Češi v Kitzbühelu dohráli

18. 5. 2009, 17:35
Aktuality 0
Tenisový turnaj v rakouském Kitzbühelu skončil pro české zástupce už v první hrací den. Jan Hernych dnes v úvodním kole nestačil na Němce Andrease Becka, kterému podlehl po setech 7-5 3-6 a 5-7. Robin Vik prohrál s Chilanem Nicolasem Massuem 4-6 a 2-6.
Jan Hernych

Zápas s Massuem byl pro devětadvacetiletého Vika prvním letošním startem na okruhu ATP. V hlavní soutěži se představil po dvou a půl letech, naposledy v ní startoval v říjnu 2006 v Petrohradu. V Kitzbühelu musel projít kvalifikací, první kolo ale bylo jeho maximem. V souboji s Chilanem Nicolasem Massuem doplatil na nevyužívání brejkbolů - zatímco jeho soupeř proměnil čtyři, Vik jen jeden z devíti a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 2-6.

Pro stejně starého Jana Hernycha porážka s Němcem Andreasem Beckem znamenala prodloužení série vyřazení v prvním kole. Úvodní zápas nezvládl již na čtvrtém turnaji za sebou. Dnešní souboj přitom Hernych začal lépe, stejně jako před třemi lety v Mnichově Becka v prvním setu porazil. Zbylé sady dnes ale vyzněly lépe pro německého tenistu, který díky jedinému proměněnému brejkbolu ve třetím setu postoupil po více než dvou a čtvrt hodinách do druhého kola.

Do něj dnes jako druhý z nasazených hráčů prošel také Rus Michail Južnyj. Turnajová sedmička porazila Španěla Daniela Gimena-Travera 6-2 7-6.

 

Výsledky tenisového turnaje mužů v Kitzbühelu:

Dvouhra - 1. kolo:
Beck (Něm.) - Hernych (ČR) 5:7, 6:3, 7:5, Massu (Chile) - Vik (ČR) 6:4, 6:2, Južnyj (7-Rus.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 7:6 (9:7), Granollers (Šp.) - Gabašvili (Rus.) 7:6 (13:11), 6:3, Hanescu (Rum.) - Lapentti (Ekv.) 6-7 6-3 7-5, Koellererer (Rak.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-4, Calleri (Arg.) - Lu (Tchaj-wan) 3-6 7-5 1-0 skreč L.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist