Češi v kvalifikaci Australian Open: Do 2. kola dnes postoupili Muchová, Krejčíková, Hradecká, Smitková a Rosol

9. 1. 2019, 01:44
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN - Prvním kolem kvalifikace Australian Open prošlo pět z osmi českých tenistek. Premiéru na úvodním grandslamu sezony zvládla Karolína Muchová, když si poradila s domácí Arinou Rodionovovou. Barbora Krejčíková v derby zdolala nasazenou Marii Bouzkovou, další český souboj čeká po dnešním úspěchu Lucii Hradeckou s Terezou Smitkovou. Při svém debutu na grandslamu neuspěla Anastasia Zarycká. Mezi muži zůstal poslední nadějí Lukáš Rosol.
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Karolína Muchová na Australian Open zvládla první kolo kvalifikace. Nasazená osmadvacítka při své premiéře na úvodním grandslamu sezony přehrála 6-2 6-4 domácí Arinu Rodionovovou.

Dvaadvacetiletá Češka, která si na loňském US Open poprvé zahrála hlavní soutěž grandslamu a senzačně došla až do třetího kola, musela řešit potíže až ve druhé sadě, v níž prohrávala už 2-4 0-40. V dalším kole narazí na Rusku Ljudmilu Samsonovovou.

V českém derby překvapivě uspěla Barbora KrejčíkováDeblová světová jednička zdolala 6-4 4-6 6-4 nasazenou třináctku Marii Bouzkovou, úspěšně vstoupila do letošní sezony a i pátým rokem po sobě v Melbourne zvládla úvodní kolo kvalifikačních bojů. O finále kvalifikace bude bojovat proti Jessice Ponchetové z Francie.

Český souboj bude v Melbourne k vidění i ve druhém kole, v němž na sebe narazí Lucie Hradecká a Tereza Smitková (h2h 1-0). Třiatřicetiletá Hradecká ve večerním duelu porazila dvakrát 6-3 Gruzínku Jekatěrinu Gorgodzeovou, o devět let mladší Smitková se jen o pár minut dříve radovala z výhry 7-6 7-6 nad dvacetiletou Japonkou Ajanou Shimizuovou.

Anastasia Zarycká skončila při svém debutu na grandslamovém turnaji hned po prvním zápase. Česká tenistka s ukrajinskými kořeny prohrála 4-6 6-1 2-6 s Martinou Trevisanovou z Itálie. Zarycká vedla v úvodním dějství už 4-1 se dvěma brejky v zádech, ale poté už do konce setu neuhrála jediný game, což se jí nakonec stalo osudným.

Prvním kole kvalifikace Australian Open tedy prošlo pět z osmi českých zástupkyň. Už včera uspěla Tereza Martincová, na kterou dnes navázaly Muchová, Krejčíková, Smitková a Hradecká.

Mezi muži včera vypadli Zdeněk Kolář a Adam Pavlásek. Poslední českou nadějí tak zůstal Lukáš Rosol, který dnes zvládl tříetový souboj s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Třiatřicetiletý Rosol sice prohrál první set, ale pak už ani jednou nepřišel o podání a vývoj otočil. Ve třectím setu odvrátil všech pět brejkbolů a zvítězil 2-6 6-3 6-4. V pátém vzájemném střetnutí uspěl teprve podruhé.

Rosol hraje v Melbourne po třech letech, v kvalifiakci dokonce poprvé od roku 2011. Také ve druhém kole ho čeká bývalý hráč širší světové špičky. Utká se se Srbem Viktorem Troickým, s nímž vve vzájemné bilanci prohrává 3-4.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
středeční výsledky (9. 1. 2019)
• Dvouhra ženy - 1. kolo kvalifikace •
Muchová (ČR) - Ar. Rodionovová (Austr.) 6-2 6-4
Smitková (26-ČR) - Šimizuová (Jap.) 7-6(7) 7-6(6)
Krejčíková (ČR) - Bouzková (ČR) 6-4 4-6 6-4
Hradecká (ČR) - Gorgodzeová (Gruz.) 6-3 6-3
Trevisanová (It.) - Zarycká (ČR) 6-4 1-6 6-2
• Dvouhra muži - 1. kolo kvalifikace •
Rosol (31-ČR) - Bellucci (Braz.) 2-6 6-3 6-4
Travaglia (27-It.) - Martin (SR) 6-3 6-4
Vatutin (Rus.) - Horanský (SR) 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
ttopi
Rosol zazářil :D
Reagovat
tommr
to je solidní bilance ...
Reagovat
bIbec
no..obával sem se o tu Marušku.. a ty obavy se nakonec potvrdily. Ona ta Bára už porazila i lepší hráčky, nebyl to lehký los, co se dá dělat.
Reagovat
bIbec
ale jako Kája Muchová dobrý. Jen tak dál.
Reagovat
tommr
Karolína začala velmi dobře, ale na začátku druhýho setu hodně polevila zřejmě pod dojmem snadný výhry v prvním setu a houževnatá soupeřka se chytla a začala jí dělat velký problémy. Naštěstí se Karolína včas probrala (konkrétně za stavu 2:4 0:40) a zápas dokázala dotáhnout ve dvou setech. Proti silnějším soupeřkám si ale takový lapsy v koncentraci nebude moct dovolit ...

Pár statistik ze zápasu (KM:AR):
winnery - 24:8
nev.chyby - 35:39
hra na síti - 24/29:5/11
brejkboly - 4/5:1/5
body celkem - 75:58
Reagovat
Dobry-den
ta hra na síti, to je fakt paráda :-)
Reagovat
Frick
Tak nevim, estli jí budu fandit i v dalšim kole...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist