina Neumannová* (1-4-1)
8) Kateřina Emmons (1-1-1)
9) Roman Šebrle, Jaroslav Kulhavý (1-1-0)
11) Milan Hnilička, Dominik Hašek, Jaroslav Špaček, Milan Hejduk, Jaromír Jágr, Robert Lang, Martin Ručinský, Martin Straka, EVA SAMKOVÁ (1-0-1)
20) Roman Čechmánek, Petr Svoboda, Roman Hamrlík, František Kučera, Libor Procházka, Robert Šmehlík, Jiří Šlégr, Vladimír Růžička, Jiří Dopita, Josef Beránek, David Moravec, Robert Reichel, Pavel Patera, Martin Procházka, Jan Čaloun, Aleš Valenta, David Kostelecký, David Svoboda, Miroslava Knapková-Topinková, Lukáš Krpálek (1-0-0)
40) Ondřej Synek, Ondřej Moravec, GABRIELA KOUKALOVÁ* (0-2-1)
43) Lukáš Bauer, Josef Dostál, VERONIKA VÍTKOVÁ* (0-1-2)
46) Jana Novotná+, Ondřej Štěpánek, Jaroslav Volf, Lucie Hradecká, Jaroslav Soukup (0-1-1)
51) Lukáš Pollert, Helena Suková, Miroslav Šimek, Jiří Rohan, Petr Málek, Rudolf Kraj, Lenka Hyková, Lenka Šmídová, David Kopřiva, Jakub Hanák, Tomáš Karas, David Jirka, Vavřinec Hradilek, Andrea Hlaváčková, MICHAL KRČMÁŘ (0-1-0)
66) Daniel Havel, Lukáš Trefil, Jan Štěrba (0-0-2)
69) Šárka Kašpárková, Tomáš Dvořák, Miroslav Januš, Martin Tenk, Marek Jiras, Tomáš Máder, Jan Řehula, Věra Cechlová*, Jaroslav Bába, Libor Capalini, Tomáš Vokoun, Dušan Salfický, Filip Kuba, František Kaberle, Pavel Kubina, Marek Malík, Marek Židlický, Tomáš Kaberle, Jan Bulis, Petr Čajánek, Martin Erat, Patrik Eliáš, Aleš Hemský, Aleš Kotalík, Rostislav Olesz, Václav Prospal, David Výborný, MAREK ŠVEC*, Šárka Strachová, Martin Jakš, Martin Koukal, Jiří Magál, Adéla Sýkorová-Burns, Vítězslav Veselý*, Zuzana Hejnová, EVA PUSKARČÍKOVÁ*, JITKA LANDOVÁ*, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Radek Štěpánek, Petra Kvitová, Jiří Prskavec, KAROLÍNA ERBANOVÁ (0-0-1)

CELKEM 111
Reagovat
Tornes
Nevím jak zbytek, ale Jan Železný má 3 zlata (92, 96, 00) a 1 stříbro (88), nikoli pouze 2 zlata. Takže si raději zkontroluj i ostatní data, jestli sedí.
Reagovat
Dobry-den
Medailisté z OH po roce 1993...
Reagovat
Frick
Zanevská ji skrečla, je ve finále. V ní bude hrát s kvalifikatkou Darotvou, která ale smetla Paquetovou 6:0 6:3, takže asi moc lehké to mít nebude.
Reagovat
Vaslab
Dartová navíc loni Karolínu smázla na trávě v Surbitonu 6:0 6:2. Lehký zápas to určitě nebude.
Reagovat
Jabadu
Tak jsem se chvilku díval na "kvedlanou" a přesně podle předpokladů - erteple.
Reagovat
Jabadu
Ještě jsem si vzpomněl na Pohlreichovu hlášku (šlo o nějaké jídlo), která se ale dá použít na mnoho českých kolektivních sportů (při absenci vrcholových středisek):

"V podstatě je to hromada děr a okolo je troška vzduchu".
Reagovat
misa
Pustil jsem si posledních pár minut hokeje a byly to moje jediné chvíle strávené u přenosů z letošních ZOH :-)) Stačí mi ta zima venku a kromě tenisu už stejně roky žádný jiný sport nesleduju.
Reagovat
FulnekUltras
Nejmíň po posledních dvou velešpílech našich kvedlačů se už snad nikdo nemůže divit, že jsem od nich dávno přešel k Petře... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je docela vtipný, jak podle mnohých jsou letošní OH jenom vylepšený EHT, ale tři týmy ze čtyř končí bez medaile. Šance na medaili byla obrovská, bohužel jsme ji promarnili (to si Švédové a Finové asi říkají taky)... A úplně nejvíc je mi líto fanoušků, co upřímně fandí českému hokeji za každé situace. Teď abychom zase minimálně do letošního MS poslouchali, jak na to nemáme a jak všechno stojí za ho...
Reagovat
Ondra979
tyto OH jsou proti MS celkem sranda turnaj..viz treba lonske finale - naslapani Svedove proti velmi silne Kanada. Takze sance to urcite byla, ale nasemu hokeji to nijak nepomuze, ani kdyby to treti misto nejak urvali. Za spickou zaostavame a neni nahoda, ze ty medaile ted nevozime a nejspis v nejblizsich letech vozit nebudem, i kdyz nejaky bronzovy ulet se asi vyloucit neda..
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče MS, tak záleží na sestavách. Mně ale přijde, že nám hodně posil z NHL nikdy moc nepomohlo (kromě roku 2005, kdy byla stávka)... Je jasný, že třeba Kanada bude silnější než na OH (byť si nemyslím, že teď byla slabá, protože hráče z KHL měla kvalitní - na rozdíl od USA, který tam tolik hráčů nemají), proto lituju, že jsme to dneska nedali. Ale klidně to na tom MS může vyjít. Pořád tam není tolik týmů, co jsou lepší než my a furt patříme mezi kandidáty na medaili. Za posledních 5 let jsme hráli na velkých akcích třikrát semifinále, to přece vůbec není špatný. Jenom v těch zápasech o medaile to vypadá, jako by už hráči měli v hlavách nějakej blok, že to minule nevyšlo... Ale nejsme první ani poslední, kdo dlouho čekal na medaili, to už se stalo i lepším týmům. Třeba Rusové byli v letech 1994-2001 na MS bez medaile...
Reagovat
Ondra979
no myslim ze to vidis ruzovejsi nez je, tohle byla opravdu velka sance. Na MS jsme sice hrali 2x SF, ale byli jsme uplne marni. MS bude mit urcite lepsi uroven - na Kanadu, Svedy a Rusy mit nebudeme. A Finove a USA budou taky silnejsi. Muselo by se nejak zazracne podarit poskladat muzstvo tak, aby posily z NHL, pokud budou, odvadely vykony jako v te NHL, a to se nam uz dlouho nedari, a pak vyjimecne zachytat nusi brankar, pak mozna, ale moc tomu nedavam.
Reagovat
FulnekUltras
na zlato ze ZOH čekají dokonce 30 let - snad to zítra vyjde
Reagovat
Jabadu
"Ahoj holky. Co se tady dneska hraje?"
"Wimbledon."
"Můžu si to zkusit?"
"Ty ne, Ester!"
Reagovat
Nancy_z
:-)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5614--ledecka-prepsala-olympijske-dejiny-paradni-vykon-napsala-safarova
Reagovat
Mayo
Vostuda, že snoubordistka ponížila lyziarky :D Každopádne teraz pridala zlato aj vo "svojom športe. Fenomenka svojej doby ako inak Češi mali vždy veľkých športovcov.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná ostuda pro lyžařky to není, prostě jí to ten den vyšlo. Ostatní nezajely úplně ideálně a Ester toho využila. Svoje určitě udělaly i výborně připravené lyže po Mikaele Shiffrin... Do té doby bylo nejlepším umístěním Ester ve SP 7. místo ze sjezdu v Lake Louise, v super-G byla nejlíp asi 19. Je to prostě náhoda, že to vyšlo zrovna na olympiádě. Mohlo jí to vyjít kdekoliv jinde a vyhrát závod SP by byla taky pecka, ale určitě ne taková jako na olympiádě. To už je kouzlo okamžiku, že to Ester takhle načasovala... :D
Reagovat
George_Renel
Ale ona nezajela také úplně ideálně....
Reagovat
Pe3k
Chyb tam bylo...,ale stačilo to, na zlato :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ester sice taky udělala chyby, ale nestály ji tolik času jako třeba Lindsey nebo Goggiu...
Reagovat
George_Renel
Vůbec nechápu co tím chceš říci, nedává to žádnou logiku. Prostě zajela nejlépe a nebyly tam jen ty dvě jmenované TOP specialistky.
(A to podle expertky Hrstkové dělala chybu za chybou, zatímce dle jejího a Vichnarova komentáře udělala Lindsey vlastně jen jednu .-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je rozdíl udělat tři chyby, co tě stojí v součtu třeba 15 setin oproti jedné, která tě stojí půl vteřiny...
Reagovat
George_Renel
Ale opravdu stále nechápu co tím chceš dokázat? Odělaly chyby, zajely pomaleji. Ale já to cítím, jak bys chtěl to zlato Ester nějak zlehčit. Přitom měly všechny stejné podmínky, ty s nízkými startovními čísly i lepší v neporušené trati i v materiálu.
Reagovat
Frick
Prostě ho se.re, že to nevyhrála ta jeho cuchta, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nebýt Ester, byla by Lindsey pátá místo šestá, takže to je úplně jedno. Vůbec nesnižuju úspěch Ester, naopak si myslím, že jí to nejde nepřát. Jenom se prostě snažím vidět reálné důvody, proč jí to tak senzačně vyšlo... Mrzí mě, že Lindsey v tom super-G udělala chybu a nevyhrála, ale to se v lyžování prostě stává. Moc jsem jí přál zlato, ale nakonec jsem rád i za ten bronz ze sjezdu. Vždyť se stala nejstarší olympijskou medailistkou v alpském lyžování, to je přece paráda. Když si vezmu, čím si za posledních pět let prošla...
Reagovat
lars
a proc si ty lyze Shiffrin nenechala?
Reagovat
Jabadu
"Olsen" (alias Petr Kouřil) tvrdí, že Shiffrin na nich pravděpodobně nikdy nestála. Vyřadil je její testovací tým. Byly připraveny pouze pro případ, kdyby se náhodou chtělo Mikaele jet Super G.
Reagovat
smazaný uživatel
No to určitě není pravda že lyže byly připraveny pro případ kdyby Michaela chtěla jet super G..Vždyt podle Kouřila je má už rok ve svým vlastnictví a podle Holickýho dokonce 3 roky))prase aby se v tom vyznalo...takže Shiffrin už dávno nepatří..
Reagovat
a.magerova
V jakési reportáži jsem zas slyšela, že rok a půl je Ester má... takže tak... ale pro hollywoodský příběh bude lepší tvrdit, že si je půjčila těsně před zlatým závodem... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,půjčení lyží těsně před závodem je na zamáčknutí slzy a celovečerní film)))
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě TO CELÉ zasazené do rodinné ságy Ledeckých v Česku a USA... ;-)
Reagovat
a.magerova
Navíc koukám, že Katie slaví narozeniny 17.3. a Ester 23.3. čili by holky vystačily se společnou oslavou a jedním dortem... :-)))
Reagovat
mrafe
Já jsem v jednom rozhovoru slyšela, Ester má nové lyže, ale na lyžích ze stejného materiálu jezdila Mikaela v minulé sezoně nebo dříve to jsem tak přesně neslyšela. Letos má úplně jiné složení lyží.
Reagovat
Jabadu
Opět bych odkázal na tvrzení Petra Kouřila (servisman Ester). Konstrukce lyží se prý už několik desítek let téměř nezměnila. Není k tomu prý žádný důvod. Jenom se upravuje vykrojení podle reglementu FIS v dané sezóně.
Reagovat
mrafe
Tak máš asi lepší informace, já jsem to nějak podrobně nestudovala.
V každém přídě je úžasná co dokázala, především je to její zásluha. Sebelepší materiálové vybavení by jí nepomohlo, kdyby nepřidala svoje úsilí a dřinu.
Reagovat
Jabadu
Mno, on ten materiál je samozřejmě velmi důležitý. Není náhoda, že alpským velmocem jedou lyže i v poslední třetině trati. To ostatně bylo vidět i na mezičasech Ester.
Proto ty lyže byly asi vyřazeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně do toho nevidím, ale prý to tak funguje normálně, že někdo odloží lyže a někdo další si je vezme. No a vzhledem k tomu, že je měla Mikaela, tak to musel být top materiál, což je základ úspěchu. Pak už záleží na závodnici, jestli na to má...
Reagovat
George_Renel
Nevidíš. Ty lyže bly před 2 lety připraven do kolekce pro Shifrin, ale nebyly vybrány. Nikdy na nich dle servismanů nejela, šly jen přes ně. Ano pak šly dále a to ne do nějakého f´druhého sledu, ale ještě níže - Ledecké.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ale kvalitní lyže to asi byly... :D
Reagovat
lars
Kdyby byly tak kvalitni, tak by je asi tym Shiffrin nevratil vyrobci
Reagovat
blixa
Ale jo, jednak oni stále dostávají nový materiál a na loňském se prostě už nejezdí, jednak je vyřadí na základě testování v nějakých konkrétních podmínkách, které mohly být úplně jiné než v Korei. To je běžný proces, odpad takových týmů je značný a dají se v něm vybrat určitě zajímavé kousky.
Reagovat
blixa
Servisman Ledecké říkal, že jeté právě že byly, oni právě jeté chtějí protože ty jsou rychlejší než nové. Otázka je, zda byly jeté samotnou Mikaelou nebo nějakým jejím testerem, to už asi nikdo neví. Celý to asi není podstatný, prostě se vybraly lyže které se tady ukazovaly být nejrychlejší.
Reagovat
George_Renel
Však ano. Byly jeté přes servis.
Reagovat
Ondra979
Ester - nemam slov, legendou uz vlasnte byla pred timto zavodem, ted je to jeste umocneno, neuveritelne
Reagovat
Frick
Že je to ohormná satsifakce za Soči, kde jí o lepší umístění připravily zničený záda. Kdyby byla cajk, tak kdo ví, jak by byla úspěšná. Jely se dva disciplíny, mohla brát klidně zlato a stříbro.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/O516kMqWKd8
Reagovat
Frick
Teda, potapějící se Lucka v obřim akváriu a ten Rob to odbyde mizernym záběrem z dálky jako. :-( Ještě, že se toho nedožil Michal K., ten by hořce litoval tak zmařený jedinečný šance.

Ovšem tedy jestli jsou ty letecký záběry z toho malýho drona, co má, tak to teda čumim.

Skoro se bych se ale bál, aby neměl problémy. Buď s úřady nebo samozřejmě riziko poruchy a pádu je vždy.
Reagovat
Frick
Ale plavky má Lucka s hezkým vzorem. :o) Teď ještě "oficiální představení" tý kérky. :-D Osobně bych se fakt nedivil tomu, kdyby o tom někdy hodila pár slov. Něco na způsob "utužení party" s BMS ohledně toho, co jí k tomu vedlo. V 31 to asi není pubertální hec á-la Plechovky.
Reagovat
misa
Lucinko, uzdrav se brzy!
Reagovat
Pavlis
Ester boží. Tohle vejde do dějin. Na celém světě ji budou zbožňovat. Fenomenální úspěch. Asi ji začnu sledovat.
Reagovat
Frick
A napište, kde jste byli a co jste dělali. Tady se přepisovaly dějiny. Snad asi i více než v Naganu.

V dobách sportovní specializace je to neuěřitelný počin.
Reagovat
PetaM
Píšu si - spal jsem ve své posteli.
Reagovat
a.magerova
Stálo za TO, nastavit si budíka na 5:30 a ty 4 jízdy v TV sledovat... nervy byly, aby se něco nepokazilo bo tam i proběhla veverka... ale naštěstí v modré dráze nikoli v červené, ve které Es-Te-eR vždy jela, díky výhře v kvalifikaci... ;-)
Reagovat
PetaM
Já si to užil i ze záznamu :D :D
Reagovat
EllNino
podle mě proběhla teda v červené :)
Reagovat
a.magerova
No jooo, máš pravdu... ;-)

http://www.xy1.cz/uisea
Reagovat
blixa
Ester rozhodla v první kvalifikační jízdě. Ta byla absolutně fantastická a ostatním nadělila takovej parník, že už se z toho nevzpamatovaly. V druhý jí stačila kvalitní "údržba" a pak už jen potvrdit duely v rychlejší dráze, no problemo.
Když čtu blekoty v diskuzích, spousta lidí si neuvědomuje, že naprosto klíčová je v tomhle sportu právě ta "kvalifikace". Vlastně by se po ní mohly už dávat medaile, ale prknaři si to ještě chtějí užít a tak se jedou ty paralelní vyřazováky, kde by měl ten rychlejší z kvaldy potvrdit umístění. Pravda, občas někdo padne a nepotvrdí.
Reagovat
a.magerova
Janek Ledecký v rozhovoru před OH řekl: "Ester nepotřebuje, aby měla štěstí, Ester potřebuje, aby neměla smůlu."

Dnes ta veverka mohla zamíchat kartami...
Reagovat
Frick
A v Soči jí bohužel měla a tak jí medailová umístnění unikla.
Reagovat
bIbec
Pojď Ester
Reagovat
bIbec
borka
Reagovat
Frick
je v Acapulcu, takže spekulace o tom, že tam hrát nebude, byly lichý.

Samozřejmě, co tam zahraje, je otázka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist